Αποτρίχωση στο σπίτι


Αποτρίχωση στο σπίτι

Επιλέξτε τον τρόπο που ταιριάζει στο δικό σας τύπο επιδερµίδας και στις ανάγκες σας.
Ξυραφιά Πρόκειται για την πιο γρήγορη και εύκολη λύση και ενδείκνυται ιδιαίτερα για την περιοχή των ποδιών και της µασχάλης.


Πριν ξεκινήσετε βρέξτε την περιοχή που θέλετε να αποτριχώσετε µε ζεστό νερό που µαλακώνει το δέρµα και βοηθά να ανασηκωθούν οι τρίχες. Κάντε το µε φορά ίδια µε αυτήν που φυτρώνουν οι τρίχες και στη συνέχεια επαναλάβετε από την αντίθετη κατεύθυνση. Ολοκληρώστε τη διαδικασία σκουπίζοντας απαλά την επιφάνεια µε µια πετσέτα και ξεβγάζοντας µε άφθονο κρύο νερό. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρετε να καθυστερήσετε την επανεµφάνιση των τριχών. Στο τέλος χρησιµοποιήστε ενυδατική λοσιόν για να περιορίσετε τους ερεθισµούς.
Κρέμα Η αποτρίχωση µε κρέµα γίνεται εύκολα και γρήγορα. Εφαρµόστε το προϊόν στο δέρµα µε την ειδική σπάτουλα που θα βρείτε στη συσκευασία και περιµένετε 3 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε και ξεπλύνετε µε κρύο νερό. Οι κρέµες αποτρίχωσης είναι δερµατολογικά ελεγµένες και τα προϊόντα νέας γενιάς είναι πλέον εµπλουτισµένα µε καταπραϋντικά έλαια για την αποφυγή ερεθισµών. Πρόκειται γενικά για µια καλή µέθοδο αποτρίχωσης, καθώς δεν επηρεάζει τη φορά της τρίχας.
Επιλέγετε πάντα επώνυµα προϊόντα αποτρίχωσης για αποφυγή αλλεργικών αντιδράσεων και για καλύτερο αποτέλεσµα.
Κερί Είναι πιο χρονοβόρα και επίπονη διαδικασία από το ξυράφι, όµως η αποτρίχωση µε κερί είναι πιο αποτελεσµατική από το ξύρισµα, καθώς αφαιρεί την τρίχα από τη ρίζα κάνοντας το αποτέλεσµα να διαρκεί 3-5 εβδοµάδες. Ενδείκνυται ειδικά για το µπικίνι και το πάνω χείλος. Αν προτιµάτε αυτή τη µέθοδο, προσέξτε να µην κάνετε την αποτρίχωση λίγο πριν ή στις αρχές της περιόδου, γιατί η κατακράτηση υγρών θα σας κάνει πιο ευαίσθητες στον πόνο. Αν κάνετε αποτρίχωση µε κρύο κερί, τρίψτε την ταινία ανάµεσα στα χέρια σας για να ζεσταθεί καλά ή ζεστάνετέ την µε το πιστολάκι για λίγα δευτερόλεπτα. Ανοίξτε την ταινία στα δύο, εφαρµόστε την κατά τη φορά που βγαίνουν οι τρίχες, πιέστε την για λίγο στην περιοχή και µετά τραβήξτε µε µία κίνηση αντίθετα από τη φορά των τριχών κρατώντας το δέρµα τεντωµένο. Με την ίδια τεχνική εφαρµόζεται και το ζεστό κερί, που όµως πρέπει να γίνεται µε προσοχή ώστε η θερµοκρασία να µην είναι πολύ υψηλή και καείτε.
Τι γίνεται µε τη θυλακίτιδα; Οι παραπάνω τρόποι αποτρίχωσης τυχαίνει κάποιες φορές να δηµιουργήσουν θυλακίτιδα, η οποία µπορεί να οφείλεται στην τριβή µε σκληρά υφάσµατα, την αποτρίχωση ή την καθιστική εργασία (µπορεί να ευθύνεται για τη θυλακίτιδα γλουτών). Στη θυλακίτιδα η φορά της τρίχας «χαλάει» και δεν ακολουθεί την πορεία µέσα στην τριχοσµηγµατογόνο µονάδα, µε αποτέλεσµα να βγαίνει λοξά. Αυτό όµως δηµιουργεί φλεγµονή, η οποία επιδεινώνεται από τυχόν µικρόβια όπως εκείνο που δηµιουργεί το σταφυλόκοκκο. Το πρόβληµα αντιµετωπίζεται µε κρέµες που περιέχουν τρετινοΐνη ή κορτιζόνη. Σε περίπτωση όµως που το πρόβληµα επεκταθεί, η καταλληλότερη θεραπεία είναι η αποτρίχωση µε laser.
Της Μαρίας ∆εληγιαννάκη Με τη συνεργασία της Κατερίνας Λαµπρινοπούλου, MD, Phd, δερµατολόγου - αφροδισιολόγου, µέλους Ευρωπαϊκής και Αµερικανικής Ακαδηµίας ∆ερµατολογίας.


http://women.gr.msn.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...