Γαστρικοί δακτύλιοι της φύσης: Δίαιτα με ιδιαίτερες τροφές

Ποιος είπε πως χρειάζεται χειρουργείο για να «δέσει» κανείς το στομάχι του; Η φύση δίνει ξανά τη λύση, με τις τροφές που γίνονται τρόπον τινά «γαστρικός δακτύλιος» βοηθώντας στο αδυνάτισμα. Μήλα, φύκια, ακόμα και η κανέλλα μπορούν να λειτουργήσουν ως γαστρικοί δακτύλιοι της φύσης!

Μήλα Κατά την πέψη τα μήλα παράγουν την ορμόνη GLP-1, η οποία στέλνει σήματα στον εγκέφαλο που τον πείθει ότι το στομάχι είναι κορεσμένο από φαγητό. Αμερικανική έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που τρώνε μήλο πριν από κάθε γεύμα καταναλώνουν 15% λιγότερες θερμίδες.

Κόκκινες πιπεριές Η καψακαΐνη, η ουσία που ευθύνεται για το κάψιμο που προκαλεί η πιπεριά, αποδείχθηκε ότι μειώνει τις λιγούρες, ενώ αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας. Μάλιστα αυτή η επίδραση συναντάται σε μεγαλύτερο βαθμό σε όσους δεν είναι συνηθισμένοι στα καυτερά φαγητά.

Φύκια Ολλανδοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι προσθέτοντας φύκια στην καθημερινή διατροφή μπορεί κάποιος να μειώσει τις επιθέσεις πείνας κατά 30%. Επίσης βοηθούν όσους κάνουν δίαιτα να νιώθουν χορτασμένοι περισσότερη ώρα μετά το γεύμα τους. Ειδικά τα φύκια σε υγρή μορφή, όταν φτάνουν στο στομάχι, μετατρέπονται σε γέλη, η οποία επιβραδύνει το άδειασμα του στομάχου.


http://espressonews.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...