Υψηλές δημιουργίες

Γέμισε λάμψη, χρώμα αλλά και επώνυμους επισκέπτες το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, στις παρυφές του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, οι οποίοι θέλησαν να δουν από κοντά την έκθεση «High-Lights: Ιστορικά Κοσμήματα και Υψηλή Ραπτική».


Πρόκειται για 400 εκθέματα, ανάμεσά τους κοσμήματα από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου, αλλά και ενδύματα και αξεσουάρ από το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα στο Ναύπλιο, τα οποία έχουν ραφτεί από μεγάλους οίκους, όπως Dior, Givenchy, Lanvin, Miyake, Τσεκλένης κ.ά.
Η έκθεση, που θα φιλοξενηθεί μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο, σκιαγραφεί την ιστορία της μόδας στον 20ό αιώνα και την απήχησή της στην ελληνική κοινωνία. Πανέμορφα, λοιπόν, κοσμήματα συνδυάστηκαν άψογα με δημιουργίες της υψηλής ραπτικής γεμίζοντας τον χώρο από στυλιστικές εικόνες του παρελθόντος.
Στην υποδοχή συναντήσαμε σύσσωμη την οικογένεια του Ηλία Λαλαούνη, ενώ όπως μας δήλωσε η τέταρτη κόρη του, Ιωάννα, διευθύντρια σήμερα του Μουσείου, « Κάθε χρόνο φιλοξενούμε 1 με 2 περιοδικές εκθέσεις από τις διακοσμητικές και εφηρμοσμένες τέχνες, με κύριο σκοπό την προώθηση πολιτιστικών προγραμμάτων».
  • Μουσείο κοσμήματος Λαλαούνη
  • Δημιουργήθηκε το 1994 και φιλοξενείται σε ένα πανέμορφο κτίριο του 1930 κάτω από την Ακρόπολη. Περιλαμβάνει μόνιμες συλλογές κοσμημάτων, ενώ επίσης διοργανώνει περιοδικές εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. 
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...