Τaste the Fashion: Το γκουρμέ συναντά την Haute Couture

Με στόχο την ενίσχυση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Κάτι  τέτοια events (πρωτότυπα, όσο και κομψά, με έμφαση στην καλή ζωή αλλά και με καλό σκοπό) σπανίζουν στην Ελλάδα. Γι αυτό, από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε, το "Taste the Fashion" μας τράβηξε έντονα το ενδιαφέρον.
Το πρωτοποριακό αυτό fashion& gourmet δείπνο για την ενίσχυση του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιήθηκε στο Hilton, με ένα ιδιαίτερο concept. Στο "Taste the Fashion”, τρεις πρωταγωνιστές της υψηλής ραπτικής, η Σοφία Κοκοσαλάκη, οι Deux Hommes και οι ΜI-Ro, άνοιξαν έναν «δημιουργικό διάλογο» με τρεις εκπροσώπους της υψηλής γαστρονομίας, τον Χριστόφορο Πέσκια, τον Στέλιο Παρλιάρο και τον Γιάννη Μανίκη και το αποτέλεσμα ήταν ένα θεαματικό δείπνο, στο οποίο κάθε πιάτο ήταν εμπνευσμένο από μια collection που παρουσιάστηκε την ίδια στιγμή με έναν ιδιαίτερα θεατρικό τρόπο, υπό την στυλιστική και σκηνοθετική καθοδήγηση του Μιχάλη Πάντου και με παρουσιάστρια την Ράνια Θρασκιά. Πάρε μια γεύση, από το απολαυστικό σόου:

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΕΣ


Οι Deux Hommes παρουσίασαν μια mini καλοκαιρινή συλλογή όπου κυριάρχησαν οι rococo επιρροές και η couture ατμόσφαιρα αλλά και μια ισχυρή δόση μέλλοντος, ένα κράμα νεοκλασσικισμού και μοντέρνου οργανικού design.

Οι MI-Ro παρουσίασαν τη συλλογή  "PURE" με αναφορές στη belle epoque.

Έχοντας σαν  βασικό χρώμα το λευκό, η Σοφία Κοκοσαλάκη παρουσίασε μια “Bridal” συλλογή

ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ


Τα τρία πιάτα του δείπνου: Ο Γιάννης Μανίκης άνοιξε το δείπνο με μία τριλογία καπνιστών ψαριών με γέμιση καβουρόψιχας, ενώ παράλληλα οι MI-Ro παρουσίασαν τη συλλογή τους. Στο πιάτο του, η ομορφιά των χρωμάτων, που αντικατοπτρίζουν την αισιοδοξία της belle époque, «παντρεύτηκε» με ένα ιδιαίτερο άρωμα υποδηλωτικό της γυναικείας φινέτσας. Ο Χριστόφορος Πέσκιας ανέλαβε το κυρίως πιάτο της βραδιάς εμπνεόμενος από τα ελληνικό στυλ της Σοφίας Κοκοσαλάκη. Με μεγάλη μαεστρία ο Χριστόφορος Πέσκιας δημιούργησε ένα μοσχαρίσιο φιλέτο σε κρούστα tandoori με πουρέ σελινόριζας και λευκή σως από γιαούρτι Total και μυρώνι, συνθέτοντας παραδοσιακά ελληνικές πρώτες ύλες αλλά με ένα διεθνές twist που παρέπεμπε στη διεθνή καριέρα της σχεδιάστριας. Το δείπνο έκλεισε η φουτουριστική σοκολατένια σφαίρα – «έκπληξη» του Στέλιου Παρλιάρου που ρευστοποιήθηκε με απροσδόκητο τρόπο στα πιάτα των προσκεκλημένων, όσο εκείνοι παρακολουθούσαν την πηγή της έμπνευσής του, την συλλογή των Deux Hommes. Η έκπληξη του Στέλιου Παρλιάρου συνοδεύτηκε ιδανικά από μία ακόμα γευστική έκπληξη, το επιδόρπιο cocktail Grey Goose Le Fizz.

ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ


Oι Mi-Ro (Γιάννης Ράπτης και Δημήτρης Μαστρόκαλος)  με τον  Χρύσανθο Πανά


Η Μαίρη Συνατσάκη με ολόσωμη φόρμα Sass & Bide  και η Ρεγγίνα Κουρή με MI-Ro


Η Ράνια Θρασκιά (ντυμένη από τους Deux Hommes) με τον πρόεδρο από το "Χαμόγελο του Παιδιού" Κώστα Γιαννόπουλο


Η Μαριάννα Σμπώκου, ο Κώστας Γιαννόπουλος και η Χαρά Καίσαρη με δύο από τους σεφ, τον Στέλιο Παρλιάρο και τον Χριστόφορο Πέσκια

http://www.stylista.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...