Απαλλαγείτε από τη θλίψη της Κυριακής

Αν κάθε Κυριακή βασανίζεστε από τη σκέψη της Δευτέρας και της εργάσιμης εβδομάδας που ξεκινά σε λίγες ώρες, το πιο πιθανό είναι να μην απολαμβάνετε όσο θα θέλατε την κυριακάτικη ραστώνη. Αντί όμως να αγχώνεστε για την επιστροφή στη δουλειά, βρείτε τρόπους για να κάνετε το σαββατοκύριακο να διαρκεί όλη την εβδομάδα και χαρείτε τον ελεύθερο χρόνο σας μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με περσινή έρευνα του βρετανικού ιδρύματος Mind, πάνω από το 26% των εργαζομένων «αισθάνονται φόβο και ανησυχία την ημέρα πριν πάνε στη δουλειά ύστερα από την αργία του σαββατοκύριακου». Καθώς οι σκέψεις επικεντρώνονται στο μέλλον παρά στο «εδώ και τώρα», καταλήγουμε να χάνουμε το παρόν και να αισθανόμαστε θλιμμένοι κα παθητικοί.

5 συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τη μελαγχολία της Κυριακής Επικεντρωθείτε στην αναπνοή. Αφήστε στην άκρη τις επίμονες δυσάρεστες σκέψεις και εστιάστε στην αναπνοή σας. Μερικά λεπτά μόνο αρκούν για να κάνουν τη διαφορά.

Φανταστείτε ότι έχετε ένα ατελείωτο απόγευμα μπροστά σας. Όταν αισθάνεστε ότι έχετε πολλά πράγματα να κάνετε και ο χρόνος δεν σας φτάνει, υπενθυμίστε στον εαυτό σας συνεχώς ότι είναι Κυριακή απόγευμα. Η επανάληψη θα σας κάνει να αισθανθείτε ότι το απόγευμα έχει μεγάλη διάρκεια και θα εξαλείψει το στρες.

Πείτε ψέματα στον εαυτό σας. Προσποιηθείτε ότι τη Δευτέρα δεν θα πάτε στη δουλειά και ότι θα χαρίσετε στον εαυτό σας μια επιπλέον ημέρα άδειας. Δεν έχει σημασία αν δεν το κάνετε ποτέ, γιατί το επόμενο πρωινό που θα ξυπνήσετε, η συναισθηματική σας κατάσταση θα έχει αλλάξει.

Ζωγραφίστε, διαβάστε, καλλιεργήστε. Οτιδήποτε κάνετε που σας ευχαριστεί, διώχνει το συναίσθημα της θλίψης.

Κάντε πλάνα. Σχεδιάστε ευχάριστες δραστηριότητες για τον ελεύθερο χρόνο που αφήνουν οι εργάσιμες μέρες και αφιερώστε το κυριακάτικο απόγευμα οργανώνοντάς τες. Δείτε την εβδομάδα που έρχεται ως ένα νέο κεφάλαιο της ζωής σας το οποίο ανυπομονείτε να έρθει.

+3 συμβουλές για να περνούν πιο γρήγορα οι ώρες στο γραφείο
Βρείτε το νόημα.
Η δουλειά φαίνεται ανούσια όταν δεν πιστεύετε ότι αυτό που κάνετε, έχει αντίκρισμα και είναι σημαντικό. Σχεδόν όλες οι εργασίες προσφέρουν κάτι στο κοινωνικό σύνολο. Μην χάνεστε στη μονοτονία. Να υπενθυμίζετε πάντα στον εαυτό σας ότι αυτό που κάνετε έχει αξία.

Σταματήστε τις άσκοπες εργασίες. Οι αποχαυνωτικές δραστηριότητες μπορούν να κάνουν τη δουλειά μαρτύριο. Εντοπίστε τις εργασίες που δεν προσφέρουν τίποτα σε σας και τους συναδέλφους σας και σταματήστε να τις κάνετε.

Διασκεδάστε. Το εργασιακό 8ωρο δεν χρειάζεται να είναι βαρετό. Αξιοποιήστε τις ευκαιρίες για να κοινωνικοποιηθείτε ή δείτε τη δουλειά σαν παιχνίδι και επιδοθείτε σε φιλικό συναγωνισμό με τους συναδέλφους.


http://www.in2life.gr


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...