Τι πληγώνει έναν άνδρα και τι μια γυναίκα?

Οι περισσότερες γυναίκες αισθάνονται προδομένες αν ο σύντροφος τους ερωτευτεί κάποια άλλη γυναίκα παρά αν είναι απλώς άπιστος, ενώ οι άνδρες απογοητεύονται αν η σύντροφος τους κάνει σεξ με άλλον άνδρα, επιβεβαιώνει έρευνα του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.

Η διαφορετική άποψη που έχουν τα δύο φύλα σχετικά με το τι μπορεί να καταστρέψει μια σχέση μπορεί να εξηγήσει και γιατί κάποιοι γάμοι διαλύονται τόσο εύκολα.

Παλιότερες μελέτες είχαν παρόμοια αποτελέσματα, ωστόσο εκείνες υποστήριζαν τη θεωρία πως η διαφορά αυτή ανάμεσα στα δύο φύλα είχε εξελικτική βάση.

Με άλλα λόγια, οι παλιότερες έρευνες υποστήριζαν ότι οι άνδρες έχουν μάθει εδώ και πολλά χρόνια να είναι ιδιαίτερα αυστηροί σε θέματα σεξουαλικής απιστίας, γιατί δεν μπορούν να είναι ποτέ σίγουροι σχετικά με την πατρότητα του παιδιού τους, ενώ οι γυναίκες συνήθως προβληματίζονται για το κατά πόσο ο σύντροφος τους είναι έτοιμος να κάνει οικογένεια.
Η νέα έρευνα ωστόσο υποστηρίζει ότι μάλλον το όλο θέμα έχει να κάνει με το πόσο ασφαλής αισθάνεται ο άνδρας ή η γυναίκα μέσα στη σχέση.

Ο άνδρας «κρύβει» δηλαδή την ανασφάλεια του εστιάζοντας περισσότερο στο σεξ, ενώ η γυναίκα εμβαθύνει περισσότερο σε μια σχέση, αναπτύσσοντας μεγαλύτερο συναισθηματικό δέσιμο με τον σύντροφό της. Οι ερευνητές πιστεύουν επίσης ότι οι γυναίκες είναι περισσότερο «εγκεφαλικές».

Οι άνδρες είναι περισσότερο ανήσυχοι για το αν η γυναίκα τους είναι πιστή, γιατί δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στη σεξουαλική φύση της σχέσης τους. Η ζήλια που εκδηλώνουν οι άνδρες στη σχέση, έχει να κάνει με τις συναισθηματικές τους ανασφάλειες, υποστηρίζουν οι ψυχολόγοι Dr Kenneth Levy και Dr Kristen Kelly από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

Προτού καταλήξουν στα συμπεράσματα αυτά, οι ερευνητές ρώτησαν 416 ανθρώπους (99 άνδρες και 317 γυναίκες), τι τους προκαλούσε περισσότερο στρες: να γνωρίζουν ότι ο σύντροφός τους έχει σεξουαλική επαφή με κάποιον άλλον /άλλη ή να μάθουν ότι ο σύντροφός τους έχει αναπτύξει βαθιά συναισθηματική σχέση με άλλον.

(VITA )
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...