Επαγγελματικές συμβουλές για τις βαφές μαλλιών

Στο  σημερινό μας άρθρο θα κάνουμε μια εισαγωγή  στις βαφές, φυτικές και μη. Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερες  γυναίκες στρέφονται  προς τις φυτικές βαφές με την σκέψη ότι θα είναι πιο μαλακές και θα ξεκουράσουν τα μαλλιά τους.

 Δε λέω…, θα είναι όντως πιο φιλικές προς την τρίχα, αλλά κοιτάξτε τα συστατικά τους μήπως περιέχουν παράγωγα αμμωνίας ή χέννα. Δεν έχουν όλες οι φυτικές βαφές χέννα μέσα. Απλώς κάποια στοιχεία τα αντικαθιστούν με φυτικά και συνήθως αυτά είναι οι σταθεροποιητές, γι’ αυτό πιθανόν μια φυτική βαφή να μην έχει τόση διάρκεια. Η αμμωνία στις χημικές βαφές διογκώνει τα λέπια της τρίχας, κάνοντας έτσι να εισχωρούν τα συστατικά της βαφής και συνεπώς το χρώμα έχει διάρκεια και καλύπτει τα λευκά μαλλιά.
Σαν επαγγελματίας κομμωτής έχω εξυπηρετήσει αρκετές πελάτισσες που μου φέρνουν τις δικές τους φυτικές βαφές, που έχουν αγοράσει από κάποιο φαρμακείο. Προσέξτε κυρίως στα ξανθά μαλλιά καθώς συνήθως οι φυτικές βαφές στις ξανθές αποχρώσεις έχουν την τάση να κοκκινίζουν. Οπότε καλό θα είναι να προτιμήσετε πιο σαντρέ αποχρώσεις. Το ίδιο ισχύει και για τα καστανά μαλλιά. Η μόνη διαφορά είναι, πως δεν φαίνεται τόσο, καθώς το καστανό χρώμα περιέχει από μόνο του λίγο κόκκινο.
Όσες δεν τα έχετε βάψει ποτέ και πρόκειται να ξεκινήσετε για πρώτη φορά, μην ξεχάσετε να ζητήσετε από τον κομμωτή σας να σας κάνει το τεστ αλλεργίας. Για σας που δεν τα βάφετε και θέλετε να κάνετε μια αλλαγή, δοκιμάστε να κάνετε ανταύγειες. Δυο ενδιαφέροντες συνδυασμοί είναι στις ανοιχτές βάσεις "μπεζ ανταύγειες" για πιο φυσικό αποτέλεσμα και στις πιο σκούρες βάσεις "χάλκινες ανταύγειες" για να φωτίσουν το πρόσωπό σας. Δοκιμάστε να κάνετε λίγες ανταύγειες στην κορυφή του κεφαλιού σας. Θα δείτε και μόνες σας πως θα ’χετε την αίσθηση πως τα μαλλιά σας απέκτησαν παραπάνω όγκο και έξτρα κίνηση. Ακολουθήστε αυτή τη συμβουλή που είναι και το tip της βδομάδας και θα με θυμηθείτε…!
Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα με περισσότερες συμβουλές  ομορφιάς και συνδυασμούς χρωμάτων ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σας.
Και κάτι τελευταίο… Προσοχή στις βαφές «του κιλού». Κανένας δεν μπορεί να σας εγγυηθεί για το πώς θα αντιδράσουν με το δέρμα σας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...