Η μόδα «ανακαλύπτει» επιτέλους και τις παχουλές!

Οι στρουμπουλές βρίσκουν σιγά-σιγά την θέση τους στις πασαρέλες

Την πόρτα της εξόδου από τις διεθνείς πασαρέλες δείχνουν ολοένα και περισσότεροι σχεδιαστές στα υπερβολικά αδύνατα έως ανορεξικά μοντέλα. Τη θέση τους παίρνουν μοντέλα με βάρος φυσιολογικό ή ακόμη και με παραπανίσια κιλά ενώ δεν είναι λίγοι οι σχεδιαστές που διαλέγουν γυναίκες με ψεγάδια και ζουμερά κορμιά για να δώσουν το μήνυμα ότι η μόδα απευθύνεται σε όλους.

Τα λιπόσαρκα μοντέλα αποτελούν εξαιρετικά αρνητικό παράδειγμα για τις νεαρές που έχουν αποκτήσει εμμονές με το βάρος τους και καταλήγουν να γίνονται ανορεξικές. Ωστόσο οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούν πως τα περιττά κιλά βλάπτουν σοβαρά την υγεία. Παν μέτρον άριστον τονίζουν κι αυτό ισχύει και για το λαμπερό κόσμο της μόδας.
Η τελευταία τάση που θέλει τροφαντές γυναίκες σε ρόλο μοντέλων της μόδας για παχουλές κυρίες φαίνεται πως μπορεί να ενισχύσει την παχυσαρκία ωθώντας σε λιγότερο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Άλλωστε τα νεαρά κορίτσια δεν έχουν τάση μόνο προς την ανορεξία αλλά και την παχυσαρκία.
Αυτό είναι το κύριο επιχείρημα έρευνας που διεξήχθη υπό τους δόκτορες Σαβορέλι και Ντέιβιντ Ντράγον του πανεπιστημίου της Μπολόνια που παρουσιάστηκε στο διεθνές συνέδριο της βασιλικής οικονομικής ακαδημίας στο Λονδίνο.
Η σύγχρονη πασαρέλα προάγει την... παχυσαρκία
Σύμφωνα με την έρευνα μπορεί ευτραφείς κυρίες με τροφαντούς μηρούς να κλέβουν την παράσταση στις πασαρέλες, ωστόσο, η αύξηση βάρους των μοντέλων στο χώρο της μόδας μεταβάλει αυτό που όλοι θεωρούμε ιδανικό βάρος.
"Υπάρχει ένα είδος πίεσης από το κοινωνικό περιβάλλον για να είμαστε λεπτοί και είναι αλήθεια ότι μερικοί άνθρωποι απεχθάνονται να νιώθουν καθοδηγούμενοι από αυτά τα πρότυπα της ομορφιάς . Η παχυσαρκία ωστόσο και το υπερβολικό βάρος είναι πρόβλημα της σημερινής δυτικής κοινωνίας. Τι πρόκειται να συμβεί αν δεν κρατήσουμε τις ισορροπίες;" τονίζουν.
Για τους περισσότερους ανθρώπους η θέα αψεγάδιαστων σωμάτων στην πασαρέλα λειτουργεί ως κίνητρο για τη διατήρηση του σωματικού τους βάρους, την άσκηση και υγιεινή ζωή.
"Δεν υποστηρίζουμε να υπάρχουν ανορεξικά μοντέλα στην πασαρέλα ούτε λέμε ότι τα παχουλά μοντέλα ευθύνονται για την αύξηση της παχυσαρκίας. Απλά θα έπρεπε να νοιαζόμαστε για κάτι το οποίο γνωρίζουμε πως επηρεάζει τον κόσμο. Για το λόγο αυτό θα ήταν καλό κατά τη λήψη αποφάσεων να λαμβάνονται υπόψιν αυτά τα ζητήματα" διευκρινίζεται.
Προσοχή λοιπόν… είναι καιρός να αποχαιρετίσουμε τη μόδα της ανορεξίας αλλά ας μην καλωσορίσουμε και πάλι την πληθωρικότητα του γυναικείου σώματος της Αναγέννησης...


http://www.thebest.gr

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...