Πώς διορθώνουμε το σχήμα του προσώπου;

Πολύ τετράγωνο πρόσωπο
Χαρακτηριστικά: Είναι πρόσωπο με μεγάλα μάτια, έντονες γωνίες στην κάτω γνάθο και μάλιστα σε ευθεία με τα ζυγωματικά και τους κροτάφους. Έχει συνήθως έκφραση νεανική και σπορτίφ.


Διορθώσεις: Όταν έχουμε ένα πρόσωπο αρκετά φαρδύ, το χρώμα του make-up είναι προτιμότερο να είναι σε τόνους του μπεζ, γιατί μια ανοιχτόχρωμη βάση θα τόνιζε ακόμα περισσότερο το φάρδος του προσώπου. Αφού απλώσουμε τη βάση, σκιάζουμε τα πλαϊνά του προσώπου ξεκινώντας από το μέτωπο, συνεχίζουμε κατεβαίνοντας προς τα ζυγωματικά και φτάνουμε μέχρι τις γωνίες της κάτω γνάθου. Το ρουζ θα απλωθεί κάτω από τα ζυγωματικά, κατεβαίνοντας και λίγο προς την γωνία της γνάθου. Το μακιγιάζ των ματιών και των φρυδιών έχει μεγάλη σημασία και πρέπει να είναι καλά μελετημένο. Γι' αυτό το λόγο θα πρέπει να μετατοπίσουμε ελαφρά προς τα έξω τη γωνία του φρυδιού. Ένα τέτοιο σχήμα προσώπου θα πρέπει να αποφύγει τελείως τα στρογγυλεμένα φρύδια. Τα μάτια θα πρέπει να τα μεγαλώσουμε ελαφρά. Γενικά το τετράγωνο πρόσωπο δίνει την εντύπωση δυναμικού ανθρώπου.
Χτένισμα: Αυτός ο τύπος προσώπου θα πρέπει να αποφεύγει τα χτενίσματα που είναι πολύ ίσια και πολύ επίπεδα στο κεφάλι. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγει χτένισμα που αφήνει τελείως ακάλυπτο το πρόσωπο. Θα πρέπει να προτιμά χτενίσματα που δημιουργούν όγκο γύρω από το πρόσωπο, όπως επίσης και χτενίσματα με χωρίστρα στο πλάι, φράντζα και φιλάρισμα στα πλαϊνά.
Πολύ στρογγυλό πρόσωπο
Χαρακτηριστικά: Χαμηλό μέτωπο, μάτια κανονικά, μύτη με στρογγυλεμένη φόρμα, γεμάτα μάγουλα και καθόλου έντονο σαγόνι. Τα άτομα που έχουν μερικά κιλά παραπάνω, τείνουν να έχουν και αυτά στρογγυλεμένο πρόσωπο και φυσικά ισχύουν οι ίδιες διορθώσεις και για αυτά τα άτομα.
