Η δίαιτα αντίδοτο στο στρες

Η διεθνώς αναγνωρισμένη διαιτολόγος Isabel De Los Rios υποστηρίζει ότι σε περίπτωση που προσπαθείτε απεγνωσμένα να χάσετε βάρος και δεν τα καταφέρνετε, μπορεί απλά να μην ακούτε το σώμα σας. Ίσως δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε είστε πεινασμένοι και πότε είστε χορτάτοι.
Θα μπορούσατε επίσης να πέφτετε με τα μούτρα στο φαγητό, επειδή ακριβώς νιώθετε ότι είστε κάτω από υπερβολική ένταση και στρες. Η δίαιτα αντίδοτο στο στρες μπορεί να βοηθήσει.
"Κουρδίστε" το σώμα σας

Αν υποθέσουμε ότι τρώτε για συναισθηματικούς λόγους, η Isabel συνιστά να επεξεργαστείτε τον τρόπο, με τον οποίο θα υπολογίζετε τις θερμίδες που έχετε ανάγκη να καταναλώνετε καθημερινά.

Στη συνέχεια θα είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε τα αποτελέσματα για να επεξεργαστείτε συγκεκριμένα το μέγεθος της μερίδας που θα πρέπει να τρώτε.

Όταν συντονιστείτε με αυτά που το σώμα σας προσπαθεί να σας πει, μπορείτε να σχεδιάσετε και να προσαρμόσετε τα γεύματά σας αναλόγως.

Έτσι θα μπορείτε να ακούσετε το σώμα σας και να ανταποκρίνεστε στις πραγματικές του ανάγκες, αντί να υποκύπτετε στη λαχτάρα σας για παχυντικούς πειρασμούς ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Θα έχετε έναν λόγο λιγότερο για να αγχωθείτε και με τα επίπεδα καθημερινού στρες μειωμένα, θα μπορείτε να λειτουργήσετε καλύτερα. Ολόκληρο το σώμα σας θα ανταποκρίνεται θετικά και σιγά σιγά θα αρχίσετε να νιώθετε περήφανοι για την εικόνα του σώματός σας.

Αποφύγετε την ένταση που μπορεί να προκαλέσει η δίαιτα

Δεν είναι μόνο το πώς αισθάνεστε στην καθημερινότητά σας που σας προκαλεί άγχος, αλλά όταν το παρακάνετε με το φαγητό μπορεί επίσης το γεγονός αυτό από μόνο του να σας προκαλέσει υπερένταση.

Τα συστατικά της σόγιας μπορεί να αναστατώσουν το πεπτικό σας σύστημα, γι’ αυτό η Ιsabel συνιστά να αποφεύγετε την κατανάλωση σόγιας.

Σύμφωνα με την Isabel επίσης αν αισθάνεστε φούσκωμα, που είναι σημάδι γαστρεντερικής δυσφορίας, αυτό μπορεί να είναι ένα καμπανάκι ότι το σώμα σας δεν μπορεί να ανεχθεί τη γλουτένη.

Θα πρέπει να περιορίσετε, λοιπόν, τη γλουτένη που περιέχεται στα δημητριακά (σιτάρι, κριθάρι, βρώμη, σίκαλη) στη διατροφή σας για τέσσερις με έξι εβδομάδες για να δείτε αν αυτό θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα.

Η Isabel προειδοποιεί επίσης ότι μπορεί να αντιμετωπίσετε γαστρεντερικές διαταραχές μετά την κατανάλωση ξυλιτόλης, γλυκαντικής ουσίας που περιέχεται στα φρούτα, τα λαχανικά και τα μανιτάρια (αν και πολλοί άνδρες και γυναίκες δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα), γι 'αυτό καλό να είστε επιφυλακτικοί όσον αφορά την πρόσληψη της συγκεκριμένης  γλυκαντικής ουσίας.

Η Isabel προτρέπει επίσης να γίνεται με μέτρο η κατανάλωση της ζάχαρης, καθώς το πεπτικό σας σύστημα επεξεργάζεται την ουσία πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν τα επίπεδα ινσουλίνης και να προκαλείται στρες και υπερένταση στο σώμα σας.

Ακούστε το σώμα σας και όλα θα πάνε καλά

Σύμφωνα με την γνωστή διαιτολόγο Isabel De Los Rios Isabel, η  δίαιτα αντίδοτο στο στρες βασίζεται στην ουσία στην αυξημένη ευαισθητοποίηση στο τι σας λέει το σώμα σας ότι έχει ανάγκη.

Στην ιστοσελίδα Fastweightlosssecrets.com μπορείτε να ανακαλύψετε μικρά μυστικά για να μάθετε να ακούτε το σώμα σας αλλά και για να χάσετε γρήγορα κιλά. 



cosmo.gr




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...