ΤΑΝΤΡΑ!!

Η σεξουαλική επαφή φέρνει την εντονότερη συναισθηματική εμπειρία που ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει στο κορμί του. Η Τάντρα το χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει κυρίως την συντριπτική ενεργεία ενοποιώντας τα δυο αντίθετα (άντρα – γυναικά).
 

Η ερωτική ώθηση αναμειγνύει προς τα επάνω την ζωτική ενέργεια, έτσι ώστε να μπορέσει να ανέλθει κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης στο υψηλότερο κέντρο δύναμης. Μέσω διαφόρων μεθόδων μπορεί το ζεύγος, λόγω της ανόδου αυτής της ζωτικής και ερωτικής ενεργείας να απελευθερωθεί από διαφορά ψυχολογικής φύσεως προβλήματα. Με αυτό τον τρόπο γίνετε μια αυτοθεραπεια την οποία μοιράζετε το ζεύγος και στην πορεία το βοηθά στη σχέση αλλά και στην ερωτική ζωή. Αυτό μπορεί να επιφέρει μεγάλη χαρά, αγάπη και ικανοποίηση της ολοκλήρωσης του.

Για την επιτυχία σε αυτό συμβάλουν αρκετά και κυρίως η αγάπη του ζευγαριού αλλά και η θέληση για αλλαγή.

Η ερωτική πράξη στον ταντρισμο χωρίζεται σε 3 μέρη – το ‘πρελουδιο’ (το προκαταρκτικό μέρος για τον ερεθισμό και την χαλάρωση), το ‘κυρίως μέρος’ ( η ερωτική επαφή) και ο ‘επίλογος’ (το τελευταίο μέρος επαφής του ζεύγους αμέσως μετά την ερωτική επαφή).

Μερικές απλές συμβουλές και πληροφορίες για την πρακτική πλευρά της ταντρικης σεξουαλικότητας.

Ÿ Αληθινή αγάπη και δεκτικότητα του συντρόφου

Ÿ Σκοπός πρέπει να είναι όχι η σεξουαλική χαλάρωση αλλά η δημιουργία αγάπης, ικανοποίησης σωματικής, ψυχικής και διανοητικής ανάμεσα στο ζεύγος.

Ÿ Γνώση πρακτικών που ικανοποιούν το σύντροφο μας.

Ÿ Πριν ακόμη και το πρελουδιο συνιστάται η χαλάρωση και των δυο σε στάση αγκαλιάς, προσπάθεια να νιώσουμε τον σύντροφο μας εσωτερικά και την αγάπη ανάμεσα μας.

Ÿ Το προκαταρκτικό μέρος της ερωτικής πράξης να γίνεται αργά και για αρκετό διάστημα (για 1 ώρα τουλάχιστον) μέχρι και οι δυο να έρθουν σε βαθειά ερωτική χαλάρωση. Συχνά οι γυναίκες από τη φύση τους το χρειάζονται περισσότερο, έτσι οι άντρες πρέπει να το σέβονται και να το προσφέρουν. Οι δυο εραστές μπορούν να ερεθίσουν ο ένας τον άλλο με διαφόρους τρόπους χωρίς την ένωση.

Ÿ Η σεξουαλική εγκράτεια του ερωτικού φορέα είναι ένα από τα πιο βασικά στοιχεία της σύνθεσης αλλά και πρακτικής της ταντρας. Άντρας και γυναικά πρέπει να μάθουν να μετασχηματίζουν την σεξουαλική ενέργεια υλικής μορφής σε λεπτή ενέργεια. (με απλά λόγια να μάθουν και οι δυο να έρχονται σε οργασμό χωρίς εκσπερμάτωση-στον άντρα και ‘ανεφοδιασμό, χάσιμο ενέργειας-στις γυναίκες.)

Ÿ Το κυρίως μέρος αποτελείτε από διάφορες στάσης και ένταση. Σε αυτό το μέρος δεν πρέπει να ξεχνάμε το ανθρώπινο στοιχειό της φύσης μας, να μην αφηνομαστε μόνο στο ενστικτώδες στοιχείο. Έτσι θα έχουμε περισσότερη εγκράτεια, η οποία θα επιφέρει διάφορες καταστάσεις χαράς, αγάπης, γαλήνης και άλλες. Αυτό το μέρος μπορεί να αποτελείτε από πολλές στάσεις και μη, ανάλογα από το σκοπό της επαφής (ερωτικός, θεραπευτικός, πνευματικός κτλ).

Ÿ Ο επίλογος – το τελευταίο μέρος τη ερωτικής επαφής αποτελείτε από το διάλογο, την σωματική χαλάρωση, την ανταλλαγή εμπειριών, συναισθημάτων. Αυτό το μέρος θα ήταν πολύ πιο καλά να γίνεται σε σωματική επαφή χωρίς την σεξουαλική ένωση, με μουσική, φαγητό κτλ.

Μέσω των τεχνικών της ταντρα γιόγκα μπορούμε να φτάσουμε σε 5 διαφορετικά ήδη οργασμού, τα οποία χωρίζονται σε δυο κατηγορίες, τον επιφανειακό και βαθύ οργασμό. Αυτό αναπτύσσετε και αποκτιέται ανάλογα με τις ικανότητες του κάθε ατόμου αλλά κυρίως και από την εκμάθηση και την ποιότητα της ερωτικής πράξης. Αυτό απαιτεί διδασκαλία της ταντρα γιόγκα. 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...