Διορθώσεις: Αφού απλώσουμε τη βάση, η οποία δεν θα είναι ανοιχτόχρωμη, για να μην τονίζει περισσότερο το φάρδος του προσώπου, θα σκουρύνουμε τα πλαϊνά του προσώπου, όπως επίσης και το λαιμό κάτω από το σαγόνι. Το κέντρο του μετώπου, καθώς επίσης και το σαγόνι, θα πρέπει να φωτιστούν με ένα make-up κατά δύο έως τρεις τόνους πιο ανοιχτό από τη βάση. Με σκούρο conciler ή make-up θα σκουρύνουμε ελαφρά τα πλαϊνά της μύτης για να τη λεπτύνουμε. Το ρουζ θα απλωθεί αρχίζοντας από τη μέση του ζυγωματικού και κατεβαίνοντας λίγο προς τα κάτω. Εάν το πρόσωπο είναι πολύ στρογγυλό, το ρουζ θα το φέρουμε και λίγο προς το κέντρο του προσώπου. Το σχήμα των ματιών θα πρέπει να το 'ανεβάσουμε' ελαφρά με το μακιγιάζ, χωρίς όμως να υπερβάλουμε. Δεν πρέπει να μακιγιάρουμε πολύ το κάτω μέρος του ματιού, για να μην αφαιρέσουμε οπτικά μήκος από το πρόσωπο. Τα φρύδια θα πρέπει να είναι σε σχήμα τόξου χωρίς να τονίζουμε πολύ τη γωνία και δίνοντας μια ελαφρά ανοδική πορεία, στο τέλος του φρυδιού. Τα χείλη, επίσης, πρέπει να έχουν περίγραμμα με καμπύλες γραμμές. Το χρώμα του κραγιόν θα πρέπει να είναι κατά προτίμηση ανοιχτόχρωμο, για να μην διακόπτει το μήκος του προσώπου. Σε μερικές περιπτώσεις, σ' αυτόν τον τύπο προσώπου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κόκκινο κραγιόν στα άτομα με χαριτωμένο πρόσωπο γιατί έτσι δίνουν την εντύπωση 'κούκλας'.
Χτένισμα: Τα μαλλιά θα πρέπει κατά προτίμηση να καλύπτουν τα πλαϊνά του προσώπου, συνεχίζοντας κατά κάποιο τρόπο τη διόρθωση που κάνουμε με το μακιγιάζ. Η φράντζα συνήθως δεν ενδείκνυται γι' αυτόν τον τύπο προσώπου, εκτός και αν είναι τύπος φράντζας που αρχίζει από την κορφή της κεφαλής και τελειώνει περίπου δύο εκατοστά πάνω από τα φρύδια.
Πολύ τριγωνικό πρόσωπο (προς τα κάτω)
Χαρακτηριστικά: Φαρδύ μέτωπο, στενές γωνίες στην κάτω γνάθο, μυτερό πηγούνι, χείλη που τείνουν προς το τριγωνικό και μάτια κοντινά (πυκνόφθαλμα).
Διορθώσεις: Το μακιγιάζ σ' αυτόν τον τύπο προσώπου τείνει να απαλύνει τις έντονες γωνίες και τα σημεία που προεξέχουν, δηλ. ζυγωματικά και πηγούνι. Με τις σκιάσεις μπορούμε να σκουρύνουμε, με make-up πιο σκούρο κατά ένα ή δύο τόνους από τη βάση, τα πλαϊνά του μετώπου και τα ζυγωματικά, όπως επίσης και το πηγούνι. Το ρουζ θα μπει πάνω στα ζυγωματικά, στο σημείο που είχαμε σκιάσει με το make-up. Μπορούμε επίσης να φωτίσουμε τις γωνίες της κάτω γνάθου για να τις προβάλουμε. Το μακιγιάζ των ματιών θα είναι τέτοιο ώστε να τα μεγαλώνει με διεύθυνση προς τους κροτάφους. Σε περίπτωση που το τριγωνικό πρόσωπο είναι και αρκετά μακρύ μπορούμε με σκιά να σκουρύνουμε ελαφρά το κάτω μέρος του βλεφάρου, αλλά κοντά στις ρίζες των βλεφαρίδων για να διακόψουμε οπτικά το μήκος του προσώπου. Το σχήμα των φρυδιών είναι πολύ σημαντικό, θα πρέπει να αποφύγουμε τις οξείες γωνίες και να προτιμήσουμε ένα σχήμα ελαφρά στρογγυλεμένο, δίνοντας στο τελικό τμήμα του φρυδιού ανοδική φορά. Όσον αφορά τα χείλη, θα αποφύγουμε το έντονα στρογγυλεμένο περίγραμμα και θα τα μεγαλώσουμε σε οριζόντια γραμμή (δηλ. στα πλαϊνά).
