Νικήστε την πλήξη

Ξεχάστε για λίγο το γυμναστήριο και βγείτε έξω. Κάνει καλό!
Βγείτε από το σπίτι και περπατήστε, ανεβείτε σκάλες ή τρέξτε, ανάλογα πάντα από τη φυσική σας κατάσταση.



«Η γυμναστική σε ένα πάρκο ή σε ένα γήπεδο θα σας κάνει να δείτε με άλλο μάτι τον αθλητισμό. Κι επειδή όταν γυμνάζεστε έξω κουβαλάτε το βάρος σας, κάτι που δεν συμβαίνει όταν προπονείστε στα μηχανήματα, θα δυναμώσετε τα πόδια σας και θα μειώσετε τις πιθανότητες οστεοπόρωσης», επισημαίνει η personal trainer Άννα Καίσαρη.
Ύστερα από μία εβδομάδα καθημερινού προγράμματος επιχειρήστε να μην ξαναπάρετε το ασανσέρ. Μια καλή ιδέα είναι να κάνετε ασκήσεις σε σκαλιά.
Α. Βρείτε ένα σημείο έξω που σας αρέσει και όπου θα υπάρχουν 15 με 20 σκαλοπάτια και ανεβείτε τα όσες φορές νιώθετε ότι μπορείτε. Πριν ξεκινήσετε, κάντε ζέσταμα περπατώντας πάνω-κάτω στα σκαλιά για λίγα λεπτά και κινώντας ταυτόχρονα τους αγκώνες σας.
Β. Σταθείτε στην αρχή των σκαλοπατιών κοιτώντας προς το μέρος τους και λυγίζοντας το ένα πόδι και τους αγκώνες σας. Τοποθετήστε το ένα σας πόδι στο πρώτο σκαλοπάτι και στη συνέχεια το άλλο εναλλάξ κινώντας ταυτόχρονα τα χέρια σας όσο πιο γρήγορα μπορείτε.
Διατηρήστε τον κορμό σας σε ευθεία. Αν νιώσετε ότι χάνετε την ισορροπία σας, κάντε ένα διάλειμμα. Συνεχίστε για ένα λεπτό και αν μπορείτε κάντε ένα ακόμη σετ. Τελειώστε με διατάσεις.


http://www.myworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...