NIΩΘΕΙΣ ΕΝΟΧΕΣ;

Nιώθεις άσχημα επειδή αρνήθηκες να φτιάξεις καφέ στο σύντροφό σου; Ήσουν άδικη με τη συνάδελφο πέντε χρόνια πριν, Το αίσθημα ενοχής είναι το ίδιο. Μάθε εδώ πώς θα το ξεφορτωθείς.  
Γιατί για εμάς τις γυναίκες είναι τόσο δύσκολο να είμαστε λιγότερο αυστηρές με τον εαυτό μας;
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν υπάρχει μόνο ένας λόγος. Έχουμε μεγαλώσει έτσι ώστε να θεωρούμε ότι όταν δεν τηρούμε τους κανόνες, ηθικούς ή κοινωνικούς, και δεν κάνουμε το σωστό τιμωρούμαστε. Το «πρέπει» είναι χαραγμένο στο υποσυνείδητό μας τόσο βαθιά, που όταν αποφασίζουμε -ή ακόμη και όταν τυχαίνει- να κάνουμε το αντίθετο χρειάζεται να το πληρώσουμε. Από την άλλη, το κυνήγι της τελειότητας μας καταδιώκει σε τέτοιο βαθμό, που όταν δεν το πετυχαίνουμε και το συνειδητοποιούμε, καταλήγουμε στον ίδιο παρανομαστή.
Σύμφωνα με έρευνες στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, οι γυναίκες είναι πιο δύσκολο να απαλλαγούν από τις ενοχικές σκέψεις, καθώς έχουν καλύτερη μνήμη σχετικά με όσα έχουν ειπωθεί ή έχουν γίνει. Δεν είναι τυχαίο που τα σκληρά λόγια μπορεί να κουδουνίζουν στο μυαλό μας ακόμη και δεκαετίες αργότερα. Τα καλά νέα πάντως είναι ότι μπορούμε να εκπαιδευτούμε να διώχνουμε τις ενοχές που μας πιάνουν σε διαφορετικές περιστάσεις και να ζούμε μια πιο ξένοιαστη καθημερινότητα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...