Alessandra Ambrosio by Jannis Tsipoulanis!

Μπορεί να πέρασαν σχεδόν 2 χρόνια, όμως τις τελευταίες ημέρες μερικά από τα μεγαλύτερα ξένα fashion blogs αναδημοσιεύουν σε εξωφρενικό βαθμό μια από τις πρώτες φωτογραφήσεις που έκανε ως fashion model η σαγηνευτική Alessandra Ambrosio για λογαριασμό του περιοδικού NUMERO TOKYO, και δια χειρός του δικού μας Έλληνα φωτογράφου Jannis Tsipoulanis.


Η Alessandra σήμερα είναι ένα από τα διασημότερα και πιο καλοπληρωμένα μοντέλα του κόσμου, τότε ήταν ένας ακόμη άγγελος, από τους πρώτους στην ιεραρχία φυσικά, της Victoria’s Secret. Η φωτογράφηση έγινε στο εξωτικό Rio de Janeiro στην παραλία της Ipanema, απ’ όπου πήρε και το όνομά του το όλο concept: «The Girl From Ipanema».

«Ψηλή και μαυρισμένη και νέα και αξιαγάπητη…» έγραψε για πρώτη φορά το 1962 ο Antonio Carlos Jobim, στο ομότιλτο τραγούδι που μετέπειτα ερμήνευσαν με τεράστια επιτυχία πολλοί μεγάλοι καλλιτέχνες, όπως ο Frank Sinatra και η Astrud Gilberto. Τα λόγια μοιάζουν να περιγράφουν τέλεια την εντυπωσιακή Alessandra.

Όπως εξηγεί στο protothema.gr ο φωτογράφος Jannis Tsipoulanis, η βασική ιδέα ήταν το «girl from Ipanema» να μην είναι κάποιο έξαλο fashion icon, αλλά περισσότερο το κορίτσι της διπλανής πόρτας, κάτι που ταίριαζε απόλυτα στην πανέμορφη αλλά όχι υπερπροβλημένη Alessandra Ambrosio.  «Ήθελα να φωτογραφήσω κάτι κλασσικό που θα γίνει το σύμβολο για μια τόσο γνωστή ιστορία όπως το Girl From Ipanema».


«Η Alessandra είναι πολύ σεμνή και χαμηλών τόνων κορίτσι. Η συνεργασία μας ήταν πολύ εύκολη» μας λέει ο Jannis. Η φωτογράφηση, που έγινε το 2009, μπορεί να ήταν μόλις τρεις μήνες μετά τη γέννηση της πρώτης της κόρης Anja Louise, το σώμα της όμως φαίνεται να είναι εξίσου αδύνατο και αψεγάδιαστο όπως πριν μείνει έγκυος. Άλλωστε, η Tyra Banks δεν τη χαρακτήρισε τυχαία ως «το μέλλον στον κόσμο του μόντελινγκ».

Σε συνεργασία με τον στυλίστα Matheus Mazzafera, o Jannis κατάφερε να βγάλει από την Alessandra κάτι διαφορετικό, κάτι μοντέρνο, κάτι που σήμερα φαντάζει πιο φρέσκο από ποτέ, γι’ αυτό φυσικά και τώρα βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο. «Μέχρι τότε δεν δουλεύανε μοντέλα της Victoria’s Secret για fashion περιοδικά, όμως είχα συνειδητοποιήσει ότι ο χώρος της μόδας άλλαξε και μου άρεσε η ιδέα να κάνω κάτι διαφορετικό» τονίζει.

Ο Jannis, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αμβούργο της Γερμανίας, όμως  τα τελευταία πέντα χρόνια ζει και εργάζεται στο Παρίσι. Αγαπημένος του ταξιδιωτικός προορισμός είναι η Βραζιλία, γι’ αυτό και επέλεξε τη συγκεκριμένη παραλία για τη φωτογράφηση. «Πηγαίνω πολύ συχνά εκεί και για μένα ήταν από τις καλύτερες εμπειρίες που είχα ποτέ. Ήταν ένα όνειρο που πάντα ήθελα να πραγματοποιήσω».

Εκτός από τα πάρτυ, τα δείπνα και τους παπαράτσι που τους ακολουθούσαν σε κάθε βήμα, ο Jannis έχει κάτι ακόμα να θυμάται: «Η ημέρα του shooting ήταν από τις πιο καυτές» μας λέει. H Ambrosio δεν είναι το μοναδικό παγκοσμίου φήμης μοντέλο που έχει περάσει από τα χέρια του, ενώ πρόσφατα είχε τη χαρά να «αποπλανήσει» με το φακό του και την Eva Herzigova.

Η συνεργασία με το περιοδικό NUMERO TOKYO κρατάει από την αρχή κιόλας της κυκλοφορίας του, όταν γνωρίστηκε με την αρχισυντάκτρια στη Νέα Υόρκη και έκανε μια φωτογράφηση για το πρώτο τεύχος. Έκτοτε έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και η συνεργασία τους παραμένει κάτι παραπάνω από άψογη.


http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...