Στο μυαλό της Madame Grès

Η ΠΙΟ ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΜΟΔΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ, Η MADAME GRèS Η ΑΛΛΩΣ ALIX, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΙΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΟ MUSéE BOURDELLE, ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ.
«Ηθελα να γίνω γλύπτρια. Για μένα δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ υφάσματος και πέτρας όσον αφορά τον τρόπο που δουλεύω». Με αυτά τα λόγια η Madame Grès περιέγραψε την καλλιτεχνική της πορεία, που την έφερε συχνά σε σύγκρουση με τους άλλους σταρ σχεδιαστές της εποχής της. Δεκαοχτώ χρόνια μετά το θάνατο της θρυλικής madame, το Musée Galliera, το μουσείο μόδας του Παρισιού -κλειστό ώς το 2012 λόγω ανακαίνισης- διοργανώνει την πρώτη ρετροσπεκτίβα έργων της στους χώρους του Musée Bourdelle. Ογδόντα δημιουργίες περιγράφουν τη διαδρομή της σχεδιάστριας από τη δεκαετία του ’30 ώς το ’80, όταν ο Οίκος πωλήθηκε, και ταξιδεύουν τον επισκέπτη στις πηγές έμπνευσής της, από τον ελληνιστικό κόσμο ώς τις χώρες της βόρειας Αφρικής και την Ινδία. Με έμφαση στα περίφημα «αρχαιοελληνικά», ντραπέ φορέματα σε γκρι του πάγου και εκρού, εκατοντάδες σχέδια από τα αρχεία του Οίκου και πενήντα πρωτότυπες φωτογραφίες από τον Ρίτσαρντ Αβεντον και τον Γκι Μπουρντέν, η έκθεση είναι μια μοναδική ευκαιρία αποκρυπτογράφησης της ζωής και του έργου της πιο αινιγματικής φυσιογνωμίας που πέρασε ποτέ από το στερέωμα της γαλλικής μόδας.
Η έκθεση «Madame Grès – Couture at Work» θα διαρκέσει ώς τις 24 Ιουλίου 2011. Για περισσότερες πληροφορίες, www.bourdelle.paris.fr




www.gynaikamag.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...