Πεινάτε αλλά παχαίνετε ;

Η λέξη δίαιτα μας φέρνει αυτομάτως στο μυαλό τη λέξη πείνα! Σωστά ; Αποδεχόμαστε το αίσθημα της πείνας σαν ένα φυσικό επακόλουθο της δίαιτας γιατί λανθασμένα πιστεύουμε πως δίαιτα σημαίνει απελπιστικά μικρές ποσότητες φαγητού και βασανιστήριο!

Λάθος! Η πείνα δεν πρέπει να είναι αλληλένδετη με τη δίαιτα. Με το να είμαστε συνεχώς πεινασμένες...δε χάνουμε βάρος. Η πείνα μας προκαλεί αίσθημα στεναχώριας και τελικά μας οδηγεί σε βουλιμικές κρίσεις που συντείνουν στην αύξηση αντί στη μείωση του βάρους μας , μακροπρόθεσμα. Δίαιτα δεν σημαίνει η ολική εξάντληση του σώματος μας από την πείνα! Δίαιτα σημαίνει περιορισμός στις θερμίδες και τις λιπαρές ουσίες που λαμβάνουμε καθημερινά Η δίαιτα πρέπει να είναι αποτέλεσμα ισορροπημένης διατροφής με λιγότερες θερμίδες και όχι επικίνδυνη στέρηση φαγητού.

Όταν δίνουμε στον οργανισμό μας λιγότερες από χίλιες θερμίδες ημερησίως , ο οργανισμός λαμβάνει το μήνυμα πως υπάρχει έλλειψη φαγητού και ότι κινδυνεύει η επιβίωση του. Έτσι , αντί να καιει λίπος , το συσσωρεύει. Αποτέλεσμα ; Να πεινάμε και να μην χάνουμε βάρος!

Επίσης , το να τρωμε λιγότερα γεύματα την ημέρα , καταστρέφει τον μεταβολισμό μας αυξάνοντας τις δυσκολίες στο χάσιμο βάρους. Οι διαιτολόγοι μιλούν για πολλά αλλά μικρά γεύματα την ημέρα για αποτελεσματικό χάσιμο βάρους. Με αυτό τον τρόπο δεν πεινάμε και χάνουμε και το ανεπιθύμητο βάρος.

Το μυστικό μιας επιτυχημένης δίαιτας δεν είναι η πείνα. Το μυστικό είναι να κρατάμε το στομάχι μας γεμάτο με φαγητά χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες! Η πείνα καταστρέφει τη δίαιτα σας , μην το ξεχνάτε. Είναι προτιμότερο να φάτε λιγάκι παραπάνω παρά λιγότερο από το επιτρεπτό....



sxeseis.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...