Κnow How: Καθαρό Πρόσωπο

Με τα κατάλληλα προϊόντα και τις κινήσεις-ματ, ανακάλυψε ξανά τη χαμένη φρεσκάδα της επιδερμίδας σου. Τώρα είσαι έτοιμη να κάνεις και το πιο λαμπερό μακιγιάζ.
Η έλλειψη χρόνου αλλά και η συσσωρευμένη κούραση της ημέρας σε οδηγούν συχνά, ιδίως το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο, σε γρήγορες λύσεις στο θέμα του καθαρισμού:
......πλένεις απλώς το πρόσωπό σου ή αφαιρείς το μακιγιάζ με ένα μαντιλάκι και νομίζεις ότι τελείωσες. Αν ακολουθήσεις όμως όλη τη διαδικασία του σωστού καθαρισμού, θα αφαιρέσεις πιο αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας σου, με αποτέλεσμα οι κρέμες φροντίδας να απορροφηθούν καλύτερα. Σε συνδυασμό με τον καθαρισμό, η απολέπιση με μηχανικό ή χημικό τρόπο είναι μια κίνηση-κλειδί στην περιποίηση του προσώπου σου. Το σύστημα 3-Step της Clinique απολεπίζει ήπια την επιδερμίδα, αφήνοντάς την καθημερινά φρέσκια, ανανεωμένη, λεία και ενυδατωμένη.
Τα μυστικά όπλα του καθαρισμού
Γαλάκτωμα: Απλώνεται με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις από τη βάση του λαιμού προς τα επάνω και από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω. Αφαιρείται με βαμβάκι ή με χλιαρό νερό, με τις ίδιες κινήσεις. Είναι ιδανικό για ξηρές και κανονικές επιδερμίδες, γιατί τις ενυδατώνει ενώ τις καθαρίζει. Αποφεύγεις την περιοχή των ματιών, εκτός κι αν το προϊόν έχει ειδική σύνθεση, που το κάνει κατάλληλο και γι’ αυτή την περιοχή.
Λοσιόν: Είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα του ντεμακιγιάζ. Απλώνεται με βαμβάκι σε όλο το πρόσωπο, εκτός από την περιοχή των ματιών. Οι λοσιόν κυκλοφορούν σε διάφορες κατηγορίες: Οι στυπτικές είναι κατάλληλες για λιπαρές ή μεικτές επιδερμίδες, ενώ οι τονωτικές με ελάχιστο ή καθόλου αλκοόλ αφαιρούν ακόμη και τα τελευταία κατάλοιπα μακιγιάζ και χαρίζουν δροσιά. Οι τονωτικές με αλκοόλ ενδείκνυνται για λιπαρά δέρματα, γιατί ρυθμίζουν τη λιπαρότητα και συστέλλουν τους ανοιχτούς πόρους. Προσοχή στη χρήση τους: Μην τρίβεις δυνατά το δέρμα σου προσπαθώντας να απομακρύνεις και το τελευταίο κατάλοιπο λιπαρότητας. Θα έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμείς.
Ντεμακιγιάζ ματιών: Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι ευαίσθητη και θέλει εξειδικευμένη φροντίδα. Το ντεμακιγιάζ γίνεται με ειδικά προϊόντα που έχουν πολύ ελαφριά υφή και προστατεύουν από τους ερεθισμούς. Το προϊόν απλώνεται σε βαμβάκι και έπειτα στα μάτια, με απαλές κινήσεις από την εξωτερική προς την εσωτερική τους γωνία. Αν μείνουν υπολείμματα, βάζεις σε μια μπατονέτα λίγο από το ίδιο προϊόν και τα αφαιρείς.
Θερμο-πίλινγκ προσώπου: Χρησιμοποιείται καθημερινά, πρωί ή βράδυ, σε βρεγμένη με χλιαρό νερό επιδερμίδα. Απλώνεις μικρή ποσότητα σε όλο το πρόσωπο και κάνεις απαλό μασάζ με μικρές κυκλικές κινήσεις. Δεν είναι κατάλληλο για την περιοχή των ματιών και τα χείλη. Για πιο έντονο θερμο-πίλινγκ, βρέχεις ξανά το πρόσωπό σου και συνεχίζεις το μασάζ. Το αφαιρείς με άφθονο νερό.
Απολεπιστικό: Η συχνότητα της απολέπισης προσώπου εξαρτάται από τον τύπο της επιδερμίδας σου. Οι λιπαρές χρειάζονται 2-3 φορές την εβδομάδα, ενώ οι κανονικές και μεικτές 1 φορά. Οι ξηρές και αφυδατωμένες 1-2 φορές το μήνα, ανάλογα με την περίπτωση. Η απολέπιση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τον καθημερινό καθαρισμό, αφού είναι η μόνη μέθοδος που διεγείρει τους αναπλαστικούς μηχανισμούς των κυττάρων, χαρίζοντας έτσι στο πρόσωπο λαμπερή και ομοιόμορφη όψη.
Μαντιλάκια: Η ιδανική λύση για τα ταξίδια αλλά και τις στιγμές που δεν μπορείς να αφιερώσεις τον απαραίτητο χρόνο για καθαρισμό. Καλύπτουν κάθε ανάγκη της επιδερμίδας, καθώς κυκλοφορούν σε πολλούς τύπους αλλά και σε διαφορετικές υφές. Μετά τη χρήση τους, μην ξεχνάς να κλείνεις πολύ καλά τη συσκευασία, ώστε να διατηρούν την υγρασία τους.
Extra Tip
Στον καθαρισμό του προσώπου, η θερμοκρασία του νερού είναι πολύ σημαντική. Ιδανικό θεωρείται το χλιαρό νερό, γιατί αφαιρεί εύκολα τους ρύπους και δεν προκαλεί ερεθισμούς και συστολή ή διαστολή των πόρων της επιδερμίδας. 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...