Ασκήσεις για να αποκτήσεις την τέλεια πλάτη! Γιατί τα εξώπλατα φορέματα είναι must...

Φέτος στη μόδα τα φορέματα πρωταγωνιστούν. Και μεταξύ τους εξέχουσα θέση έχουν τα εξώπλατα.
Η πλάτη είναι ένα από τα πιο σέξι σημεία του γυναικείου σώματος. Μια εμφάνιση που αφήνει ακάλυπτο το πίσω μέρος μιας γυναίκα πάντα κερδίζει τα θετικά σχόλια των αντρών.


Είναι ένα σέξι καληνύχτα, ένας αισθησιακός επίλογος, το τελειωτικό χτύπημα όταν γυρίζεις την πλάτη σου για να φύγεις. Με μία προϋπόθεση: να είναι γυμνασμένη και καλοσχηματισμένη!

Ο personal trainer - aerobic instructor Σωτήρης Πασιαλής ετοίμασε ένα πρόγραμμα για να τονώσεις την πλάτη από τη μέση μέχρι τους ώμους. Πρόσθεσέ το στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα γυμναστικής σου 3 φορές την εβδομάδα από 20 λεπτά και σύντομα θα δεις τη διαφορά. Και εσύ ...και οι άλλοι!

ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΟΥΣ ΩΜΟΥΣ

Κάθισε σε μία καρέκλα. Πέρασε το λάστιχο από κάτω, με τα πόδια να πατάνε στο άνοιγμα των ώμων.  Κράτησε την κοιλιά σφιχτή και τον κορμό σε ευθεία θέση. Πέρασε τις λαβές από τα χέρια και σήκωσέ τα ψηλά δεξιά και αριστερά από το κεφάλι σου, πιέζοντας δυνατά.

Smart Tip: Και επειδή ενδέχεται να μην έχεις λάστιχο γυμναστικής, τι θα έλεγες αν το παλιό σου καλσόν έκανε όλη τη δουλειά για εσένα; Πέρασέ το κάτω από την καρέκλα και κράτησε τις δύο άκρες, εκτελώντας την άσκηση με τον ίδιο ακριβώς τρόπο!

Κάνε 3 σετ από 12 επαναλήψεις

ΣΤΟΧΟΣ: Είναι μια πολύ καλή άσκηση αρχικά γις τους ώμους. Ένταξέ την στην γυμναστική σου και θα δεις ακόμη και τη στάση του σώματος στο ύψος των ώμων να αλλάζεις προς το καλύτερο. Παράλληλα γυμνάζεις χέρια και μπράτσα.

ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΟΣΧΗΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΛΑΤΗ
Κάθησε και πάλι στην καρέκλα, με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων. Ρίξε τον κορμό χαμηλά, φέρνοντας το στήθος παράλληλα με το έδαφος.















Κράτησε τα βαράκια με τα δύο σου χέρια και άνοιξέ τα τεντωμένα με σκοπό να έρθουν οριζόντια με το έδαφος. Οι αγκώνες είναι ελαφρώς λυγισμένοι και ώμοι μακριά από τα αυτιά!














Η κίνηση τελειώνει όταν νιώσεις πως ακουμπούν οι ωμοπλάτες μεταξύ τους. Φέρε και πάλι τα χέρια αργά προς τα κάτω, διατηρώντας σφιχτούς τους μύες σε όλη την κίνηση.

Κάνε 3 σετ από 15 επαναλήψεις

Smart Tip: Τώρα πια το γνωρίζεις. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Αν δεν έχεις βαράκια, χρησιμοποίησε μπουκαλάκια με νερό.

ΣΤΟΧΟΣ: Η άσκηση αυτή είναι ό, τι καλύτερο για το άνω μέρος της πλάτης, ενώ προσφέρει τέλεια γράμμωση κατά μήκος της ωμοπλάτης.






ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΩΜΩΝ - ΠΛΑΤΗΣ
Και πάλι καθιστή στην καρέκλα κράτησε τα βαράκια στα χέρια και άνοιξε τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων.
















Φέρε το στήθος μπροστά και παράλληλα στο έδαφος με τα χέρια μπροστά στην ευθεία των ώμων.
















Άνοιξε τα χέρια σε σχήμα V, σηκώνοντας τα χέρια ψηλά στο ύψος των ώμων. Κατέβασε και πάλι τα χέρια, πάντα σφιχτά προς τα κάτω.

Κάνε 3 σετ από 12 επαναλήψεις.

ΣΤΟΧΟΣ: Είναι μια άσκηση που θα τονώσει όλο το πάνω μέρος του σώματος, από την περιοχή των ώμων μέχρι την πλάτη.









ΡΑΧΙΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΠΛΑΤΗ

Ξάπλωσε μπρούμυτα στο στρώμα με τα χέρια ανοικτά στο ύψος των ώμων. Το κεφάλι κοιτάζει προς τα εμπρός και τα πόδια είναι τεντωμένα πίσω!

Ξεκόλλησε το στήθος από το έδαφος με τα χέρια σε διάταση. Πρόσεχε να κοιτάς χαμηλά στο στρώμα κατά τη διάρκεια της άσκησης για να μην πιέζεται ο αυχένας σου. Ανασήκωσε εναλλάξ τεντωμένο, το δεξί και το αριστερό πόδι.  

Κάνε 2 σετ από 15 επαναλήψεις

ΣΤΟΧΟΣ: Πρόσθεσε τη συγκεκριμένη άσκηση για να γυμνάσεις όλη την πλάτη μέχρι χαμηλά στο ύψος της μέσης. Εκτός από υπέροχο αποτέλεσμα στην παραλία, θα δεις πως η άσκηση αυτή θα σε δυναμώσει. Ειδικά αν έχεις πρόβλημα με τη μέση σου.


http://www.tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...