Τι Είναι Το Agatsou;

Αν απορείτε για το τι ακριβώς είναι το Agatsou (Αγάτσου), αυτή η διαφορετική εναλλακτική θεραπεία με το περίεργο όνομα, ήρθε η ώρα να μάθετε την απάντηση και μάλιστα από τους ειδικούς. Η εναλλακτική θεραπεύτρια και καθηγήτρια Agatsou Αντιγόνη Τσεγγελή μίλησε στο miss για το τι ακριβώς είναι το Agatsou και πως μπορεί να εφαρμοστεί στον καθένα από εμάς.

Το Αγάτσου προέρχεται λεκτικά απο τις λέξεις αγάπη & σιάτσου και αποτελεί έμπνευση και πράξη της Μαρίας Σαρλέ, που για πολλά χρόνια υπήρξε η πρώτη διδάξασα του σιάτσου στη χώρα μας. Σύμφωνα με την Αντιγόνη Τσεγγελή «Η Ιδέα του Αgatsou βασίζεται στη μετάδοση θετικής ενέργειας μέσω του αγγίγματος. Πρώτη προϋπόθεση για την εφαρμογή του Agatsou είναι ο συνδυασμός εναλλακτικών τεχνικών όπως το σιάτσου, η ρεφλεξολογία, η αρωματοθεραπεία, η κρανιοιερά μαζί με την κρυσταλλοθεραπεία και την ηχοθεραπεία, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του κάθε ασθενή και τις διαφορετικές ανάγκες του κάθε φορά. Θα έλεγα ότι η κάθε εναλλακτική θεραπεία είναι μοναδική, εφόσον ο κάθε ένας από εμάς είναι μοναδικός και κάθε φορά η κάθε συνάντηση-ανταλλαγή ανάμεσα στον δότη και δέκτη είναι μοναδική». Η φράση που αντιπροσωπεύει πλήρως τον ορισμό του Agatsou ανήκει στη Μαρία Σαρλε «Θεραπεία σημαίνει το δικό μου θεϊκό κομμάτι να ενώνεται με του άλλου και με το θεϊκό στοιχείο που υπάρχει στο Σύμπαν».


Είναι όμως το Agatsou μία θεραπεία που προτιμούν οι Έλληνες, ή μήπως άλλες εναλλακτικές θεραπείες κερδίζουν μεγαλύτερo έδαφος; Σύμφωνα με την Αντιγόνη Τσεγγελή τα τελευταία 10 χρόνια τα βιωματικά μασάζ που αποτελούν συνδυασμό της δυτικής επιστήμης και της ανατολικής ιατρικής και παράδοσης είναι από τα πιο δημοφιλή. «Οι έλληνες ολοένα και περισσότερο προτιμούν το σιάτσου, ως μία σφαιρική συμπληρωματική φροντίδα θεραπεία και έχουν βρει ανακούφιση για πλήθος σωματικές δυσλειτουργίες και επανάκτηση της σωματικής και ψυχικής τους ευεξίας» και συμπληρώνει «πάντα σε επίπεδο προϊατρικής φροντίδας και πρόληψης και συνεργιστικά με την ιατρική θεραπεία, ενδυναμώνοντας έτσι το αποτέλεσμα αυτής».


http://www.miss.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...