Μάθετε σε ποια χώρα μπορεί μια μητέρα να μεγαλώσει σωστά το παιδί της

Στην 24η θέση μιας διεθνούς λίστας αναφορικά με το ποιες χώρες είναι οι καλύτερες ώστε μια μητέρα να μεγαλώσει σωστά το παιδί της, βρίσκεται η Ελλάδα. Μπορεί να μην είναι η καλύτερη θέση, όμως φανταστείτε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πιο χαμηλά στην λίστα καθώς καταλαμβάνουν την 28η θέση. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους:
πρώτον, οι ΗΠΑ υστερούν σημαντικά σε επίπεδο παροχών μητρότητας σε σύγκριση με τα υπόλοιπα ανεπτυγμένα κράτη και δεύτερον, οι μητέρες εκεί έχουν πενταπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν στην εγκυμοσύνη σε σχέση με άλλες χώρες.

Σύμφωνα με την έκθεση της οργάνωσης «Save the Children», οι δύο χώρες που διασφαλίζουν τις καλύτερες συνθήκες για να μεγαλώσουν οι μητέρες σωστά τα παιδιά τους είναι η Νορβηγία και η Αυστραλία ενώ η χειρότερη είναι το Αφγανιστάν.
Επίσης στις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Ισλανδία, η Σουηδία, η Δανία, η Νέα Ζηλανδία, η Φινλανδία, η Ολλανδία και το Βέλγιο, οι οποίες είναι χώρες που έχουν εξασφαλίσει για τους πολίτες τους υψηλό επίπεδο διαβίωσης.

Από τις τελευταίες θέσεις στην λίστα είναι εκτός από το Αφγανιστάν, ο Νίγηρας, το Τσάντ, η Γουινέα, η Υεμένη, η Δημοκρατία του Κονγκό, το Μαλί, το Σουδάν, η Ερυθραία και η Ισημερινή Γουινέα.

Η σειρά των χωρών στην συγκεκριμένη λίστα ήρθε ύστερα από έρευνα που έγινε σε παραμέτρους όπως η υγεία των παιδιών και των μητέρων, η εκπαίδευση, οι οικονομικές ευκαιρίες και οι παροχές της κρατικής πρόνοιας για τη μητέρα και το παιδί.


http://www.star.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...