Μύρισε τον άνδρα των ονείρων σου

Είχες ποτέ σχέση με έναν άνδρα του οποίου να ήθελες διαρκώς να αισθάνεσαι τη μυρωδιά; Έρευνες έδειξαν πως η όσφρηση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επιλογή του κατάλληλου συντρόφου.

Μύρισε και μη ερεύνα!
Παρότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής σε δυσκολεύει στην ορθή επιλογή συντρόφου με την μυρωδιά, αυτή μπορεί να αποτελεί βιολογική ανάγκη για ένα ζευγάρι. Εγγεγραμμένος βαθιά στον ανθρώπινο εγκέφαλο υπάρχει ένας μηχανισμός που βοηθά στην επιλογή του κατάλληλου συντρόφου. Επιστήμονες πιστεύουν πως η μυρωδιά του σώματος είναι το χαμένο στοιχείο κλειδί για την ιδανική “χημεία” και τους λόγους που καταλήγουμε με κάποιον. Αν καταφέρεις να ακολουθήσεις το ένστικτό σου, θα επιλέξεις εκείνους του άνδρες που θα σου είναι πιο πιστοί και φυσικά θα σου δώσουν γερά και υγιή παιδιά!

Ο Ελβετός βιολόγος Claus Wedekind έδωσε σε 44 άνδρες να φορέσουν ένα μπλουζάκι για δύο συνεχόμενες νύχτες. Ταυτόχρονα, για να είναι πιο ασφαλή τα αποτελέσματα, προμήθευσε τους άνδρες με άοσμα αφροντούς και αφρούς ξυρίσματος.

Στην συνέχεια, έδωσε τα μπλουζάκια σε 49 γυναίκες, από τις οποίες και ζήτησε να επιλέξουν ποια από αυτά τις ελκύουν πιο πολύ. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες επέλεγαν την μυρωδιά των ανδρών που διέφεραν ανοσολογικά με αυτές. Μέσα από διάφορες μελέτες, τα ευρήματα του παραπάνω πειράματος ενισχύουν τις ενδείξεις ότι τα ζευγάρια επιλέγουν το ένα το άλλο, μυρίζοντας τα γονίδια εκείνα που θα τους εξασφαλίσουν γερούς και υγιείς απογόνους.
Αντισύλληψη και καλλυντικά εμποδίζουν την επιλογή
Μπορεί να έχεις 10.000 λόγους να παίρνεις χάπι για την αντισύλληψη, με τον τρόπο αυτό όμως θα εμποδίσεις την μύτη σου να επιλέξει για εσένα τον κατάλληλο παρτενέρ. Η έρευνα έδειξε πως οι γυναίκες που έπαιρναν αντισυλληπτικά χάπια, επέλεγαν με εντελώς αντίθετο τρόπο από εκείνες που δεν ακολουθούσαν κάποια αγωγή. Η εξήγηση είναι πως, ενώ η γυναίκα που δεν παίρνει το χάπι, είναι σε αναζήτηση σεξουαλικού συντρόφου και επιστρατεύει όλο της το... “είναι”, οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά ξεγελούν τον οργανισμό τους.

Το χάπι δημιουργεί την αίσθηση ότι ο οργανισμός είναι έγκυος και κατ' επέκταση κοιμίζει όλους τους “φλερτογόνους” μηχανισμούς σου. Έτσι θα επιλέξεις κάποιον με τον οποίο νιώθεις σιγουριά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχεις ερωτική χημεία. “Κάποια ζευγάρια έχουν σοβαρά προβλήματα γονιμότητας που σχετίζονται με αυτήν ακριβώς την επίδραση των αντισυλληπτικών στην σωστή επιλογή συντρόφου”, αναφέρει η Christine Garver-Apgar ερευνητής από το πανεπιστήμιο του Μεξικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...