Μυστικά για έντονα μάτια

Τα αποκαλούν παράθυρα της ψυχής. Είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουμε και μπορούν να αφοπλίσουν έναν άνδρα στα 100 μέτρα.



Πως να τονώσετε τα μάτια σας...
• Να αφαιρείτε προσεκτικά το μακιγιάζ σας κάθε βράδυ
• Να μην πειράζετε τα μάτια σας με βρόμικα χέρια, ή μαντήλια
• Να μην τρίβετε αλλά να ταμπονάρετε το δέρμα που τα περιβάλλει
• Σιγουρευτείτε ότι κοιμάστε αρκετά
• Να πίνετε πολύ νερό
• Να μην ξεχνάτε την κρέμα ματιών • Να κάνετε κομπρέσα με αγγούρι ή φακελάκι τσαγιού
Ποιες τεχνικές μακιγιάζ και εργαλεία θα σας χρειαστούν για να κάνετε τα μάτια σας να φαίνονται πιο μεγάλα και έντονα...
1. Ξεκινήστε από τα φρύδια, βγάζοντας ό,τι τρίχες περισσέυουν με ένα τσιμπιδάκι.

2. Απλώστε στο πάνω μέρος του βλεφάρου ένα ουδέτερο χρώμα, επιμένοντας στην εξωτερική πλευρά για να δημιουργηθεί μια καλή ματ βάση, πάνω στην οποία θα μπορέσετε να απλώσετε πιο έντονα χρώματα. Ακόμα μια μικρή ποσότητα φον ντε τεν θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή βάση και να καλύψει τυχόν κοκκινίλες ή λεκέδες.

3. Απλώστε μια καφέ ιριδίζουσα απόχρωση από το μέσο μέχρι το εξωτερικό άκρο του ματιού. Ξεκινήστε με μια μικρή ποσότητα και μετά προσθέστε κι άλλα στρώματα.
4. Απλώστε με το πινέλο μια λεπτή γραμμή πιο σκούρας σκιάς στο επάνω βλέφαρο. Απλώστε την ίδια σκιά κάτω από το μάτι, στην εξωτερική γωνία.
5. Τονίστε το χρώμα των ματιών σας κάνοντας αντιθέσεις. Τα γαλάζια μάτια είναι εκπληκτικά με ροζ, μοβ και γκρι σκιές. Ενώ για εντυπωσιακές αντιθέσεις μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκούρα χρώματα. Αποφεύγετε τους ρόδινους τόνους, αν τα μάτια σας είναι κόκκινα ή ερεθισμένα. Προτιμήστε τα ουδέτερα χρώματα.

6. Αν βάψετε με λευκό μολύβι την εσωτερική κάτω πλευρά του ματιού θα έχετε εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ενώ, μπορείτε να βάλετε και ελάχιστη σκιά στις εσωτερικές γωνίες των ματιών σας.

7. Αν τα μάτια σας είναι μικρά, να θυμάστε ότι βάζοντας σκιά ή eyeliner γύρω από όλο το μάτι θα τα κάνετε να φαίνονται ακόμα πιο μικρά.
8. Οι ψεύτικες βλεφαρίδες μπορεί να κάνουν τα μάτια να φαίνονται πιο μεγάλα , γι' αυτό μη διστάσετε να τις χρησιμοποιήσετε. Δοκιμάστε μερικές μεμονωμένες βλεφαρίδες στην εξωτερική γωνία των ματιών και μετά προσθέστε λίγες ακόμη πιο κοντές.
9. Μη διστάσετε να επενδύσετε σε ένα ψαλιδάκι που γυρίζει τις βλεφαρίδες. Θα κάνει τα μάτια σας να φαίνονται πολύ μεγαλύτερα. Μην σας φοβίζει η χρήση του, κρατήστε το έτσι ώστε να πιάσουν οι επάνω βλεφαρίδες σας ανάμεσα στα δύο άκρα και μετά πιέστε και σηκώστε προς τα πάνω.
10. Έπεσε σκιά εκεί που δεν θέλατε; Πριν ξεκινήσετε, απλώστε λίγη διάφανη πούδρα σε σκόνη κάτω από κάθε μάτι. Θα συγκεντρώσει όλη τη σκιά που θα πέσει στα μάγουλά σας. Μετά το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να την "διώξετε" με το πινέλο.

11. Προτιμήστε τη μαύρη μάσκαρα για έντονο βλέμμα, την καφέ αν είστε ξανθιά ή δοκιμάστε το αμακιγιάριστο look που είναι πιο κολακευτικό για τις καλοκαιρινές εμφανίσεις.
12. Πολλοί make up artists προτείνουν να βάζουμε μάσκαρα μόνο στις πάνω βλεφαρίδες και να αφήνουμε τις κάτω φυσικές, για να δείχνουμε πιο ξεκούραστες.
13. Μην απορρίπτετε την χρωματιστή μάσκαρα. Δοκιμάστε το σκούρο μπλε για να φαίνεται πιο λευκό το λευκό των ματιών σας ή το δαμασκηνί που ταιριάζει πολύ στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες.
14. Αποφύγετε την πούδρα κάτω από τα μάτια, γατί όταν αρχίσει να "σπάει" δείχνει όλες τις ρυτίδες και σας γερνάει.
15. Χρησιμοποιήστε κολλύριο, κάνει τα μάτια σας να λάμπουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...