Γόνατα: θέλουν κι αυτά τη φροντίδα τους

Μπορεί φέτος το βασικό trend να είναι τα maxi φορέματα, αυτό δε σημαίνει όμως ότι δε θα φροντίσουμε και τα μέρη του σώματός μας που δεν εκτίθενται συχνά. Ένα από αυτά είναι τα γόνατα. 


  •        Γόνατα και ενυδάτωση

       Σε σύγκριση με άλλες περιοχές του σώματος, το δέρμα στα γόνατα – όπως άλλωστε και στους αγκώνες -  είναι σκληρό και τραχύ, με αποτέλεσμα να έχει σκουρότερη απόχρωση από το υπόλοιπο δέρμα. Μία πραγματικά ευεργετική λύση είναι να τρίβετε τα γόνατά σας με μισό λεμόνι μέρα παρά μέρα. Το κιτρικό οξύ διαλύει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και κάνει ταο δέρμα να δείχνει πιο λαμπερό. Μην αμελείτε, επίσης, να κάνετε απολέπιση και στα γόνατά σας και να τα ενυδατώνετε με την ίδια επιμέλεια που ενυδατώνετε όλο το σώμα σας. 

  •        Γόνατα και γυμναστική

       Ρωτήστε στο γυμναστήριο σας για συγκεκριμένες ασκήσεις για τα γόνατα, μιας και αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να βελτιώσετε την εμφάνισή τους, αν δεν σας αρέσει. Η γιόγκα και το tai chi βοηθούν επίσης πολύ για τη διαμόρφωσή τους. 

  •        Γόνατα και διατροφή

       Το πώς τρέφεστε έχει αντίκτυπο και στην εμφάνιση των γονάτων σας. Πολλά άτομα που έχουν κυτταρίτιδα στα γόνατα το οφείλουν στην κακή διατροφή. Επίσης, τα γόνατα προσκαλούν πολλές φορές την αρθρίτιδα, οπότε προσέχουμε τώρα για να έχουμε μετά. Τα ψάρια, τα φρούτα, τα όσπρια και τα λαχανικά πρέπει να βρίσκονται καθημερινά στο τραπέζι σας. Το νερό και το τσάι βοηθούν επίσης στην καλή εμφάνιση της συγκεκριμένης περιοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...