Οργασμός – The big ‘Ο’

Το θέμα του γυναικείου οργασμού έχει αποτελέσει το θέμα άπειρων ερευνών , άρθρων και βιβλίων. Τι είναι τελικά ο οργασμός ; Σε τι διαφέρει ο αντρικός από τον γυναικείο οργασμό; Ποιο είναι το περιβόητο σημείο G ;

Οι επιστήμονες περιγράφουν τον οργασμό ως της κορύφωση της σεξουαλικής πράξης, την απελευθέρωση της σεξουαλικής έντασης που έχει ως αποτέλεσμα τις μυϊκές συσπάσεις του κόλπου. Συνήθως οι αρχικές συσπάσεις είναι ποιο έντονες και όλη η διάρκεια του οργασμού έχει υπολογιστεί από 3 - 25 δευτερόλεπτα. Κατά την διάρκεια του οργασμού παρατηρούνται συσπάσεις στην μήτρα καθώς και στον σφικτήρα. Ο οργασμός δεν περιορίζεται μόνο στην περιοχή των γεννητικών οργάνων αλλά οδηγεί και στην σύσπαση και άλλων μυών του σώματος όπως παραδείγματος χάρη των μυών του προσώπου , που φανερώνουν ικανοποίηση. Συνήθως κατά την οργασμική φάση παρατηρείται στιγμιαία απώλεια ελέγχου και συνείδησης και το συναίσθημα της ικανοποίησης ακολουθεί το αίσθημα μιας έντονης χαλάρωσης που οφείλεται στην έκκριση ενδορφινών. (ορμόνες που ευθύνονται για το αίσθημα της ικανοποίησης).

Υπάρχει διαφορά μεταξύ αντρικού και γυναικείου οργασμού ; Σύμφωνα με εκτενείς έρευνες η ένταση καθώς και η ποιότητα του αντρικού και του γυναικείου οργασμού δεν διαφέρουν. Στους άνδρες ο οργασμός ταυτίζεται με την εκσπερμάτιση ενώ οι γυναίκες έχουν την δυνατότητα να βιώσουν δεύτερο και τρίτο οργασμό σε σύντομο χρονικό διάστημα (πολλαπλός οργασμός).

Πως επιτυγχάνεται ο πολυπόθητος γυναικείος οργασμός ; Το θέμα αυτό είναι αρκετά πολύπλοκο αφού η γυναίκες έχουν την δυνατότητα να φτάσουν στην σεξουαλική κορύφωση με διαφορετικούς τρόπους διέγερσης οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα ή συνδυαστικά κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Οι βασικότεροι τρόποι είναι ο κλειτοριδικός ερεθισμός , ο κολπικός ερεθισμός , ή ένας συνδυασμός και των δύο. Ο κλειτοριδικός ερεθισμός είναι ο πιο συνήθης τρόπος κορύφωσης , ο οποίος δεν θεωρείται υποδεέστερος από τον κολπικό , μάλιστα πολλές γυναίκες ισχυρίζονται ότι είναι εντονότερος και έχει μεγαλύτερη διάρκεια από τον κολπικό οργασμό.

Ο Γερμανός γιατρός Ernst Grafenberg , μίλησε πρώτος για το σημείο G , το οποίο θεωρητικά είναι ένας σπογγώδης ιστός , κοντά στην είσοδο του κόλπου , ο οποίος συμβάλλει στην εντονότερη ικανοποίηση των γυναικών. Το σημείο αυτό ακόμη και σήμερα δεν έχει εντοπιστεί! Χιλιάδες αναφορές έχουν γίνει για το σημείο G αλλά η ύπαρξη του εξακολουθεί να είναι αμφιλεγόμενη.

Οι δυσκολιες στην επίτευξη του γυναικείου οργασμού μπορεί να οφείλονται σε διάφορους λόγους. Η ανησυχία της γυναίκας για την εξωτερική της εμφάνιση ή ο φόβος της για μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη μπορούν να αποτελέσουν ανατρεπτικούς παράγοντες για τον οργασμό. Επίσης μια κακή σχέση με τον σύντροφο ή οποία πιθανό να έχει δημιουργήσει αισθήματα θυμού και απογοήτευσης επηρεάζει την επίτευξη του οργασμού και μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής γενικότερα. Στο οργασμό , μεγάλο ρόλο παίζει και η ηλικία της κάθε γυναίκας. Συνήθως η έλλειψη οργασμού παρατηρείται στις ηλικίες από 20-25 ετών , σε φάσεις που η σεξουαλικότητα των γυναικών δεν έχει φτάσει σε στάδιο ωρίμανσης. Οι πιο έμπειρες και πιο απελευθερωμένες ηλικίες , άνω των 30-35 ετών , βιώνουν περισσότερους και πιο εύκολους οργασμούς. Μεγάλη σημασία στην επίτευξη του οργασμού έχει η συνειδητοποίηση από την κάθε γυναίκα , της σεξουαλικότητας της , των επιθυμιών της και της διεκδίκησης τους μέσα από την σεξουαλική πράξη.

Σε περίπτωση που η δυσκολία επίτευξης οργασμού είναι συστηματική , η κάθε γυναίκα θα πρέπει να επισκέπτεται τον γιατρό της για την διερεύνηση πιθανώς κάποιου γυναικολογικού προβλήματος. Εάν αυτό δεν υπάρχει , τότε η ψυχοθεραπεία μπορεί να την βοηθήσει να κατανοήσει τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να αφεθεί για να νιώσει την σεξουαλική κορύφωση. Μεγάλο ρόλο στην εξάλειψη της οργασμικής διαταραχής παίζει και ο εκάστοται σύντροφος της κάθε γυναίκας , ο οποίος με συζήτηση , κατανόηση και υπομονή μπορεί να την βοηθήσει να οδηγηθεί στον οργασμό χωρίς άγχος και χωρίς ψυχολογικές πιέσεις.



/sxeseis.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...