Βάλε τέλος στην τριχόπτωση!

H beauty expert της Sunsilk απαντάει σε σοβαρά ερωτήματα για τα μαλλιά, όπως το ζήτημα της τριχόπτωσης, που αφορούν όλες τις γυναίκες.
Μία ακόμα beauty expert που ανήκει στη μαγική ομάδα της Sunsilk μας δίνει τα φώτα της και μας αποκαλύπτει επτασφράγιστα μυστικά για υγιή όμορφα μαλλιά και δίνει συμβουλές για το καυτό θέμα της τριχόπτωσης.




Η ειδικός είναι η Francesca Fusco, που θεωρείται επιστήμονας των μαλλιών καθώς ασχολείται εδώ και χρόνια με την καλλυντική δερματολογία. Γι’ αυτό και η Sunsilk την επέλεξε για τη δημιουργία μίας σειράς για τις ανάγκες των λιπαρών και των ευθραυστων μαλλιών.
Σύμφωνα με την Dr Fusco λοιπόν, το πρώτο βήμα που αποτελεί και τη βάση για να έχουμε υγιή μαλλιά είναι να υιοθετήσουμε ένα ισορροπημένο αλλά και ολοκληρωμένο διαιτολόγιο που να περιλαμβάνει όλες τις ομάδες τροφών. Καλό θα ήταν να «τονώσετε» ακόμα περισσότερο τον οργανισμό σας με συμπληρώματα βιταμινών. Στην αγορά θα βρείτε και ειδικά συμπληρώματα για τα νύχια και τα μαλλιά που έχουν στοχευμένη δράση.
Ο δεύτερος κανόνας της Dr Fusco αφορά κυρίως τη διαδικασία του λουσίματος. Όταν λούζεστε να τρίβετε το τριχωτό της κεφαλής με τα ακορδάχτυλα και όχι με τα νύχια σας για να μη το τραυματίσετε. Επίσης, να προσέχετε την ώρα του conditioner. Mην το απλώσετε στις ρίζες παρά μόνο στις άκρες και να το ξεβγάζετε πάντα με χλιαρό έως κρύο νερό.
Η beauty expert μας κατατατοπίζει και πάνω στο ζήτημα της τριχόπτωσης, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους φόβους των γυναικών. Η Dr Fusco υποστηρίζει πως σοβαρή τριχόπτωση συνίσταται μόνο όταν δούμε «φαλακρά» σημεία στο τριχωτό της κεφαλής. Επίσης αν παρατηρήσετε ότι έχετε αρχίσει να χάνετε πάνω από 100 τρίχες την ημέρα θα πρέπει να  απευθυνθείτε σε δερματολόγο για να εξετάσει τη σοβαρότητα του προβλήματος και τις ενδεχόμενες θεραπείες.
Υπάρχουν δύο μύθοι σχετικά με την τριχόπτωση: To συχνό κούρεμα δε θα ανατρέψει το πρόβλημα- όπως υποστηρίζουν κάποιοι και το βούρτσισμα των μαλλιών δε θα την επιδεινώσει- όπως πιστεύεται.
Η Dr Fusco επιμένει πως πρέπει να  επενδύσετε στην ψυχική ηρεμία και χαλάρωση καθώς το stress και οι συναισθηματικοί παράγοντες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών. Να έχετε στο νου σας πως οι επιπτώσεις μπορεί να εμφανιστούν πολύ καιρό αργότερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...