Πως δεν θα βαρεθείτε τη γυμναστική

Οι περισσότερες από εσάς μου έχετε «εκμυστηρευτεί» ότι έχετε ξεκινήσει πολλές φορές το γυμναστήριο, αλλά μόλις παρέλθει ο μήνας που έχετε πληρώσει, σταματάτε.

Μετά από καιρό το ξεκινάτε και πάλι κι έπειτα πάλι το ίδιο. Η αλήθεια είναι ότι η ρουτίνα δεν κάνει διαχωρισμούς:
μπορεί να χτυπήσει και την πόρτα του γυμναστηρίου. Αν θέλετε να μην της… ανοίξετε, να συνεχίσετε ακάθεκτη τη γυμναστική σας κι όχι απλά να μη βαριέστε, αλλά η άσκηση να αποτελεί ένα κομμάτι της ζωής σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.
1. Κάντε… αλχημείες Μην κολλάτε σε μία άσκηση ή σε ένα μηχάνημα για μισή ώρα και μην ξεχνάτε ότι οι εναλλαγές είναι αυτές που μας κάνουν να ευχαριστιόμαστε διάφορες δραστηριότητες. Ξεκινήστε π.χ. προθέρμανση με στατικό ποδήλατο για 10 λεπτά, συνεχίστε με διάδρομο για άλλα 10 κι έπειτα περάστε στο ελλειπτικό. Και περισσότερες μυϊκές ομάδες θα γυμνάσετε και δεν θα προλάβετε να νιώσετε μονοτονία.
2. Πιάστε ρυθμό με τη μουσική Αν η playlist του γυμναστηρίου δεν σας ταιριάζει, φορτώστε το δικό σας mp3 με μουσική έντονου ρυθμού και με αγαπημένα σας τραγούδια. Θα κάνει την προπόνησή σας πιο διασκεδαστική, ενώ ο ρυθμός της μουσικής θα σας δίνει ένταση και θα σας ωθεί να τον ακολουθήσετε, εκτονώνοντάς σας ακόμη περισσότερο.
3. Βάλτε νέους στόχους Αν μέχρι τώρα είχατε βάλει στόχο, για παράδειγμα, να κάνετε 100 επαναλήψεις κοιλιακών και τον φτάσατε, μη συνεχίζετε στο ίδιο μοτίβο. Βάλτε έναν καινούργιο στόχο, βάζοντας ουσιαστικά τον εαυτό σας σε συνεχή ανταγωνισμό με… το τελευταίο του ρεκόρ. Όταν νιώθετε την πρόκληση, είναι σχεδόν απίθανο να τα παρατήσετε λόγω πλήξης!
4. Ασκηθείτε με την κατάλληλη παρέα Μην ακολουθείτε την πορεία της μοναχικής εκγύμνασης, εκτός φυσικά κι αν το επιθυμείτε. Το να οργανώνετε το πρόγραμμά σας μαζί με άλλο ένα άτομο – είτε αυτό είναι η κολλητή σας, είτε κάποιος/α που γνωρίσατε στο γυμναστήριο και «δέσατε» – και να βάλετε κοινούς στόχους θα σας κρατάει περισσότερο το ενδιαφέρον. Αν μάλιστα το άλλο άτομο βρίσκεται σε ανώτερο επίπεδο από το δικό σας όσον αφορά τη γυμναστική, θα σας δώσει και μεγαλύτερη ώθηση να προσπαθήσετε περισσότερο για να συγχρονιστείτε και να μπορείτε να βάζετε μαζί τους νέους στόχους σας.
5. Μπείτε σε γκρουπ Τα περισσότερα γυμναστήρια έχουν τμήματα αεροβικής, spinning, kickboxing κ.ο.κ. Τα τμήματα αυτά είναι ένας τρόπος να βγείτε από τη ρουτίνα των οργάνων, να γνωρίσετε καινούργιο κόσμο και καινούργια – για εσάς – είδη γυμναστικής.
6. Βγείτε έξω Τώρα που ο καιρός είναι καλός, οι τέσσερις τοίχοι του γυμναστηρίου ίσως φαντάζουν λίγο περιοριστικοί. Πάρτε τη φίλη σας ή το σκύλο σας και ξεκινήστε τρέξιμο, ποδήλατο, διατάσεις κ.λπ. στο πλησιέστερο στο σπίτι σας πάρκο. Μην ντραπείτε να κάνετε τους κοιλιακούς σας στο γρασίδι και μη φοβηθείτε να λερωθείτε. Το πιθανότερο είναι να βρείτε κι άλλους σαν εσάς κάπου εκεί γύρω…
Το μυστικό
Βρείτε ένα είδος γυμναστικής ή σπορ που σας γεμίζει, όποιο κι αν είναι αυτό. Για εμένα είναι το beach volley, για εσάς μπορεί να είναι το ποδήλατο, ο χορός, το σκι, το τζόκινγκ με φίλες. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε πάθος για τη γυμναστική και δεν θα είναι πλέον για εσάς μια βαρετή αναγκαστική δραστηριότητα.


www.omorfamistika.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...