Ποια χρώματα ταιριάζουν με το πράσινο

Το πράσινο είναι ένα χρώμα που λείπει από τα σπίτια, στη σύγχρονη διακόσμηση όμως επανακτά το χαμένο έδαφος. Πράσινο τυρκουάζ, πράσινο lime, πράσινο κυπαρισσί, πράσινο στις αποχρώσεις της θάλασσας… οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Το κάθε δωμάτιο όμως έχει και διαφορετικές απαιτήσεις, άλλες είναι αυτές της κουζίνας και άλλες του υπνοδωματίου, ποιοι θα ήταν λοιπόν οι καλύτεροι συνδυασμοί για το κάθε δωμάτιο;

Πράσινο και μπλε, δύο χρώματα σε αρμονία
Αυτά τα δύο χρώματα είναι δίπλα-δίπλα στο χρωματολόγιο και η σχέση τους είναι αρμονική γιατί μπορούν αν συνδυαστούν πολύ καλά στη διακόσμηση. Προσοχή όμως, γιατί αυτά τα δύο χρώματα δεν θεωρούνται ζεστά, γι’ αυτό καλό είναι να μπαίνουν σε δωμάτια που κοιτάνε νότια ή δυτικά, για να λαμβάνουν όσο περισσότερο φως γίνεται.
Πράσινο και κόκκινο, τα συμπληρωματικά χρώματα
Αντίθετα στο χρωματολόγιο, μπορούν όμως να συσχετιστούν στη διακόσμηση. Η ένωσή τους συνίσταται σε ένα παιδικό δωμάτιο, για παράδειγμα. Τα παιδιά διακρίνουν πρώτα τα βασικά χρώματα (όπως το κόκκινο). Ο συνδυασμός αυτών των δύο χρωμάτων θα ήταν καλός και για κουζίνα.
Πράσινο και κίτρινο, επίσης αρμονία
Εκτός από το μπλε, το πράσινο είναι σε αρμονία και με το κίτρινο. Ζεστό και λαμπερό το κίτρινο θα ζεστάνει το πράσινο στη διακόσμηση του δωματίου. Διαλέγουμε αυτόν τον συνδυασμό για μια προσηνή και ευγενική ατμόσφαιρα. Αν το πράσινο δεν είναι πολύ σκούρο μπορεί να μπει στο καθιστικό, αλλά και στην κρεβατοκάμαρα.
Πράσινο και καφέ: φυσική ατμόσφαιρα
Είναι η φυσική συμμαχία. Σύμφωνη και με τη σημερινή τάση που εμπνέεται από την επιστροφή στη φύση, με το σύγχρονο design να συμπεριλαμβάνει στα δημιουργήματά του προϊόντα που περιέχουν τμήματα στην πιο άγρια και ακατέργαστη μορφή τους. Συνδυασμός αρκετός για να επιφέρει μια ατμόσφαιρα, σχεδόν άγρια.
Πράσινο μονόχρωμο
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο πράσινο. Έχει τόσες πολλές αποχρώσεις που μπορείτε να κάνετε τέλειους συνδυασμούς. Για παράδειγμα ανοιχτό πράσινο στους τοίχους με διακοσμητικά σε σκούρο πράσινο.



http://www.viewdeco.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...