Η διακόσμηση του μπάνιου: βασικά tips για να μην ... πνιγείτε

Η διακόσμηση του μπάνιου είναι μια ξεχωριστή υπόθεση για τον καθένα από εμάς. Διαφέρει ανάλογα με το γούστο, την ψυχολογία και τον χαρακτήρα του. Για μερικούς ο χώρος του μπάνιου είναι ένας ακόμα χώρος στο σπίτι, για άλλους είναι ένα μέρος χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς από το στρες της καθημερινότητας. 
Το πώς θα επιλέξουμε να διακοσμήσουμε το μπάνιο μας εξαρτάται καθαρά από το πώς θέλουμε να αισθανόμαστε όταν είμαστε σε αυτό. Ένα απλό, μονότονο μπάνιο, με άσπρους τοίχους και ξεπερασμένα αξεσουάρ μπορεί να καταλήξει βαρετό και ψυχοπλακωτικό. Μία αλλαγή στα χρώματα και στον τρόπο διακόσμησης από την άλλη, θα του δώσει μια νέα πνοή μετατρέποντάς το σε έναν χώρο ψυχικής ανάτασης και ευεξίας.
Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας, ούτε να ξοδέψετε μια περιουσία για να διακοσμήσετε σωστά το μπάνιο σας. Αρκεί να κάνετε ένα σωστό πλάνο στο μυαλό σας και να φανταστείτε πως θα ήταν για εσάς το ιδανικό μπάνιο. Υπάρχουν δεκάδες προτάσεις της αγοράς σε είδη υγιεινής, μπαταρίες και αξεσουάρ που σας προσφέρουν τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα απόλυτο λειτουργικό και στιλάτο μπάνιο, ανάλογα με το πορτοφόλι σας. Αρχικά, διαλέξτε ένα ενιαίο μοτίβο για όλο το μπάνιο. Η χύμα διακόσμηση και τα αταίριαστα μεταξύ τους διακοσμητικά τοίχου δεν προσφέρουν τίποτα και μπερδεύουν το μάτι. Μια σωστή διακόσμηση ορθά επιλεγμένη μπορεί να είναι μοντέρνα, κομψή και συνάμα εντυπωσιακή. Βάλτε την φαντασία σας να οργιάσει και επιλέξτε το διακοσμητικό ντεκόρ της αρεσκείας σας που θα ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Βρείτε κάτι που να σας εκφράζει και παράλληλα να σας ηρεμεί. Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για το δικό σας μπάνιο, όπου θα περνάτε αρκετές ώρες της ημέρας. Φροντίστε επομένως να μην το «φορτώσετε» με περιττά αντικείμενα.
Η επιλογή του χρώματος είναι εξίσου σημαντική. Μπορεί να αλλάξει ολόκληρη την εμφάνιση ενός χώρου προς το καλύτερο (ή το χειρότερο) και επίσης είναι μια από τις λιγότερο δαπανηρές μεθόδους διακόσμησης. Μία σωστή επιλογή χρώματος θα κάνει το μπάνιο σας να φαίνεται πιο «καθαρό» και κομψό. Επιλέξτε φωτεινά χρώματα για να «ανοίξετε» τον χώρο και –γιατί όχι- δοκιμάστε το χέρι σας σε διαφορετικές τεχνικές βαψίματος όπως αυτή εδώ. Φωτεινά και τολμηρά χρώματα, μπορούν να μετατρέψουν ένα μονότονο μπάνιο σε εντυπωσιακό και πρωτότυπο χώρο. Πάρτε μια γεύση από τέτοιους χρωματικούς συνδυασμούς εδώ.
Προσοχή θέλει επίσης και η επιλογή του χρώματος για τις πετσέτες. Επειδή μετά θα είναι δύσκολο να βρείτε πετσέτες που θα ταιριάζουν στο χρώμα του μπάνιου, φροντίστε να αγοράσετε τις πετσέτες ΠΡΙΝ βάψετε το μπάνιο σας. Στην αγορά θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε χρώματακαι σχέδια.
Όσοι τώρα επιθυμείτε μια ριζική αλλαγή στον χαρακτήρα του μπάνιου σας, τότε πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά να αλλάξετε και ορισμένα από τα αξεσουάρ αλλά και τα είδη υγιεινής του. Η αλλαγή του καθρέφτη π.χ. θα αλλάξει άρδην το διακοσμητικό ύφος και θα κάνει τον χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος και φωτεινότερος. Το καλύτερο τρικ για να κάνετε ένα χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος είναι να καλύψετε το μεγαλύτερο μέρος ενός τοίχου με καθρέπτη. Οι τιμές για τους καθρέφτες μπάνιου ξεκινάνε από 80€ και μεταβάλλονται ανάλογα με το μέγεθος και το στόλισμα. Με μία βόλτα στο IKEA σίγουρα θα βρείτε καποιον οικονομικό. Αν τώρα θέλετε να ανεβείτε επίπεδο τότε μπορείτε να βρείτε αρκετούς καθρέφτες πολυτελείας εδώ. Τέλος, δώστε μεγάλη προσοχή στην τοποθέτηση για να μην έχετε... 7 χρόνια γρουσουζιά!  Μην το παρακάνετε, παντως με τα αξεσουάρ και μην "υπερφορτώσετε" το ντεκόρ του μπάνιου σας, ιδίως αν είναι μικρό. Εδώ σημασία έχει η ποιότητα και όχι η ποσότητα. Διαλέξτε αντικείμενα που να ταιριάζουν στον χώρο και τα γούστα σας, χωρις περιττές υπερβολές.
Τέλος, δοκιμάστε να παίξετε με τον φωτισμό του μπάνιου σας χωρίς να του... αλλάξετε τα φώτα! Το φως έχει την ικανότητα να "δραματοποεί" τους χώρους, έτσι ο φωτισμός μπορεί να είναι εξίσου Αλλάζοντας τον φωτισμό του μπάνιου, "πειράζετε" εικονικά και τις διαστάσεις του. Αν το μπάνιο σας είναι σχετικά ψηλοτάβανο, κατευθύνετε το φως στα χαμηλά. Αν ο στόχος σας είναι να το κάνετε να μοιάζει πιο μεγάλο, φωτίστε δύο αντικριστούς τοίχους.


http://www.maisondecoration.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...