Πόσο νορμάλ είναι η σχέση σας με τον γυναικολόγο;

Ώρα για το γυναικολογικό check-up; Μάθετε πόσο φυσιολογική είναι η σχέση των γυναικών μαζί του. 
7 πράγματα που είναι φυσιολογικά
1. Να είστε απόλυτα ειλικρινείς με τον γυναικολόγο σας σχετικά με τις συνήθειές σας. Περίπου τρεις στις τέσσερις γυναίκες ηλικίας άνω των 18 ετών δηλώνουν ότι είναι απόλυτα ειλικρινείς με τον γιατρό τους όταν πρέπει να μιλήσουν για συνήθειες που αφορούν την υγεία τους, όπως το κάπνισμα, ο αριθμός σεξουαλικών συντρόφων ή η μέθοδος αντισύλληψης που ακολουθούν. Και πολύ καλά κάνουν.
2. Να μην αναφέρεστε με άνεση στην ανατομία του σώματός σας. Λιγότερο από το 43% των γυναικών νιώθουν άνετα όταν πρέπει να αναφερθούν στα γεννητικά τους όργανα χρησιμοποιώντας τις λέξεις αιδοίο και κόλπος. Οι περισσότερες προτιμούν την περιφραστική περιγραφή «εκεί κάτω».
3. Να επιλέγετε τον γυναικολόγο σας με βάση τη φήμη του. Άλλωστε δεν είστε η μόνη. Το 35% των γυναικών παραδέχονται ότι τον έχουν επιλέξει επειδή είχε καλές συστάσεις από κάποια γνωστή τους ή φίλη τους.
4. Να μην έχετε συγκεκριμένη προτίμηση όσον αφορά στο φύλο του. Το 42% των γυναικών δηλώνουν σε έρευνα ότι συμφωνούν με την παραπάνω δήλωση και ότι το φύλο δεν είναι επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη τους προς τον γιατρό τους.
5. Να προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε μόνη σας κάποιες μικροενοχλήσεις πριν πάτε στον γιατρό. Αν και οι ειδικοί προειδοποιούν ότι κάτι τέτοιο είναι μπορεί να είναι επικίνδυνο, έρευνα έχει δείξει ότι σχεδόν οι μισές γυναίκες, όταν έχουν κάποιες μικροενοχλήσεις γυναικολογικής φύσης, όπως φαγούρα, ακολουθούν κάποια αγωγή χωρίς να συμβουλευτούν τον γυναικολόγο τους. Και αν δεν δουν αποτελέσματα, τότε πηγαίνουν στον γιατρό.
6. Να μην παραλείπετε να κάνετε τεστ Παπ. Το 60% των γυναικών αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της συγκεκριμένης εξέτασης και δεν την παραλείπουν. Ωστόσο, δυστυχώς, το 40% δεν την θεωρεί απαραίτητη, αν δεν αντιμετωπίζει μέχρι εκείνη τη στιγμή κάποιο πρόβλημα υγείας.
7. Να μη σας αρέσει ή να φοβάστε την γυναικολογική εξέταση. Το 47% των γυναικών παραδέχονται ότι νιώθουν το ίδιο. Μάλιστα, το 30% ομολογούν ότι νιώθουν τόσο άσχημα που προτιμούν να την αναβάλλουν μέχρι να νιώσουν ότι έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας.
1στις 2 γυναίκες δηλώνει ότι ενημερώνεται για θέματα που αφορούν τον καρκίνο του μαστού από τον γυναικολόγο της.  61% των γυναικών στην Αμερική δηλώνουν σε σχετική έρευνα ότι επισκέπτονται κάθε χρόνο τον γυναικολόγο για το ετήσιο check-up τους.
θέση ανάμεσα στις πιο θανατηφόρες μορφές καρκίνου καταλαμβάνει αυτός του τραχήλου, τον οποίο μπορεί να διαγνώσει έγκαιρα το τεστ Παπ.
66% περίπου των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων εμφανίζεται σε εφήβους και νέους μέχρι 25 ετών.21 είναι η κατάλληλη ηλικία να επισκεφτεί μία κοπέλα για πρώτη φορά τον γυναικολόγο, αν δεν έχει σεξουαλικές επαφές.70% των γυναικών υποφέρουν από δυσμηνόρροια. 




http://www.glamourmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...