Συμβουλές για υγιή και λαμπερή επιδερμίδα

Ό,τι καλύτερο για ένα όμορφο δέρμα!

Να κοιμάσαι νωρίς: Η «υπνοθεραπεία» είναι η καλύτερη λύση για δείχνει η επιδερμίδα ξεκούραστη και λαμπερή. Εάν το δέρμα σου δεν 'απαλλαγεί' από όλες τις βλαβερές επιθέσεις της μέρας, όπως η έκθεση στην ακτινοβολία UV, η μόλυνση, οι ακραίες θερμοκρασίες, δυστυχώς η μάχη κατά των ρυτίδων θα είναι μάταιη, έστω κι αν ξοδεύεις μια περιουσία σε κρέμες προσώπου.

Πες ναι στο κρασί: Ένα ποτήρι κρασί την ημέρα τον πλαστικό κάνει πέρα! H αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδης δράση του resveratrol ή ρεσβερατρόλης, που βρίσκεται στα κόκκινα σταφύλια, κάνει τόσο καλό στο δέρμα όσο και στην καρδιά.

Stay cool: Το στρες μπορεί να επιδράσει σημαντικά στην γήρανση, αφού προκαλεί αύξηση στη παραγωγή των ελευθέρων ριζών, οι οποίες μειώνουν τη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, των πρωτεϊνών δηλαδή που βοηθούν την επιδερμίδα να παραμένει νεανική και σφριγηλή.

Μην είσαι απ' τη ζέστη στο κρύο και αντίστροφα: Στην επιδερμίδα δεν αρέσουν οι ακραίες κλιματολογικές συνθήκες. Όταν είσαι έξω στο κρύο και μπαίνεις ξαφνικά στο ζεστό σπίτι ή από το δροσερό χώρο του γραφείου βγαίνεις απότομα στον ήλιο, βάζεις το δέρμα σε μεγάλη δοκιμασία. Κάθε φορά που το περιβάλλον σου αλλάζει ριζικά, το δέρμα καταναλώνει μεγάλη ποσότητα ενέργειας για να προσαρμοστεί. Όταν όμως δαπανά τόση ενέργεια για αυτό το λόγο, έχει λιγότερα αποθέματα για να αντιμετωπίσει άλλες απειλές, όπως για παράδειγμα η ακτινοβολία UV.

Το σωστό massage μειώνει τις ρυτίδες: Κάνε μασάζ στο δέρμα σου για να αυξήσεις την μικροκυκλοφορία και για να αντιμετωπίσεις τα πρηξίματα. Κάνε μασάζ προς τα έξω για να μειώσεις το πρήξιμο και προς τα μέσα για να εμποδίσεις την εμφάνιση των ρυτίδων. Επίσης, ένα χαλαρό, απαλό μασάζ γύρω από τα μάτια θα μειώσει αισθητά τις γνωστές ''σακούλες''.




www.markware.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...