Αυτά που θέλεις σε μια σχέση (βάσει έρευνας)

Καθημερινά αναρωτιέσαι: τι είναι τελικά σημαντικό σε μια σχέση; Μήπως είναι το σεξ; Μήπως τα πολλά λεφτά; Ή μήπως η αγάπη και τρυφερότητα; Η διάσημη Σαμάνθα Τζόουν, θ' απογοητευόταν αν μάθαινε πως οι γυναίκες δεν έχουν το σεξ στις πρώτες προτεραιότητες μιας καλής σχέσης αλλά μάλλον το αντίθετο ισχύει.


Όχι πια σεξ, μόνο αγκαλίτσες: Η έρευνα που δημοσιεύει σήμερα η βρετανική εφημερίδα "Daily Mail", πραγματοποιήθηκε από το περιοδικό "Elle" και τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι άκρως ενδιαφέροντα.
Το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να ενημέρωσεις τον αγαπημένο σου πως δεν χρειάζεται να αγχώνεται για τις επιδόσεις του στο κρεβάτι, αφού όπως αποκαλύπτει η εν λόγω έρευνα, μόνο το 2% των γυναικών θα έφευγαν από μια σχέση εξαιτίας του κακού σεξ.
Αντίθετα, το συναισθηματικό δέσιμο και η ψυχολογική στήριξη αποτελούν τις δύο πιο σημαντικές προτεραιότητες και ζητούμενα των γυναικών στη σχέση τους. Μάλιστα, το 38% των γυναικών που ρητήθηκα, απάντησαν πως θα εγκατέλειπαν μια σχέση στην οποία δεν υπήρχε η οικειότητα και η τρυφερότητα που θα ήθελαν από το ταίρι τους.
Η ψυχολόγος Σάλι Μπράμπτον (Sally Brampton), εξηγεί στην ''Μail'' το γεγονός ως εξής:
"Η σημερινή γυναίκα είναι ανεξάρτητη και πιστεύει στην ισότητα. Την ίδια στιγμή θέλει να διατηρεί στη σχέση της, παλιομοδίτικες αξίες όπως η αγάπη, η δέσμευση και η συναισθηματική πληρότητα".

Και η τέλεια σχέση;Το 85% των γυναικών δεν παραμυθιάζεται πια και γνωρίζει καλά πως δεν υπάρχει αυτό που ονομάζουμε "τέλεια σχέση". Η έρευνα του "Elle" έδειξε μάλιστα πως οι γυναίκες φοβούνται πολύ και νιώθουν ν' απειλούνται με τον τρόπο που εξελίσσονται σήμερα οι σχέσεις μέσω του ίντερνετ , του σεξ online και των γραπτών μηνυμάτων.
Πάντως, όπως αναλύει και η Μπράμπτον, ακόμα και σήμερα, οι γυναίκες παραμένουν παραδοσιακές στο τι περιμένουν, ποιά είδους συμπεριφορά δηλαδή, από τον άντρα που έχουν στο πλευρό τους.

Και οι προτεραιότητες των αντρών;Σύμφωνα με την βρετανική ιστοσελίδα γνωριμιών "Relate", οι άντρες έχουν πολύ ψηλά στις προτεραιότητές τους το καλό σεξ. Πάντως, ακόμα και στην έρευνα του "Relate", οι γυναίκες εκεί, βαθμολόγησαν υψηλότερα την καλή επικοινωνία με το ανδρικό φύλο και την ευχάριστη συντροφιά παρά την σωματική επαφή.
Όλα τα παραπάνω, καλό είναι να ταρακουνήσουν, τ' απανταχού αρσενικά που δεν δίνουν καμιά σημασία στην συναισθηματική τους νοημοσύνη!


www.womenonly.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...