Συνεχίζεται η κόντρα για τις κόκκινες σόλες

Ο Yves Saint Laurent αντεπιτίθεται στον Christian Louboutin και τους ισχυρισμούς του ότι αντέγραψε τις κόκκινες σόλες του διάσημου δημιουργού παπουτσιών.

Ο γαλλικός οίκος μόδας, o οποίος μηνύθηκε έναντι $1 εκατ., απαντά ότι τοποθετούσε κόκκινες σόλες στα παπούτσια από τη δεκαετία του '70 ...πολύ πριν τον κ. Louboutin.


Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο YSL υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό του σχεδιασμού έχει υπάρξει για αιώνες.

"Οι κόκκινες σόλες είναι ένα ευρέως χρησιμοποιημένο διακοσμητικό χαρακτηριστικό του σχεδιασμού υποδημάτων, που χρονολογείται ήδη από τα κόκκινα παπούτσια που φοριόνταν από το βασιλιά Λουδοβίκο XIV του 1600 και τα ρουμπινί κόκκινα παπούτσια που φορούσε η Dorothy στο σπίτι στο «Μάγο του Οζ»".

Ο YSL ισχυρίστηκε επίσης ότι ο κ. Louboutin ψεύδεται, όταν στην αίτηση για το εμπορικό του σήμα ισχυρίστηκε ότι είχε «αποκλειστικά» τη χρήση του κόκκινου στις σόλες και συνέχισε: "Ως ηγέτης της βιομηχανίας, ο οποίος έχει αφιερώσει όλη την επαγγελματική ζωή του στα υποδήματα των γυναικών, ο κ. Louboutin είτε γνώριζε είτε όφειλε να γνωρίζει ορισμένα ή όλα τα δεκάδες μοντέλα υποδημάτων με κόκκινες σόλες που υπάρχουν, τα οποία καταστούν τη δήλωση του ψευδή".

Ο κ. Louboutin κίνησε τη νομική διαδικασία τον περασμένο μήνα σε μια προσπάθεια να σταματήσει την YSL Αmerica από το να πουλά «σχεδόν πανομοιότυπα» κοκκινόσολα υποδήματα στα ίδια καταστήματα που πωλούνται τα δικά του, τα οποία είναι αγαπημένα αμέτρητων διασημοτήτων.

Ζητά περισσότερα από $1 εκατ. αποζημίωσης σε ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν για την εικαζόμενη παράβαση του εμπορικού του σήματος και της πλαστογραφίας στο πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των παπουτσιών του.

Σύμφωνα με την αγωγή του ο κ. Louboutin υποστηρίζει πως είναι  ο πρώτος σχεδιαστής που ανέπτυξε την ιδέα της ύπαρξης κόκκινων σόλων στα παπούτσια των γυναικών.

"Η θέση του φωτεινού χρώματος στην εξωτερική σόλα της γόβας μιας γυναίκας δημιουργήθηκε για να δώσει μια «σαγηνευτική λάμψη του κόκκινου» όταν μια γυναίκα περπατά είτε στο δρόμο, είτε στο κόκκινο χαλί σε ειδικές περιστάσεις".

Η δικηγόρος του κ. Louboutin ισχυρίστηκε ότι η πώληση των παρόμοιων υποδημάτων του Yves Saint Laurent στα καταστήματα  του Μανχάταν, όπως τα Saks Fifth Avenue, Barneys και Bergdorf Goodman είναι "πιθανό να προκαλέσει και προκαλεί τη σύγχυση, το λάθος και την εξαπάτηση μεταξύ του αγοραστικού κοινού".

Ο Παριζιάνος μόδιστρος, ο οποίος ανέφερε τέσσερα σχέδια του YSL, ζήτησε από το δικαστήριο να διατάξει τον αντίδικο του να σταματήσει την κατασκευή παρόμοιων σχεδίων.

Έχει επίσης αναλάβει νομική δράση κατά της γαλλικής λειτουργίας της βραζιλιάνικης εταιρίας Carmen Steffens για φερόμενη προσβολή εμπορικού σήματος.

Σε μια δήλωση που να απαντά  στους ισχυρισμούς, η Carmen Steffens France εξήγησε ότι είχε δημιουργήσει κόκκινες σόλες στα παπούτσια της μετά το 1996, πολύ πριν από όταν τα ερυθρά πέλματα του κ. Louboutin  καταχωρήθηκαν ως εμπορικό σήμα στις ΗΠΑ το 2008.

Ο Gabriel Spaniol, διευθυντής διεθνούς ανάπτυξης της Carmen Steffens France, δήλωσε: "Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε αδιάσειστες αποδείξεις ότι έχουμε χρησιμοποιήσει χρωματιστά πέλματα, ειδικά το κόκκινο, πριν ο κ. Christian Louboutin το διαδώσει".

Η Carmen Steffens δήλωσε επίσης ότι "βρίσκει περίεργο το γεγονός ότι ένα άλλο εμπορικό σήμα προσπαθεί να διατηρήσει  δικαιώματα για κάθε χρώμα".

"Οι τόνοι δεν είναι οι ίδιοι, και οι κατάλογοι που χρονολογούνται από το 1996 μπορούν να αποδείξουν ότι τα παπούτσια της Carmen Steffens περιέχουν πέλματα όλων των χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του κόκκινου", πρόσθεσε η εταιρία.


http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...