Ποιο είναι το σχήμα του σώματός σου;

Για να ντυθείς σωστά πρέπει να γνωρίζεις το σώμα σου. Άλλωστε πολλές συμβουλές που διαβάζεις για  σωστό styling βασίζονται τις περισσότερες  φορές στο σχήμα του σώματός σου  άσχετως  των κιλών. Μη μαντεύεις όμως. (Οι καθρέφτες απατούν!).

Μετρήσου
Πάρε μια μεζούρα και μια φίλη να σε βοηθήσει, γιατί είναι πολύ δύσκολο να μετρήσεις κάποια σημεία μόνη σου σωστά. Όσο πιο ακριβής είσαι στη μέτρηση τώρα τόσο καλύτερα θα εκτιμήσεις τον τύπο του σώματός σου.
1. Οι ώμοι: αυτή είναι η πιο δύσκολη μέτρηση αν το κάνεις μόνη σου. Βάλε τη μεζούρα στην άκρη του ώμου σου και τύλιξε τη  μεζούρα γύρω σου σαν σάλι μέχρι να φτάσει ξανά στο ίδιο σημείο. Η μεζούρα θα πρέπει να είναι στο πάνω μέρος των ώμων. Αυτό το σημείο είναι το πιο φαρδύ.
2.Το στήθος: στάσου  όρθια και τύλιξε τη μεζούρα γύρω από την πλάτη σου και μπροστά από το πιο γεμάτο σημείο του στήθους σου, συνήθως στη μέση. Τράβηξε τη μεζούρα όσο πιο σφιχτά γίνεται χωρίς να αλλάξεις το σχήμα του στήθους σους. Αν συμβεί αυτό τότε  την έχεις σφίξει πολύ.
3. Η μέση:  τύλιξε τη μεζούρα γύρω από τη μέση σου, στο μικρότερο σημείο. Θα πρέπει να είναι επίπεδη πίσω από την πλάτη και να κλείσει ακριβώς πάνω από την ομφαλό.
4. Οι γοφοί: κράτησε τη μεζούρα στον ένα γοφό, κάτω από το κόκαλο, στο πιο γεμάτο μέρος του γοφού. Έπειτα, κρατώντας τη μεζούρα επίπεδη, τύλιξέ την γύρω από το πιο γεμάτο μέρος των γλουτών (μην κλέβεις!!!) και πίσω ξανά στην αρχή.
Τώρα που μετρηθήκες (ώμοι, στήθος, μέση και γοφοί) χρησιμοποίησε τις μετρήσεις για να δεις το είδος της σιλουέτας σου.

Βασικοί τύποι σώματος
1. Αναστραμμένο τρίγωνο
Οι ώμοι σου  ή το στήθος σου είναι μεγαλύτερο από τους γοφούς. Οι μετρήσεις των ώμων ή του στήθους σου είναι 5 % μεγαλύτερες από τις μετρήσεις των γοφών.
2. Ορθογώνιο
Οι ώμοι, στήθος και γοφοί σου είναι περίπου το ίδιο μέγεθος, χωρίς να διαγράφεται μέση. Οι μετρήσεις των ώμων, του στήθους και των γοφών έχουν μεταξύ τους απόκλιση μικρότερη του 5%.  Η μέση σου είναι λιγότερο από 25 τοις εκατό μικρότερη από τις μετρήσεις των ώμων ή του στήθους.
3. Τρίγωνο
Οι μετρήσεις των γοφών σας είναι κατά 5 %  μεγαλύτερες από τις μετρήσεις των ώμων ή της μέσης.
4. Κλεψύδρα
Οι μετρήσεις των ώμων, του στήθους και των γοφών  σου έχουν μεταξύ τους απόκλιση μικρότερη του 5% . Η μέση σου είναι τουλάχιστον 25 τοις εκατό μικρότερη από τις μετρήσεις των ώμων ή του στήθους και των γοφών.
Αυτό ήταν! Γνωρίζοντας  τώρα  με σιγουριά  τον σωματότυπό σου θα ξέρεις  να αποφεύγεις να τονίζεις τα λάθος σημεία  και  θα ντύνεσε έτσι ώστε να εξισσοροπείς στυλιστικά την εικόνα σου.
Σε επόμενα άρθρα  θα μάθεις  εδώ έξυπνα μυστικά styling  για τον δικό σου σωματότυπο,  για να δείχνεις πάντα μια κούκλα!


http://www.e-gynaika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...