5 λάθη γονιών που σαμποτάρουν την υγεία των παιδιών

Στην πρώτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών φέρνουν την Ελλάδα οι πρόσφατες στατιστικές έρευνες αναφορικά με την παιδική παχυσαρκία. Τα νούμερα είναι αποκαλυπτικά: 4 στα 10 Ελληνόπουλα είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, με το ποσοστό αύξησης των υπέρβαρων παιδιών τα τελευταία χρόνια να φτάνει το 30% και των παχύσαρκων το 50%! Ανακαλύψτε τις αμαρτίες γονέων που παχαίνουν τα παιδιά.
Συχνή κατανάλωση junk food Πρόσφατη αμερικανική έρευνα έδειξε ότι το 62% των γονιών επιτρέπουν στα παιδιά τους να τρώνε junk food μία φορά στις τέσσερις μέρες. Ακόμη και αν οι γονείς ενδιαφέρονται περισσότερο για την πνευματική ανάπτυξη των παιδιών τους παρά για το βάρος τους, ας λάβουν υπ’ όψιν τους τα αποτελέσματα έρευνας που δείχνουν ότι τα πιτσιρίκια ηλικίας 3 ετών που τρώνε φαγητά πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη έχουν χαμηλότερο IQ σε σύγκριση με τα παιδιά που ακολουθούν υγιεινή διατροφή (δείτε όλη την έρευνα εδώ)

Πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση Απ’ ό,τι φαίνεται, η οικογενειακή ζωή περιλαμβάνει ως επί το πλείστον δραστηριότητες του καναπέ. Σύμφωνα με τα στατιστικά νούμερα, πάνω από τα δύο τρίτα των παιδιών 8-18 ετών έχουν τηλεοπτική συσκευή στο δωμάτιό τους, ενώ το 63% των νοικοκυριών δεν κλείνει την τηλεόραση ούτε όταν τρώει. (διαβάστε τα πορίσματα εδώ).

Τα παιδία δεν παίζει εκτός σπιτιού Μόνο το 45% των παιδιών παίζει εκτός σπιτιού σε καθημερινή βάση, ενώ μόλις το 72% των αγοριών και το 56% των κοριτσιών πληρούν τις διεθνείς συστάσεις για μία ώρα άσκησης την ημέρα (ολόκληρη η έρευνα εδώ). Η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας έχει κόστος όχι μόνο στην υγεία του παιδιού, αλλά και στην κοινωνικοποίησή του: έρευνα του 2009 σε δείγμα 11.000 παιδιών ηλικίας 8-9 ετών, διαπίστωσε ότι τα παιδιά που έπαιζαν εκτός σπιτιού 15 λεπτά την ημέρα, είχαν καλύτερη συμπεριφορά τις ώρες του σχολείου.

Λίγα φρούτα και λαχανικά Όλοι μας πρέπει να καταναλώνουμε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως. Το junk food μπορεί να είναι νόστιμο, αλλά δεν αφήνει χώρο στα μικρά στομάχια των παιδιών για υγιεινές τροφές. Τα τσιπς και τα αναψυκτικά μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν από υγιεινά σνακ και φρούτα.

Η οικογένεια δεν πηγαίνει βόλτες Δεν χρειάζεται να αφιερώνουμε όλο τον οικογενειακό χρόνο μπροστά στην τηλεόραση. Η βόλτα μπορεί να περιλαμβάνει τους δρόμους της γειτονιάς, τις βιτρίνες των καταστημάτων ή μια οικογενειακή εξόρμηση με ποδήλατα.


www.in2life.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...