Ένα ινστιτούτο ομορφιάς στο ... σπίτι σας!

Η οικονομική κρίση σάς έχει αναγκάσει να περιορίσετε τα προσωπικά σας έξοδα στο ελάχιστο. Και τα πρώτα «θύματα» είναι τα έξοδα για την περιποίησή σας.


Οι επισκέψεις σας στο κομμωτήριο από δύο φορές την εβδομάδα έχουν μειωθεί σε μία κάθε δεκαπέντε ημέρες, ενώ η μηνιαία περιποίηση νυχιών αφορά μόνο στα χέρια (ιδίως τον χειμώνα που φοράμε κλειστά παπούτσια). Όσο για το spa, δυστυχώς, αποτελεί ανάμνηση από το παρελθόν.
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να περιποιείστε τον εαυτό σας, γιατί αλλιώς και η διάθεσή σας δεν θα είναι και η καλύτερη. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε spa, μόνες σας στο σπίτι.
- Ζεστό μπάνιο: Γεμίστε την μπανιέρα με ζεστό νερό. Δεν υπάρχει λόγος να προσθέσετε άλατα ή λάδι, καθώς ένα Body Scrub περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά. Μπορείτε, όμως, να προσθέσετε γάλα.
-Μαλλιά: Απλώστε μια μάσκα μαλλιών. Ακόμη και οι σπιτικές, που δεν κοστίζουν τίποτα, έχουν θεαματικά αποτελέσματα. Κάνοντας απαλό μασάζ στις ρίζες και στις άκρες και στη συνέχεια χτενίζοντας τα μαλλιά, το προϊόν απλώνεται παντού.
-Πρόσωπο: Επιλέξτε ένα σαπούνι που να είναι φτιαγμένο για τον δικό σας τύπο δέρματος. Βρέξτε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό, για να ανοίξουν οι πόροι. Κάντε αφρό με το σαπούνι, και μετά κάντε απαλό μασάζ στο δέρμα σας με τις άκρες των δακτύλων, κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Μη ξεχνάτε τη γραμμή των μαλλιών και τον λαιμό. Αφαιρέστε το σαπούνι, ρίχνοντας ζεστό νερό στο πρόσωπο και στο λαιμό σας. Βρέξτε ένα βαμβάκι με τόνερ. Περάστε το στο πρόσωπο και στον λαιμό σας, για να απομακρύνετε ίχνη από σαπούνι, που ίσως σας ξέφυγαν.
-Νύχια: Χρησιμοποιώντας μία λίμα διπλής όψεως, λιμάρετε τα νύχια σας με απαλές κινήσεις. Αποφύγετε το λιμάρισμα στις γωνίες των νυχιών σας, γιατί μπορεί να τα εξασθενήσει. Δώστε σχήμα στα νύχια σας. Τοποθετήστε τα χέρια σας σε ένα μπολ με ζεστό νερό και κρατήστε τα μέσα για μερικά λεπτά. Αν υπάρχουν παρανυχίδες, ψαλιδίστε τις προσεκτικά. Απλώστε κρέμα χεριών και κάντε μασάζ στη μία παλάμη με τον αντίχειρα του άλλου χεριού, για να βελτιώσετε την  κυκλοφορία του αίματος.


http://www.ourlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...