Καλοκαιρινό σπίτι

Τα σχηματοποιημένα κλαράκια που καλύπτουν το διάφανο πανό της τζαμαρίας, δημιουργούν ένα ανάλαφρο πλέγμα ανάμεσα στον εσωτερικό και τον περιβάλλοντα χώρο. Έτσι οριοθετείται η γωνιά του καθιστικού, χωρίς να χάνεται, αλλά αντίθετα να ενισχύεται η επαφή με την καλοκαιρινή φύση.


Ξεφεύγοντας από τους ρομαντικούς χρωματικούς συνδυασμούς που συνήθως χρησιμοποιούνται στις λουλουδάτες συνθέσεις, η διακόσμηση του χώρου έχει βασιστεί στη φύση, χρησιμοποιώντας ωστόσο σαν βασικό χρώμα το μαύρο. Πολυάριθμα μαξιλάρια με διαφορετικά σχέδια, κυρίως ασπρόμαυρα, μετατρέπουν τον σκούρο όγκο του κρεβατιού σε έναν ευχάριστο, αναπαυτικό καναπέ. Οι διάσπαρτες κόκκινες και πράσινες πινελιές και ιδιαίτερα τα εντυπωσιακά γιγάντια λουλούδια που ντύνουν τα καθίσματα, προσθέτουν χρώμα και γοητεία στη διακόσμηση.   
 
Το βασικό σχέδιο της ταπετσαρίας μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί σαν κεντρικό διακοσμητικό στοιχείο όλου του χώρου. Ένα σμήνος από πεταλούδες μεταφέρει το ανάλαφρο περίγραμμα των φτερών τους από την ασπρόμαυρη ταπετσαρία στο μικρό μαξιλαράκι της κατακόκκινης πολυθρόνας ενώ επίσης κόκκινες τρισδιάστατες πεταλούδες προσθέτουν χαρούμενες πινελιές στο μαύρο κρεμαστό φωτιστικό.
Μια συλλογή από γκραβούρες με αποκλειστικό θέμα τα πουλιά καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του τοίχου της κρεβατοκάμαρας. Οι τόνοι του ουρανού και της λεβάντας κυριαρχούν στο χώρο και δημιουργούν μια ατμόσφαιρα γαλήνης και χαλάρωσης στο χώρο.
Μια αδρή ξύλινη επιφάνεια και ένα πλέγμα από σχεδόν ακατέργαστα κλαδιά δέντρων, δημιουργούν μια πρωτότυπη κονσόλα στο καθιστικό. Ξύλινα μικροαντικείμενα και - βεβαίως -  πολύχρωμα λουλούδια συμπληρώνουν την αίσθηση φυσικής φρεσκάδας που κυριαρχεί στη διακόσμηση  του χώρου, καθώς η κίτρινη επιφάνεια του τοίχου μοιάζει λουσμένη στο φως του ανοιξιάτικου ήλιου.


http://www.houselife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...