Ο μύθος Pierre Cardin για τα παιδιά της Αφρικής

Η οργάνωση «Ελληνική Δράση Αφρικής» σε συνεργασία με το Προξενείο Ακτής Ελεφαντοστού διοργανώνει φιλανθρωπική εκδήλωση την Δευτέρα 23 Μαΐου στις 20:30μμ στην Εθνική Λυρική Σκηνή Ακαδημίας 59 – Αθήνα, όπου θα παρουσιάσει την μουσικοχορευτική παράσταση:




CASANOVA έρωτες και ίντριγκες στη Βενετία
Μουσικοσυνθέτης/Σεναριογράφος : Daniele Martini  
Χορογράφος : Julien Lestel

Σκηνοθεσία/Κουστούμια :  Pierre Cardin.


Για πρώτη φορά ο Pierre Cardin έρχεται, αυτοπρόσωπος, για να μας αποκαλύψει μια άλλη όψη της δημιουργικής του μεγαλοφυΐας και να παρουσιάσει στην Ελλάδα το έργο που σκηνοθέτησε, και για την οποία  ανέλαβε τη δημιουργία των κουστουμιών.
Άλλη μια φορά ο Pierre Cardin έρχεται για να συμβάλλει στην ενίσχυση του έργου της Ελληνικής Δράσης Αφρικής στο πλευρό του Προέδρου της κυρίας Μέρως Κεσεσίογλου, Γενικής Προξένου της Ακτής Ελεφαντοστού, Πρέσβειρας UNAIDS.


Η εκδήλωση τελεί υπό τις αιγίδες:
•   Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Αθηναίων 
•   Δήμος Γλυφάδας
•   Ελληνογαλλικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η στήριξη του έργου που τελεί η “Ελληνική Δράση Αφρικής” και τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για:
►   Την αγορά αντιρετροϊκών φαρμάκων για τα 450 παιδιά που φιλοξενούνται στο  ορφανοτροφείο ΕΛΛΑΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, οι γονείς των οποίων πέθαναν από AIDS και τα ίδια είναι φορείς της νόσου.
►  Την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων με ανεπαρκή σίτιση, περίθαλψη, εκπαίδευση, απασχόληση και κάλυψη των λοιπών αναγκών.
  
Ένα σπουδαίο φιλανθρωπικό γεγονός στο οποίο θα παρευρεθούν για να υποστηρίξουν το φιλανθρωπικό έργο του Ιδρύματος, η υψηλή κοινωνία της Αθήνας και διεθνείς προσωπικότητες.

Επίτιμοι καλεσμένοι
Ο Γάλλος Πρέσβης στην Ελλάδα Κύριο Christophe Farnaud  και Ο κορυφαίος Γάλλος Ποδοσφαιριστής Κύριος Djibril Cisse


Η εκδήλωση θα χαιρετηθεί από :
•   Τη Γενική Πρόξενο της Ακτής Ελεφαντοστού και Πρόεδρο της ΜΚΟ  “Ελληνική  Δράση Αφρικής” Κύρια  Μέρω Κεσεσίογλου
•   Τον Aκαδημαϊκό και Πρέσβη Κ.Θ. της UNESCO Κύριο Pierre Cardin
•   Την Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του ΠΟΔΑ Κύρια Αιμιλία Φελίνι
•   Τον Δήμαρχο Γλυφάδας Κύριο Κωνσταντίνο Κοκορή
•   Τον Πρόεδρο του Ε.Γ.Ε.Β.Ε  Κύριο Χριστόφορο Χατζόπουλο

Ακολουθεί δεξίωση για το κλείσιμο της βραδιάς



Η κα. Μέρω Κεσεσίογλου, η γυναίκα που ύψωσε την Ελληνική Σημαία στα βάθη της Αφρικής, Γενική Πρόξενος της Ακτής Ελεφαντοστού στη χώρα μας, Πρέσβειρα  των UNAIDS και Πρόεδρος εδώ και 29 χρόνια της Mη Kυβερνητικής Oργάνωσης «Ελληνική Δράση Αφρικής», είναι γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο, τόσο στην Ακτή Ελεφαντοστού, όσο και σε άλλες χώρες της Μαύρης Ηπείρου οπού ενεργά προωθεί τη διάδοση της ελληνικής παράδοσης.
Έχοντας θέσει ως βασικούς στόχους την επαρκή σίτιση, την περίθαλψη, την εκπαίδευση και την απασχόληση, οι δραστηριότητες του Ιδρύματος έχουν επεκταθεί σε 20 Αφρικανικές χώρες ιδρύοντας 9 νοσοκομεία, 50 κέντρα Υγείας 3 σχολειά και μια γεωργική σχολή, έχει διεκπεραιώσει 70 αναπτυξιακά προγράμματα ιδρύοντας συνεταιρισμούς  στα πλαίσια των οποίων περίπου 3.000 γυναίκες εκπαιδεύονται στην καλλιέργεια, στη μεταποίηση προϊόντων και στην ιχθυοκαλλιέργεια.
Πρόκειται για μια ενέργεια που ξεκίνησε το 1987 βασισμένη στην πεποίθηση ότι: 
Η φιλανθρωπία δεν έχει όρια, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ευημερεί μόνος, γιατί πιστεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο για όλους τους λαούς του κόσμου


http://fe-mail.gr 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...