Παπαρούνα - Μήκων η Ροιάς

Ό,τι και να γραφτεί για αυτό το μοναδικό αγριολούλουδο είναι λίγο. Γνωστό στους αρχαίους Έλληνες για την μοναδικότητα του, μελετήθηκε και τα μυστικά που κρύβει μέσα του βγήκαν σιγά σιγά στην επιφάνεια.

Είναι φυτό ετήσιο και αν και υπήρχε άφθονο στην Ελληνική Φύση, η χρήση των Ζιζανιοκτόνων έχουν ελαττώσει δραματικά τον πληθυσμό του καθώς αντιμετωπίζεται σαν ένα κοινό ζιζάνιο. Η εικόνα της Άνοιξης με τα χωράφια πλημμυρισμένα από αυτό το φυτό ανήκει πλέον στο παρελθόν.
Η Παπαρούνα ανθίζει από την Άνοιξη ως και τις αρχές του Καλοκαιριού και μπορεί σε ύψος να ξεπεράσει τους 70 πόντους. Πέρα από την κοινή με τα κόκκινα άνθη υπάρχουν πλήθος νέων ποικιλιών με άνθη σε διάφορα μοναδικά χρώματα. Το συγκεκριμένο γεγονός κάνει την Παπαρούνα ιδανική για κάθε κήπο.

Ο τόπος που φυτρώνει από μόνη της, μας κάνει να καταλαβαίνουμε πως δεν θέλει ούτε κάποια ιδιαίτερη φροντίδα ούτε κάποια ειδική καλλιεργητική οδηγία για την σωστή της ανάπτυξη. Η μόνη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην σπορά, καθώς σαν αλπικό φυτό που θεωρείται συνήθως, οι σπόροι της έχουν ανάγκη τις περισσότερες φορές από πρόψυξη.

Η ελάχιστη φροντίδα όπως λίγο νερό και μικρές λιπάνσεις σίγουρα θα δώσουν χαρά και δύναμη στις Παπαρούνες και αυτό είναι 100% σίγουρο πως θα σας το ανταποδώσουν το συντομότερο.

[Προσοχή: Μην ξεριζώνετε φυτά που βρίσκονται σε άγρια κατάσταση. Το φυτό αν και υπάρχει στην ελληνική φύση ως άγριο, μπορείτε να το βρείτε σε καλλιεργήσιμη μορφή στο εμπόριο!]






www.anthokipos.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...