Διαμάντια: ο καλύτερος φίλος των γυναικών

Ορισμένοι άντρες, ασχέτως εάν είναι ιππότες πάνω σε άσπρο άλογο ή όχι, μπορούν κάποιες φορές να κάνουν μία γυναίκα να τους ερωτευτεί παράφορα και να χάσει τον κόσμο κάτω από τα πόδια της, αλλά τα διαμάντια μπορούν να κόψουν την ανάσα μιας γυναίκας και όχι κάποιες φορές αλλά πάντα!



Διαμάντια. Πανέμορφα και πάντα λαμπερά. Γοητεύουν τις γυναίκες και η γοητεία αυτή δεν φθείρεται ποτέ. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που κάθε γυναίκα, ασχέτως της οικονομικής της κατάστασης, θα πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα στην κατοχή της. Ακόμα και οι γυναίκες που δεν ανήκουν στους δυτικούς πολιτισμούς θα επιθυμούσαν ένα διαμάντι. Ποια θα μπορούσε να αντισταθεί στη μαγεία της λάμψης του, στο άγγιγμά του;
Όσες δεν είχαν την τύχη να έχουν ένα διαμάντι, ονειρεύονται τη μέρα που θα καταφέρουν να το αποκτήσουν, ενώ οι τυχερές δεν διστάζουν να τα επιδεικνύουν και πολλές φορές να λαχταρούν να τα κάνουν και συλλογή.
Τι είναι όμως αυτό που έχουν τα διαμάντια και «ανάβουν» μία γυναίκα;

Η αίσθηση μυστηρίου

Πάντα υπήρχε ένα μυστήριο γύρω από αυτά τα υπέροχα πετράδια, ίσως λόγω της επεξεργασίας που υφίστανται ώστε να μεταμορφωθούν στο πιο επιθυμητό είδος πολυτελείας στον κόσμο.
Τα διαμάντια προέρχονται από τον απλό άνθρακα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτός ο άνθρακας μετατρέπεται σε διαμάντι μόνο απλός και συνηθισμένος δεν είναι. Τα διαμάντια, για να σχηματιστούν με φυσικό τρόπο, χρειάζονται χιλιάδες, ίσως και εκατομμύρια χρόνια, ενώ απαιτούνται πολύ υψηλές πιέσεις και θερμοκρασίες. Με άλλα λόγια, χρειάζεται το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να μετατραπούν σε αντικείμενα πόθου. Οι συνθήκες αυτές κάνουν τα διαμάντια -μία από τις πιο σκληρές ύλες στη γη- εξαιρετικά ανθεκτικά και σχεδόν άφθαρτα.
Θα ριψοκινδυνέψουμε και θα πούμε πως άλλος ένας λόγος που οι γυναίκες αγαπούν τα διαμάντια είναι η φιλόπονη προσπάθεια για τη δημιουργία τους και ο χρόνος που απαιτείται ώστε να μεταμορφωθούν στο ιδανικό σύμβολο του δεσίματος μεταξύ δύο ανθρώπων. Επειδή τα διαμάντια εκφράζουν ένα συμβολικό μήνυμα, συνήθως ρομαντικό, η διαδικασία σχηματισμού και κοπής τους υποδηλώνει μία πραγματική πράξη αγάπης.
Οι κόπτες διαμαντιών χαίρουν μεγάλου σεβασμού στη βιομηχανία και αν ξέρουν πώς να κόψουν αυτά τα πετράδια και γνωρίζουν τα μυστικά του εμπορίου σαν την παλάμη τους, τότε κανείς δεν ξέρει μέχρι που μπορούν να φτάσουν με τη δεξιοτεχνία τους. Η δεξιοτεχνία αυτή συνοδεύεται με μία άκρως ελκυστική αμοιβή και πολλές εταιρείες πληρώνουν αδρά τους εξειδικευμένους κόπτες.
Λόγω, λοιπόν, αυτών των παραγόντων και άλλων πολλών, τα διαμάντια που δημιουργούν τα χέρια των κοπτών μεταφέρουν ένα τρυφερό μήνυμα στοργής, αξίας και αιώνιας ομορφιάς και μόνο οι περίτεχνες και άριστες κινήσεις του χεριού του κόπτη μπορούν να προσδώσουν στο διαμάντι αυτά τα χαρακτηριστικά.

