Η αδελφή ψυχή μου

Mαρία, πιστεύω ότι ζω το τελευταίο διάστημα μια σχέση υπέροχη. Είναι για μένα η αδελφή ψυχή μου, είναι ο ίδιος μου ο εαυτός . Είναι όλα τόσο τέλεια που αναρωτιέμαι αν όντως υπάρχει αυτό που λένε κάποιοι  …ότι κάπου υπάρχει κάποιος που είναι η αδελφή ψυχή μας!
Αυτή είναι η φίλη μου η Μαρία. Το τελευταίο τρίμηνο έχει χαραγμένη στο πρόσωπο της μια μόνιμη ευτυχία. Την βλέπεις και λάμπει ολόκληρη, είναι σαν να έχει ξαναγεννηθεί, ένα κοριτσάκι 14 ετών που για πρώτη φορά νιώθει τον έρωτα να χτυπά.
Μετά την συνάντηση που είχαμε και την εξιστόρηση της σχέσης – πως, που και γιατί ξεκίνησε αυτή η σχέση - αναρωτήθηκα κι εγώ γι’ αυτό το «αδελφή ψυχή».
Βρήκα πολλά, όμως ένα βιβλίο παλιό μου έδωσε τις παρακάτω πληροφορίες, που έκρινα ότι θα άξιζε να σας τις πω. Ίσως να ζείτε και εσείς αυτό το διάστημα μια τέτοια αγάπη, μια αγάπη με την αδελφή ψυχής σας…

Ανεξάρτητα  λοιπόν με το φύλο μας, έχουμε πλάσει έναν τέλειο από κάθε άποψη σύντροφο, o οποίος βέβαια ως ένας ιδανικός σύντροφος που είναι, ποτε δεν  παρουσιάζει ελαττώματα.
Το «τέλειο» είναι να  έχει απόψεις που συμφωνούν με τις δικές μας φυσικά, να συμπληρώνει τις προτάσεις μας, να αποδέχεται απόλυτα αυτό που είμαστε, ένα βλέμμα αρκεί για να επικοινωνήσουμε… και ότι άλλο μπορεί κάποιος να προσθέσει στο «τέλειο»…
Αυτό το είδος αγάπης που αναζητούμε…, είναι ίσως το πιο τέλειο!
O όρος όμως «αδελφή ψυχή» βασίζεται στην μεταφυσική θεωρία της μετενσάρκωσης και ειδικότερα στην ανατολική φιλοσοφία.

Έτσι λένε τουλάχιστον διάφορα βιβλία περί «αδελφής ψυχής», επίσης αναφέρεται ότι ο όρος «αδελφή ψυχή» λανθασμένα συγχέεται με το ιδανικό ταίρι που έχουμε πλάσει με την φαντασία μας.
Κι αυτό γιατί η αδελφή ψυχή σημαίνει πολλά περισσότερα από έναν απλό ερωτικό σύντροφο.
Μπορεί να είναι ένας δάσκαλος, ένας φίλος, ο γονέας μας, οποιοσδήποτε θα επηρεάσει την ζωή μας κατά τέτοιον τρόπο ώστε να υπάρξει πνευματική εξέλιξη.

«Ως αδελφή ψυχή ορίζεται λοιπόν αυτή με την οποία υπάρχει καρμικός δεσμός (είχε δημιουργηθεί δεσμός σε πνευματικό – ψυχικό επίπεδο, καθώς μόνο κατά αυτό τρόπο μπορεί να υπάρξει συνέχεια) από προηγούμενη ενσάρκωση, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε μεταξύ μας μια σχέση ανταπόδοσης, θετικής ή αρνητικής, με σκοπό την εξέλιξή μας.»
Αυτό δίνουν σαν ορισμό της .
Σ αυτό το σημείο, το ερώτημα είναι, με ποιο τρόπο προσελκύουμε μια αδελφή ψυχή ή πώς να αντιληφθούμε ότι πρόκειται για τέτοια μορφή, ξεχωρίζοντάς την ανάμεσα στις σχέσεις που δημιουργούμε?
Στην προσπάθεια μου λοιπόν να βρω αυτό που ήθελε η φίλη μας, βρήκα ότι :
Η χρονική στιγμή που θα εμφανιστεί στην ζωή μας είναι ουσιαστικής σημασίας, καθώς οι καταστάσεις που βιώνουμε μια δεδομένη στιγμή φαίνεται πώς αποτελούν πόλο έλξης για την παλιά γνώριμη ψυχή μας.
Για αυτό το λόγο πολλές φορές έλκουμε ψυχές ασυνείδητα, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε   το πώς και το γιατί, παρά μόνο αφού η επαφή αυτή φέρει εις πέρας την αποστολή της, ένωση σε ένα, γάμο ή ακόμη και χωρισμό, τότε διαπιστώνουμε ότι η παρουσία των ανθρώπων αυτών είχε εξαιρετική σημασία για την πορεία της ζωή μας .

Η εμφάνισή της την δεδομένη στιγμή, έχει ως κύριο σκοπό την ολοκλήρωση του κύκλου που έχει δημιουργηθεί μεταξύ μας, ή επίσης να μας βοηθήσει, στον κατάλληλο χρόνο, δίνοντάς μας τα ερεθίσματα που απαιτούνται για να επανέλθουμε στο μονοπάτι του προορισμού μας.
 Σ’ αυτό το μονοπάτι που έχει επιλεχτεί από κάποια δύναμη να βαδίσουμε!
Φαίνεται πως ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε την ζωή, την συγκεκριμένη περίοδο,  δημιουργούνται οι  κατάλληλες συνθήκες ώστε να εκπληρωθεί το έργο της σχέσης μας με την αδελφή ψυχή μας.
Κρατήστε όλα τα παραπάνω  και έχετε  πάντα το δεδομένο της χρονικής στιγμής στο μυαλό σας, εξετάστε τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις που σας προκάλεσε την πρώτη στιγμή γνωριμίας σας:
1.Η γνωριμία συνοδεύτηκε από μια εξαιρετικά δυνατή αίσθηση οικειότητας; «μα νιώθω ότι τον ξέρω χρόνια».
2.Nιώσατε νοσταλγία και κυρίως ένα ανεξήγητο ψυχικό δέσιμο που σας κάνει  να επικοινωνείτε και να καταλαβαίνετε  απόλυτα, ο ένας τον άλλον, απ' την πρώτη ματιά;
3.Νιώσατε άνετα και ίσως την ανεξήγητη ανάγκη να ανοίξετε την καρδιά σας, λέγοντας του  πράγματα που ούτε στον εαυτό σας δεν θα λέγατε;
Αν είστε οπαδός της μεταφυσικής, δηλαδή δέχεστε την θεωρία της μετενσάρκωσης και βιώσατε τα περισσότερα από τα παραπάνω τότε πιθανότατα πρόκειται για μία από τις αδελφές ψυχές σας! 

Αν τα βιώσατε λοιπόν  και έχετε δίπλα σας μια τέτοια αδελφή ψυχή, κάντε τα πάντα για να την κρατήσετε. Ανοίξτε την αγκαλιά σας και κλείστε κάθε τι δικό του. Δώστε του μια αγκαλιά παρόμοια του ουρανού, αφού έχει να κάνει με υπερφυσικά φαινόμενα αυτό που λέμε… «Υπάρχει αδελφή ψυχή;»
Μην το χάσετε, γιατί είναι δύσκολο στις μέρες μας να βρει κάνεις μια αδελφή ψυχή…


in2life.gr/ 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...