Μπορεί η τσουκνίδα να βοηθήσει να περιορίσεις το αίμα της περιόδου?

Τσουκνίδα για την αιμορραγία... Γαρύφαλλο για τον πονόδοντο... Τι άλλο έχει η φύση για σένα;

Η Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Μαρία Νικολοπούλου σου δίνει μυστικά υγείας με προϊόντα απ' ευθείας από τον αγρό! "Οι επιστήμονες σήμερα προσπαθούν να ανακαλύψουν στη φύση τις τροφές που μπορεί να συνεισφέρουν, όχι μόνο στην πρόληψη, αλλά και στην ίαση πολλών νοσημάτων" εξηγεί η κα. Νικολοπούλου


- Τζίντζερ για τη ναυτία

Το τζίντζερ χρησιμοποιείται ευρέως για την ναυτία και τον εμετό. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες οφείλονται στο πτητικό έλαιο και στις ελαιορητίνες που περιέχει.

Πως θα το χρησιμοποιήσεις: Φτιάξτε έγχυμα από τζίντζερ χρησιμοποιώντας 1-2 φέτες νωπής ρίζας τζίντερ σε 1 φλιτζάνι νερό

- Σέλινο για την αρθρίτιδα και την ουρική αρθρίτιδα
Οι σπόροι του, βοηθούν τα νεφρά να αποβάλουν τα ουρικά άλατα και άλλα άχρηστα προϊόντα και βοηθούν στην αρθρίτιδα, βελτιώνοντας τη κυκλοφορία του αίματος στους μυς και τις αρθρώσεις.

Πως θα το χρησιμοποιήσεις: Φτιάξε αφέψημα, χρησιμοποιώντας 20 γραμμάρια σπέρματα σέλινου σε 750 ml νερό. Χώρισέ το σε 3 δόσεις και πίνε το στη διάρκεια της μέρας

- Τσουκνίδα για την αναιμία
Η τσουκνίδα ελαττώνει ή σταματάει την αιμορραγία από τις πληγές και τις ρινορραγίες και είναι καλή για την έντονη αιμορραγία της περιόδου.

Πως θα το χρησιμοποιήσεις: Φτιάξτε έγχυμα χρησιμοποιώντας 25 γραμμάρια τσουκνίδας σε 750 ml νερό

- Καλαμπόκι για τις ουρολοιμώξεις
Το καλαμπόκι είναι το γιατρικό του ουροποιητικού. Καταπραΰνει και χαλαρώνει την εσωτερική βλεννογόνο των ουρικών σωλήνων και της ουροδόχου κύστης, ανακουφίζοντας από τους ερεθισμούς και βελτιώνοντας τη ροή των ούρων και την απέκκρισή τους. Είναι χρήσιμο για τη συχνοουρία, που προκαλείται από ερεθισμό της ουροδόχου κύστης και των τοιχωμάτων της ουρήθρας και για τη δυσκολία στην ούρηση.

Πως θα το χρησιμοποιήσεις: Φτιάξτε έγχυμα, χρησιμοποιώντας 15 γραμμάρια μαλλιά καλαμποκιού σε 750 ml νερό

- Βρώμη για το έκζεμα
Η βρώμη είναι πασίγνωστη ως θρεπτικό δημητριακό, αλλά οι εξωτερικά χρησιμοποιούμενοι κόκκοι της είναι μαλακτικοί και καθαριστικοί. Αν προστεθεί αφέψημα βρώμης στο νερό για το μπάνιο, καταπραΰνει τη φαγούρα και το έκζεμα.

Πως θα το χρησιμοποιήσεις: Γέμισε μια σακούλα από οργαντίνα με πίτουρο βρώμης και τοποθέτησέ τη κάτω από τη βρύση του ζεστού νερού. Γέμισε τη μπανιέρα και χαλάρωσε μέσα στο νερό για 10 λεπτά.

- Γαρίφαλο για τον πονόδοντο

Το πτητικό έλαιο του γαρίφαλου είναι ισχυρά αντιβακτηριακό, έντονα αναισθητικό και αντισηπτικό, γι’ αυτό και είναι χρήσιμο για την ανακούφιση από τον πονόδοντο.

Πως θα το χρησιμοποιήσεις: Μάσισε ένα γαρίφαλο ή τρίψε με 1-2 σταγόνες σκέτο αιθέριο έλαιο το δόντι που πονάει 2-3 φορές την ημέρα

- Τσίλι για τα παγωμένα άκρα
Οι θερμαντικές του ιδιότητες, το καθιστούν πολύτιμο γιατρικό για την κακή κυκλοφορία του αίματος και για τις παθήσεις που σχετίζονται με αυτήν.

Πως θα το χρησιμοποιήσεις: Κατανάλωσε δισκία τσίλι ή πρόσθεσε μια πρέζα σκόνη τσίλι ή σάλτσα τσίλι σε κάθε κύριο γεύμα

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ
Ποια είναι η διαφορά του αφεψήματος από το έγχυμα; Πώς ετοιμάζεις το ένα και πώς το άλλο; Πριν μπερδευτείς η διαδικασία είναι απλή!

Έγχυμα: Χρησιμοποιείς το βότανο που θέλεις περιχύνοντάς το με βραστό νερό κι όχι βράζοντάς το μέσα στο νερό

Αφέψημα: Αφήνεις τα βότανά σου να βράσουν μαζί με το νερό




http://www.tlife.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...