Η κοινωνική δικτύωση οδηγεί πιο γρήγορα στο σεξ;

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τα περιοδικά «Shape» και «Men's Fitness», στην οποία συμμετείχαν 1.200 γυναίκες και άνδρες, φαίνεται ότι τέσσερις στις πέντε γυναίκες και τρεις στους πέντε άνδρες θεωρούν ότι μέσα από το Facebook κι άλλα sites κοινωνικής δικτύωσης, ο δρόμος για το κρεβάτι ανάμεσα σε ένα ζευγάρι είναι πολύ συντομότερος.

Το 38% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν πράγματι κοιμηθεί αμέσως με κάποιον που μόλις γνώρισαν κι αυτό το αποδίδουν στην οικειότητα που μπορεί να αναπτυχθεί μέσα από την ψηφιακή επικοινωνία.
Τα smart phones και τα laptop, φαίνεται να αναδεικνύονται σαν τα σύγχρονα «ερωτικά βοηθήματα» καθώς  ανοίγουν το δρόμο για να καταλήξεις στην κρεβατοκάμαρα, γράφει το περιοδικό, δεδομένου ότι, σχεδόν το 80% των γυναικών και το 58% των ανδρών δηλώνουν ότι  τα social media οδηγούν πιο γρήγορα στο σεξ.
Με δεδομένο ότι οι άντρες στέλνουν sms ή μήνυμα μέσω κάποιου chat (skype, messenger, facebook) 39% συχνότερα από ότι παίρνουν τηλέφωνο και στις γυναίκες το ποσοστό αυτό εκτοξεύεται στο 150%, είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε με ποιον τρόπο τα κοινωνικά δίκτυα και αυτές οι νέες μέθοδοι επικοινωνίας, δημιουργούν γρηγορότερα ανάμεσα σε ένα ζευγάρι αίσθημα οικειότητας καθώς η συνεχής επαφή κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με παλαιότερα.
Επιπλέον επισημαίνεται, ότι και πριν ακόμα κατακλεισθούμε από την μαγική εικόνα που δημιουργούν τα social media, το 70% των γυναικών και το 63% των ανδρών, χρησιμοποιούσαν το Google και άλλες διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης,  όταν ήθελαν να πραγματοποιήσουν μια νέα γνωριμία.
Ενδεικτικό είναι, ότι το 65% των ερωτηθέντων δήλωσαν, ότι έχουν δεχθεί πρόταση για ραντεβού με μήνυμα και το 49% δήλωσαν ότι το μήνυμα ήταν μέσα από το Facebook.
Ένα άλλο στοιχείο που προέκειψε από την έρευνα, είναι ότι το 72% των γυναικών παραδέχθηκε, ότι παρακολουθεί σε τακτά χρονικά διαστήματα τα προφίλ των …«πρώην», του φίλου τους.
Μερικοί άνθρωποι πάντως, δεν μπορούν ξεχάσουν  τις ψηφιακές συσκευές τους ούτε και την ώρα που το πάθος βρίσκεται στο ζενίθ του. Σύμφωνα με την έρευνα, όταν μια κλήση ή μήνυμα έρχεται κατά τη διάρκεια του σεξ, ένα 5% δήλωσαν ότι έριξαν μια γρήγορη ματιά για να δουν ποιος τους καλεί, ενώ 1% δήλωσαν ότι διέκοψαν για να απαντήσουν!
Εξίσου με την δημιουργία μιας ερωτικής σχέσης, άλλο τόσο και η διάλυσή της, διευκολύνεται μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, καθώς το  43% των ερωτηθέντων γυναικών και το 27% των αντρών δήλωσαν ότι έχουν εισπράξει «ηλεκτρονική χιλόπιτα» μέσω μηνύματος, mail ή ενός απλού post, που να λέει κάτι σαν αυτό… «Δεν φταις εσύ, εγώ δεν είμαι αρκετά καλός/ή..., για σένα»
Ακόμα όμως και μετά το χωρισμό, τα social media φαίνεται να κρατούν την ελπίδα ζωντανή. Το 81% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι δεν αφαιρούν από την λίστα των φίλων τους τον/την πρώην τους και το 75% παραδέχεται ότι επισκέπτονται σε τακτά χρονικά διαστήματα το προφίλ του/της, ακόμα και αρκετό καιρό μετά το χωρισμό τους.



fe-mail.gr/ 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...