Όταν ένα ζευγάρι δεν κάνει συχνά σεξ...

Ένα φαινόμενο που το συναντάμε κυρίως σε γάμους με μεγάλη διάρκεια ή σε μακροχρόνιες σχέσεις που έχουν κουραστεί. Ένα φαινόμενο που το συναντάμε σε μεγαλύτερες ηλικίες. Ή μήπως όχι;


Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως πρόκειται για νέους. Κορίτσια 20 ετών σε σχέσεις με αγόρια ελάχιστα μεγαλύτερα που δεν έχουν όρεξη για σεξ. Τι συμβαίνει; Γιατί τα νεαρά ζευγάρια δεν απολαμβάνουν τον έρωτα;

Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη εξηγεί:

-“Μπορεί να είναι νεαρό το ζευγάρι, αλλά η σχέση να έχει κουραστεί για οποιονδήποτε λόγο. Μπορεί να περνάνε κάποια κρίση, να έχει κάνει κοιλιά η σχέση ή να έχουν κάποιο προσωπικό πρόβλημα ή κόντρα μεταξύ τους”.

-“Μπορεί να υπάρχει κορεσμός. Δηλαδή να έκαναν πάρα πολύ σεξ μια περίoδο και στη συνέχεια να έγινε βαρετό, ακριβώς γιατί το χάρηκαν πάρα πολύ και έχουν μπουχτίσει”.

-“Οι εξωτερικές συνθήκες μπορεί να είναι αρνητικές. Πώς να κάνεις σεξ όταν υπάρχει μια τέτοια ατμόσφαιρα σαν κι αυτή που ζούμε όλον αυτόν τον καιρό; Ή μπορεί να είναι κάτι πιο οικογενειακό που τους απασχολεί ή να έχουν κάποιο προσωπικό πρόβλημα που δεν τους αφήνει να ηρεμήσουν”.

-“Κάτι πιο μόνιμο μπορεί να απειλεί τη σχέση τους και να μην αισθάνονται πλέον αυτό που αισθανόντουσαν και στην προσπάθεια να δούνε τι τους φταίει έχουν κάνει πίσω το σεξ”.

Το σεξ (!) που όπως όλοι λένε -και αποδεικνύεται- είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό ενός άντρα ξαφνικά γίνεται το τελευταίο. Και το κορίτσι μένει, σε μια σχέση, να αναρωτιέται, να προβληματίζεται, να προσπαθεί να κατανοήσει τα προβλήματα που τον έχουν κάνει να μην έχει καμία διάθεση για σεξ.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ...


Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη προτείνει έναν ειλικρινή διάλογο “και απόφαση να ψάξετε να βρείτε τι σας συμβαίνει και να το αντιμετωπίσετε μαζί. Ό, τι και να είναι το πρόβλημα θα ξεπεραστεί”.

“Βέβαια, καλό είναι να γαργαλάμε λιγάκι την ερωτική μας διάθεση, δηλαδή όταν βλέπουμε ότι δεν έχουμε και πολύ διάθεση για σεξ ας φτιάξουμε ατμόσφαιρα, ας βάλουμε κάτι πιπεράτο ή κάτι ρομαντικό και τρυφερό”.

“Οπωσδήποτε, ας δείξουμε στον άλλον ότι όπως και να έχει η κατάσταση, εμείς τον αγαπάμε και μέσα από το σεξ βρίσκουμε την ευκαιρία να βρεθούμε πιο κοντά και να έχουμε ο ένας τον άλλον για να στηριχτούμε” σημειώνει η κ.Μαυράκη.

Γιατί μπορεί το σεξ να μην είναι το παν, είναι όμως ένα βασικό στοιχείο μιας σχέσης. Το πάθος, το “θέλω” του ενός για τον άλλο καταγράφονται και στο κρεβάτι. Αν το σεξ απουσιάζει, αν γίνεται σπάνια... τότε καλό είναι να προβληματιστούμε. Κάτι συμβαίνει...


http://www.tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...