Κεφάλαιο δίαιτα: Ένα πολύ προσωπικό δεδομένο

Κεφάλαιο δίαιτα: Ένα πολύ προσωπικό δεδομένο

Όλες οι μελέτες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα έχουν δείξει ότι η εφαρμογή είτε πολύ αυστηρών διαιτών, είτε απλά σωστά σχεδιασμένων εξατομικευμένων υποθερμιδικών διαιτολογίων, επιφέρουν πολύ γρήγορη ή πιο αργή απώλεια βάρους αντίστοιχα.


Μάλιστα όσο πιο αυστηρή και στερητική είναι η δίαιτα τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες επαναπρόσληψης βάρους. Το ζητούμενο όμως είναι η διατήρηση των κιλών που με τόσο κόπο χάθηκαν, και αυτό που μας έρχεται ως τελευταία και σύγχρονη γνώση από την παγκόσμια ερευνητική βιβλιογραφία είναι πως η διατήρηση αυτή είναι αδύνατη αν δεν καταφέρουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε απέναντι στην τροφή. «Το Μοντέλο Τροποποίησης Συμπεριφοράς», όπως αποκαλείται, απαρτίζεται από ένα σύνολο
κανόνων και τεχνικών που μας βοηθούν να «ξεριζώσουμε» τις κακές διατροφικές μας συνήθειες που μας οδήγησαν στην αύξηση βάρους. Το σύνολο αυτών των συμπεριφορών εξατομικεύεται ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του καθενός, αλλά μερικές από τις πιο σημαντικές αρχές του κατά τη γνώμη μου είναι οι ακόλουθες :
Ξεκίνα  το γεύμα σου πρώτα από τη σαλάτα.
Φρόντιζε να τρως πάντα σε κατάσταση ψυχικής ηρεμίας. Μην μιλάς στο κινητό σου και μην εκνευρίζεσαι.
Απόφευγε να τρως κρύο φαγητό. Το ζεστό φαγητό σε βοηθά να το απολαύσεις καλύτερα και συνεπώς να φας λιγότερο.
Ψώνιζε από το σούπερ-μάρκετ πάντα με λίστα αγορών.
Προσπάθησε να είναι το ίδιο μέρος αυτό που τρως το γεύμα σου και απόφευγε να είναι μπροστά στην τηλεόραση.
Όταν γυρίζεις κουρασμένος από τη δουλειά σου, μην ξεκινάς αμέσως να τρως. Χαλάρωσε για μισή ώρα, κάνοντας ένα μπάνιο ή ακούγοντας μουσική, ώστε να ηρεμήσει το σώμα σου και να φας αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι.

Μην τρως ποτέ όρθιος.
Όταν βρεθείς μπροστά σε ένα διατροφικό πειρασμό ενεργοποιήσου. Πριν απλώσεις το χέρι σου να το φας ρώτα τον εαυτό σου «πεινάω πραγματικά;»
Μην χάσεις στο δρόμο το κίνητρο σου. Κάθε πρωί που ξυπνάς να θυμίζεις στον εαυτό σου για ποιο λόγο ξεκίνησες αυτήν την προσπάθεια.
Φρόντιζε το κύριο σου γεύμα να μη διαρκεί λιγότερο από 20-30 λεπτά.


http://www.livit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...