Χτένισμα: Γι αυτό τον τύπο προσώπου είναι κατάλληλα τα χτενίσματα που έχουν χωρίστρα στη μέση. Στα νέα άτομα δείχνουν όμορφα τα χτενίσματα που, έχοντας ίσια μαλλιά, καλύπτουν ελαφρά τα πλαϊνά του προσώπου και τα ζυγωματικά. Επίσης, είναι κατάλληλα τα κοντά χτενίσματα που καλύπτουν με τη φράντζα το μέτωπο. Τα αυτιά κατά προτίμηση θα πρέπει να μένουν καλυμμένα.
Πολύ τριγωνικό πρόσωπο (προς τα πάνω)
Χαρακτηριστικά: Στενό μέτωπο, φαρδιές γωνίες στην κάτω γνάθο και μάτια συνήθως πυκνόφθαλμα.
Διορθώσεις: Σε αυτόν τον τύπο προσώπου έχουμε τη βάση του τριγώνου στο κάτω μέρος του προσώπου και τη μύτη στο μέτωπο. Εκτός από το πραγματικό σχήμα του προσώπου, ένας άλλος λόγος για τον οποίο δίνει αυτή την εντύπωση αυτό το πρόσωπο, είναι το σημείο από το οποίο αρχίζουν τα μαλλιά. Ένας τρόπος για να φαρδύνουμε το μέτωπο αυτού του τύπου είναι η αποτρίχωση στα πλαϊνά του. Θα πρέπει να προσεχθεί όταν κάνουμε την αποτρίχωση να μην είναι τέλεια στρογγυλεμένο το τελείωμα. Επίσης, σ' αυτή την περιοχή, όταν το χρώμα των μαλλιών δεν είναι πολύ σκούρο μπορούμε αντί για την αποτρίχωση να φωτίσουμε τα μαλλιά κατά 2-3 τόνους από το φυσικό τους χρώμα, στα σημεία που μας ενδιαφέρουν. Μπορούμε ακόμα να φωτίσουμε τα μαλλιά, σε όλο τους το μήκος, κατά 1 ή 2 τόνους και επιπλέον να φωτίσουμε ακόμη περισσότερο μερικές τούφες από μαλλιά γύρω από το πρόσωπο. Στο μακιγιάζ θα πρέπει να προσέξουμε τους κροτάφους και το μέτωπο, όπου θα χρησιμοποιήσουμε ένα make-up πιο ανοιχτό κατά 2 τόνους από τη βάση. Αντιθέτως, οι γωνίες της κάτω γνάθου θα πρέπει να σκουρύνουν και μόνο το πηγούνι θα φωτιστεί με το ίδιο ανοιχτό make-up που χρησιμοποιήσαμε για το μέτωπο. Το ρουζ θα απλωθεί κάτω από τα ζυγωματικά, τα μάτια θα τονιστούν και θα μεγαλώσουν με διεύθυνση προς τους κροτάφους. Τα φρύδια θα πρέπει να απομακρυνθούν λίγο το ένα από το άλλο, μετατοπίζοντας τη γωνία τους κατά 2 περίπου χιλιοστά προς τα έξω. Αυτό μας επιτρέπει να δώσουμε καινούργια συμμετρία μεταξύ φρυδιού και κάτω γνάθου. Τα χείλη, αντίθετα, δεν θα χρειαστεί να τα τονίσουμε ιδιαίτερα.
Χτένισμα: Η χωρίστρα στη μέση και τα μαζεμένα μαλλιά είναι η χειρότερη λύση για ένα τέτοιο πρόσωπο. Αντιθέτως, είναι κατάλληλα τα χτενίσματα που έχοντας είτε κοντά είτε μακριά μαλλιά χαϊδεύουν τα πλαϊνά του προσώπου και ιδίως τις γωνίες της κάτω γνάθου. Κατάλληλες είναι επίσης και οι φράντζες, αλλά θα πρέπει να έχουν όγκο χωρίς να είναι επίπεδες στο κεφάλι και στο μέτωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...