Πάνω στο ουράνιο τόξο

«Είμαι πολύχρωμη σχεδιάστρια. Είμαι αρκετά τολμηρή και θα ήθελα πραγματικά για τους ανθρώπους που είναι σε ένα δωμάτιο να μην θέλουν να φύγουν από αυτό» Αυτά δήλωσε η βραβευμένη με το idfx Up and Coming Designer διακοσμήτρια Rebecca James του Interior Desires αναλαμβάνοντας να διακοσμήσει ένα πενταόροφο γεωργιανό αρχοντικό στο κέντρο του Λονδίνου.


Οι μόνες προτροπές του ιδιοκτήτη για το αποτέλεσμα της διακόσμησης ήταν να γίνει ένα σπίτι πολύ αγγλικό και στο καθιστικό να έχει καναπέ σε χρώματα κίτρινα και τυρκουάζ. Για να φτάσει όμως η James στο σημείο να βάλει αυτόν τον καναπέ έπρεπε  πρώτα να αλλάξει πολλά πράγματα στη μορφή, κάτι που θα ήθελε να κάνει και στη δομή, αλλά η θέση και η αρχιτεκτονική του δεν το επέτρεπε. Έτσι έστρεψε το ενδιαφέρον της στα τμήματα που μπορούσε να παρέμβει. Στα εννέα του δωμάτια κυριαρχούσε μια κορεσμένη ατμόσφαιρα από τα αδρανή στοιχεί που αποτελούσαν το σύνολο της διακόσμησης που υπήρχε.
Η χρήση και ο σωστός συνδυασμός χρωμάτων είναι ικανός από μόνος του να μετατρέψουν έναν χώρο δημιουργώντας η ίδια έναν ευφάνταστο συνδυασμό που να παραπέμπει στην Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, μία μίξη χαρούμενου και πολυτελή. Τα ήπια χρώματα τα έβρισκε πολύ βαρετά.
Στο κίτρινο και τυρκουάζ που της ζήτησαν οι ιδιοκτήτες η James πρόσθεσε το ροζ τριανταφυλλή και πάνω στον σπατουλαριστό τοίχο ζωγράφισε κλάρες σε χρώμα χρυσό, το οποίο πρόσθεσε μια αίσθηση ιαπωνικής αίθουσας τσαγιού ισορροπώντας τα έντονα χρώματα.
Έναν ακόμα πιο τολμηρό συνδυασμό χρωμάτων χρησιμοποιεί πάνω, στο δωμάτιο της μεγαλύτερη κόρης με χρώματα όπως φουξ ροζ, σμαραγδένιο πράσινο αι γαλάζιους τόνους, κάτι που έκανε και στην κύρια κρεβατοκάμαρα με το μοβ «μου αρέσει να κάνω χρωματικούς τόνους γιατί δίνει βάθος αποτρέποντας να φαίνεται επίπεδο το δωμάτιο» εξηγεί. Όλα τα υφάσματα είναι μεταξωτά και σε ορισμένες περιπτώσει βελούδο. Τα χαλιά είναι από δέρμα και μετάξι, με σκοπό να προσθέσει λεπτές ανταύγειες, αλλά και να εμποτίσει το σπίτι με μια βαθιά αίσθηση πολυτέλειας.
Στον τελευταίο όροφο δημιούργησε ένα δωμάτιο στα πρότυπα σουίτας ξενοδοχείου με ιδιωτικό μπάνιο. Ένα ειδικής παραγγελίας υπερυψωμένο κρεβάτι έχει τη δική του σκάλα από κουτιά σαν βιτρίνα με φωτισμό με σκοπό να δημιουργηθεί ένας χώρος για να παίζει η 11χρονη κόρη τους. Απέναντι είναι μία σουίτα ιαπωνικής αισθητικής για μια άλλη κόρη.


http://www.viewdeco.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...