Καλλυντικά: Η γοητεία της ανατολής

Η μαγεία της ιεροτελεστίας και της παράδοσης στην υπηρεσίας της ομορφιάς. Προϊόντα φυσικά, εύκολα στη χρήση, που μετατρέπουν τις γυναίκες σε πριγκίπισσες από τις Χίλιες και Μία Νύχτες.
Αισθησιακή φροντίδα για το σώμα.

Το μαύρο σαπούνι: Το σκούρο, παχύ και απαλό, χρησιμοποιείται μία φορά την εβδομάδα, για βαθύ καθαρισμό του δέρματος. Δεν ερεθίζει καθόλου, δεν κάνει αφρό, αλλά όταν έρχεται σε επαφή με το νερό γίνεται κρεμώδες.
Η συμβουλή μας: Μην το χρησιμοποιείτε πολύ κοντά στα μάτια, γιατί είναι πιθανό να προκαλέσει ερεθισμό.

Στα αραβικά ρασούλ, σημαίνει «υλικό που πλένει». Είναι ένα υλικό σαν την άργιλο, που όμως δεν ξηραίνει τόσο πολύ το δέρμα και είναι κυρίως κατάλληλο για τα πολύ λιπαρά μαλλιά, που απαιτούν καθημερινό λούσιμο. Κυκλοφορεί σε μορφή κρυστάλλων ή ταμπλετών, αλλά και σε σκόνη, που είναι πιο εύκολη στη χρήση. Διαλύεται σε ένα μπολ με νερό και μια κουταλιά αιθέριο έλαιο πορτοκαλανθού. Το μείγμα απλώνεται μετά στα μαλλιά ή στο δέρμα και ύστερα από λίγο ξεπλένεται με άφθονο νερό. Τα μαλλιά λάμπουν και ξεμπλέκονται εύκολα, ενώ το δέρμα γίνεται λείο και απαλό.
Η συμβουλή μας: Αν το δέρμα σας είναι ξηρό, προσθέστε ένα απαλό λάδι στο τελευταίο ξέβγαλμα.

Κόκκινη σαν τη φωτιά

Η χέννα δυναμώνει τα μαλλιά και βάφει το σώμα. Είναι ένα μικρό δενδρύλλιο που το ύψος του δεν ξεπερνά το ένα μέτρο, με άσπρο κορμό και αρωματικά άνθη, των οποίων τα πράσινα φύλλα όταν τρίβονται δίνουν κόκκινες ανταύγειες στα μαλλιά και στο δέρμα. Κατά την παράδοση είναι μια χρωστική που προστατεύει από τα εξωτερικά στοιχεία όπως οι αρρώστιες ή το κακό μάτι. 

Γενικά, οι γυναίκες βάφουν με χέννα τα χέρια τους για να προστατεύσουν το σώμα τους... από το κεφάλι ως τον αφαλό και τα πόδια τους για να προστατευθούν από την κοιλιά ως κάτω. Απολυμαντική και αντισηπτική, η πράσινη σκόνη χρησιμοποιείται στα σπυράκια για να τα εξαφανίζει χωρίς να μένουν ουλές, στο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής για να διώχνει τα παράσιτα και την πιτυρίδα, στα ούλα για να τα δυναμώνει ή στο δέρμα για να το καταπραΰνει από τα εγκαύματα από τον ήλιο. 

Στα μαλλιά
Χρησιμοποιείται σε φυσικό μαλλιά, κυρίως όχι σε άσπρα ή ξανοιγμένα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να δώσει χρώμα καροτί. Η χρήση της είναι αρκετά δύσκολη, γιατί χρειάζεται καλή γνώση του χρόνου παραμονής.
Στο σώμα
Θεωρείται εξαιρετικό μέσο για μακιγιάζ του σώματος. Η χέννα δίνει ένα παροδικό τατουάζ (διαρκεί από 1 εβδομάδα ως 1 μήνα), που εφαρμόζεται ευρύτατα σε όλο τον κόσμο.
Η συμβουλή μας: Αποφύγετε το τατουάζ με μαύρη χέννα. Δεν είναι φυσικό προϊόν και μπορεί να προκαλέσει δερματικές αντιδράσεις. Η πραγματική, 100% φυσική χέννα, έχει πάντα σκούρο πράσινο χρώμα.

Αισθησιακό μακιγιάζ

Το κολ, χαρίζει μαγευτικό βλέμμα και επιπλέον προστατεύει τα μάτια! Προέρχεται από ένα σκληρό μέταλλο, το αντιμόνιο. Το τρίβουν και του προσθέτουν διάφορα συστατικά, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγονται κουκούτσια από χουρμάδες και ελιές ή μοσχοκάρφια. Τα τελευταία έχουν αντισηπτική δράση, γι' αυτό χρησιμοποιούνται στα μωρά τις πρώτες μέρες της ζωής τους. Το φυσικό κολ είναι μόνο μαύρο ή γκρι... Πρόκειται για μια εξαιρετική σκόνη που δίνει βάθος στο βλέμμα. Απλώνεται με μια μπατονέτα, από την εσωτερική προς την εξωτερική γωνία του ματιού.

Χείλη για φίλημα

Η σκόνη «ακάρ φασί», ένα είδος αργίλου, μπορεί να σας χαρίσει υπέροχο κόκκινο χρώμα στα χείλη. Υγραίνετε το δάχτυλο σας, το τρίβετε και το περνάτε μετά πάνω από τα χείλη. Το χρώμα τους θα είναι έντονο, αλλά απόλυτα φυσικό.

Κατάλευκα δόντια

Το «σουέκ» είναι ο φλοιός ενός είδους καρυδιάς. Στην ανατολή τρίβουν μ' αυτό τα δόντια τους για να τους δώσουν λάμψη.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...