Γιατί οι γυναίκες αγαπούν τα διαμάντια; Παίζει άραγε ρόλο η τιμή τους;

Αν και δεν λαμβάνουμε υπόψη μας τα διαμάντια με βάση τη λιανική τους τιμή, ο πιο ειρωνικός λόγος που κάνει τις γυναίκες να τα ποθούν είναι ότι είναι τόσο ακριβά. Η αξία τους δεν έγκειται μόνο στην τιμή που θα τα κοστολογήσει ο χρυσοχόος. Είναι κάτι πολύ πιο πολύπλοκο. Η αξία ενός διαμαντιού αποτελεί από μόνη της κάτι σαν μαγνήτης για πολλές γυναίκες.
Το κόστος ενός διαμαντιού εξαρτάται από το μέγεθός του, την καθαρότητα του χρώματός του και την ποιότητα της κοπής του. Όσο μεγαλύτερο είναι το διαμάντι, όσο καθαρότερο και όσο καλύτερα κομμένο τόσο πιο ακριβό είναι και σαφώς πιο όμορφο.
Θέλετε κάτι εκλεκτικό για να επισφραγίσετε τη σχέση σας; Επενδύστε στην ποιότητα του διαμαντιού. Εξάλλου, δεν υπάρχει τίποτα πιο σαγηνευτικό από το να βλέπει κάποιος μία γυναίκα να φοράει ένα εύθραυστο αλλά λαμπερό διαμάντι στο δάχτυλό ή το λαιμό της.

Σε φοράει στο δάχτυλο ή στο λαιμό της

Και ξαφνικά, μία γυναίκα που παίρνει ένα διαμάντι ως δώρο μεταμορφώνεται σε ένα ιδιαίτερο και σημαντικό πρόσωπο, μία γυναίκα αξιοζήλευτη. Είναι ίσως και ένας τρόπος του άντρα για να της πει «είσαι μοναδική για μένα και αυτό το διαμάντι συμβολίζει την επιθυμία μου να μην σε χάσω ποτέ.»
Ο ισχυρισμός ότι οι γυναίκες αγαπούν τα διαμάντια λόγω της εξωφρενικής τους τιμής είναι ενδεχομένως ωμός αλλά μιλώντας από μία ψυχολογική και πιο ρεαλιστική σκοπιά, η αξία του διαμαντιού συγκρίνεται κατά κάποιο τρόπο με την αξία που δίνει ένας άντρας στη σχέση. Το Χόλυγουντ μας έχει δώσει πολλά παραδείγματα. Όταν ένας άντρας χαρίσει σε μία γυναίκα ένα διαμάντι, τότε γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι της γοητείας.
Επομένως, αν και είναι δύσκολο να πει κάποιος με σαφήνεια ποιο από τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι σημαντικότερο - η ομορφιά του διαμαντιού ή η αξία του - βαθιά μέσα μας όλοι γνωρίζουμε πως η τιμή παίζει σημαντικότατο ρόλο -ή ο συνδυασμός και των δύο.

Οι γυναίκες αγαπούν τα διαμάντια - το ίδιο και ο υπόλοιπος κόσμος!

