Ψωνίζουν για εμάς

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΑΣΗ ΣΤΟ ONLINE SHOPPING ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΠΟΥΤΙΚ ΠΟΥ «ΜΑΝΤΕΥΟΥΝ» ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΛΑΤΗ, ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


Στην προ Διαδικτύου εποχή μάς εντυπωσίαζε η διαίσθηση των πωλητών, που αντιλαμβάνονταν με μία ματιά το γούστο μας και μας πρότειναν τα ανάλογα ρούχα και αξεσουάρ. Αυτό το προσόν τους ήταν, συχνά, από μόνο του αρκετό για να μας πείσει να επιστρέψουμε στο ίδιο κατάστημα. Σήμερα, το online shopping έχει αντικαταστήσει με μεγάλη επιτυχία τις φυσικές αγορές μας, αλλά τίποτα δεν έχει υποκαταστήσει την προσωπική εξυπηρέτηση που απολαμβάνουμε από έναν χαρισματικό πωλητή. Ή μάλλον τίποτα... έως τώρα. Γιατί τον τελευταίο καιρό διαφαίνεται στις ΗΠΑ μια νέα τάση: διαδικτυακές μπουτίκ που, σαν εικονικοί πωλητές, «αντιλαμβάνονται» το γούστο του χρήστη και στη συνέχεια του προσφέρουν εξατομικευμένες προτάσεις.

Ο υποψήφιος πελάτης με την εγγραφή του σε αυτές τις ιστοσελίδες καλείται να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεων, οι οποίες μπορεί να αφορούν από το αγαπημένο του χρώμα μέχρι τον σταρ που θαυμάζει για το στυλ του. Ετσι, σκιαγραφείται το αγοραστικό προφίλ του, βάσει του οποίου η ιστοσελίδα θα του προτείνει σε μηνιαία βάση έναν περιορισμένο αριθμό ρούχων και αξεσουάρ, που πιθανότατα θα του κάνουν «κλικ». Προς το παρόν τέτοιου είδους μπουτίκ, όπως οι Send the Trend, ShoeDazzle και JustFabulous, πραγματοποιούν αποστολές αποκλειστικά στην αμερικανική ήπειρο. Σε παρόμοια λογική λειτουργεί πάντως και το StyleFeeder, μια μηχανή αναζήτησης που συνδέει τον χρήστη με ευρωπαϊκής εμβέλειας διαδικτυακά καταστήματα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...