Υπάρχουν πολλά κλισέ που αφορούν στα διαμάντια. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε την Μέριλυν Μονρόε να τραγουδά «Τα διαμάντια είναι ο καλύτερος φίλος της γυναίκας» στην ταινία «Οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές»; Το τραγούδι, η γυναίκα και τα διαμάντια είναι αναμφίβολα σύμβολα. Όμως, τα σέξι αυτά πετράδια οφείλουν ένα μεγάλο μέρος της φήμης τους και στην Ελίζαμπεθ Τέιλορ και το Krupp διαμάντι της.
Αφήνοντας το Χόλυγουντ και κάνοντας μία αναδρομή στην ιστορία, φτάνουμε στο 1642, όταν βρέθηκε το διαμάντι Darya-i-Nur στην νοτιοδυτική Ινδία από τον Ζαν Μπαπτίστ Ταβερνιέ, έναν εξερευνητή που αναζητούσε πετράδια. Βρήκε ένα τεράστιο ροζ διαμάντι, το οποίο οι ιστορικοί πιστεύουν πως βρήκε στο ορυχείο Γκολκόντα. Η ιστορία λέει ότι το διαμάντι κόπηκε τελικά σε δύο μικρότερα και ο φημισμένος κοσμηματοποιός Χάρι Γουίνστον το τοποθέτησε στη λευκόχρυση τιάρα που φόρεσε η Φαράχ Ντιμπά το 1958, όταν παντρεύτηκε τον Σάχη της Περσίας.
Ίσως να έχετε ακουστά το διαμάντι Black Orlov. Ο συγγραφέας του βιβλίου «Διαμάντια και Πολύτιμοι Λίθοι», Πατρίκ Βουαγιό, υποστηρίζει πως το διαμάντι προέρχεται από το Ποντίτσερι της Ινδίας, αν και υπάρχει αρκετό μυστήριο γύρω από τον συγκεκριμένο λίθο. Κατ' αρχήν, στην Ινδία πιστεύουν πως τα μαύρα διαμάντια φέρνουν κακή τύχη. Δεύτερον, υπάρχει η υποψία πως το συγκεκριμένο διαμάντι ανήκε σε μία Ρωσίδα πριγκίπισσα, τη Νάντια Ορλόφ, αλλά έγγραφα υποστηρίζουν πως η συγκεκριμένη πριγκίπισσα δεν υπήρξε ποτέ. Μετά από χρόνια, το διαμάντι εκτέθηκε στο κοσμηματοπωλείο του Χάρι Γουίνστον, στη Νέα Υόρκη και πωλήθηκε τελικά σε ιδιώτη.
Στις αρχές της δεκαετίας του '40, ο Χάρι Γουίνστον επιβιβάστηκε τελευταία στιγμή σε μία πτήση για Βραζιλία αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την εύρεση του διαμαντιού Vargas. Ο πολύτιμος λίθος, που πήρε το όνομά του από τον τότε πρόεδρο της χώρας, Γκετούλιο Βάργκας, ζύγιζε 726.60 καράτια και ήταν το έκτο μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο. Ο Γουίνστον προσπάθησε απεγνωσμένα να το αγοράσει αλλά μόλις έφτασε στη χώρα, το διαμάντι είχε ήδη σταλεί στο Βέλγιο. Τελικά, όμως, ο Γουίνστον κατάφερε να το αγοράσει.
Ακόμα αναρωτιέστε λοιπόν γιατί οι γυναίκες αγαπούν τα διαμάντια; Ιστορία, Χόλυγουντ και ελπίδα είναι η σωστή απάντηση.
ΠΗΓΗ Professor's House
Όταν μία γυναίκα φοράει ένα διαμάντι, ουσιαστικά φοράει έναν σύνδεσμο με την αρχαία ιστορία, ένα πολύτιμο δέσιμο με τους ανθρακωρύχους, που κοπιάζουν νύχτα-μέρα για να βρουν ένα διαμάντι, μία «αιχμηρή» σχέση με τους εξαίρετους κόπτες, που επεξεργάζονται τα διαμάντια με ευλάβεια και σεβασμό, και μία επενδυτική σχέση με επώνυμους πωλητές.
Πάνω από όλα όμως, ένα διαμάντι στο δάχτυλο μίας γυναίκας δηλώνει ότι για κάποιον είναι μοναδική και παντοτινή, γιατί ακόμα και όταν η γυναίκα «φύγει», το διαμάντι που κάποτε φορούσε θα υπάρχει για πάντα!


http://woman.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...