Gossip girls (and boys)

Φαντάσου πως ζεις στο Upper East Side, της Νέας Υόρκης και είσαι γόνος δισεκατομμυριούχου. Σπουδάζεις σε πανεπιστήμιο Ivy League επιπέδου, πηγαίνεις στα καλύτερα parties, έχεις πολλούς φίλους οι οποίοι εννίοτε είναι και οι χειρότεροι εχθροί σου και η μόνη σου έννοια είναι το πότε και τί θα γράψει για σένα το Gossip Girl.

Το πιο hot blog, το οποίο σχολιάζει τις ζωές των φίλων σου και τη δική σου, όχι πάντα με τον κομψότερο τρόπο και με λίγη βοήθεια και από τη μεριά σας. Στέλνεις mail με ένα κουτσομπολιό για κάποιον γνωστό και το blog το δημοσιεύει. Παραπάνω περιγράφω ένα από τα πιο δημοφιλή shows αυτή τη στιγμή, το Gossip Girl, το οποίο ήδη διανύει πολύ επιτυχημένα την 4η σεζον του καλύπτοντας ένα ευρύ ηλικιακό φάσμα… και αυτό στο λέω γιατί βλέπω και την μαμά μου που του ρίχνει κλεφτές ματιές τα Σαββατοκύριακα. Εννίοτε μου εκφράζει και τις απορίες της για την υπόθεση. Το Gossip Girl πέρα από το να μας συστήσει σε πολύ hot αγόρια, κορίτσια και ρούχα, μας παρουσίασε με ένα πολύ λαμπερό περιτύλιγμα, αυτό που γίνεται εδώ και αιώνες στον κόσμο. Αν του βγάλεις το glitz and glam θα το δεις να συμβαίνει σε αντικρυστά μπαλκόνια με θείες που απλώνουν μπουγάδα. Κουτσομπολιό! Όλοι το έχουμε κάνει (οι άντρες είστε top νομίζω), όλοι το έχουμε δεχτεί και κάποιοι από εμάς το απολαμβάνουν. Το κουτσομπολιό είναι ένα μικρόβιο το οποίο μολύνει όλους. Το ζήτημα είναι σε τί βαθμό…
Υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή που διαχωρίζει αυτό το χόμπι από διασκέδαση, σε «να ρέει άφθονη η» κατινιά. Το να διαδίδεις κάτι που άκουσες για κάποιον που δεν γνωρίζεις προσωπικά (πχ celebrity) ούτως ώστε να γεμίσεις τα κενά της κουβέντας, είναι αθώο. Το να διαδώσεις όμως μια πληροφορία η οποία μπορεί να πληγώσει ή προσβάλλει έναν άνθρωπο του κοντινού σου περιβάλλοντος, τότε αυτό είναι κατινιά. gossip girl, blake lively, leighton meester, blair waldorf, serena van der woodsenΔυστυχώς το δεύτερο φαινόμενο παρατηρείται εξίσου συχνά με το πρώτο. Πρόσφατη προσωπική εμπειρία δεν έχω, αλλά θεωρώ μέγα φαουλ το να με ενημερώσεις για τα οικονομικά προβλήματα ενός φίλου σου ή κοινού γνωστού, χωρίς να συντρέχει λόγος. Ή οποιαδήποτε άλλη ευαίσθητη είδηση που τον αφορά. Απλά και μόνο για να νιώσεις εκείνη την στιγμιαία ικανοποίηση διάδοσης μιας άχρηστης πληροφορίας.
Το κουτσομπολιό, μπορεί να κάνει και καλό. Το να μοιραστείς κάτι με κάποιον κοντινό σου σας δένει περισσότερο. Ξέρεις, εκείνο το αίσθημα συνομωσίας, όταν μιλάμε για κάποια juicy πληροφορία. Το χαλαρό gossip και αυτό σε χαλαρώνει, σε κάνει να γελάς ή να ξεχνάς τα δικά σου προβλήματα. Φράσεις όπως «μην το πεις πουθενά…», «τα’μαθες;», «μεταξύ μας…» πάντα χτυπάνε καμπανάκι στα αυτιά και είναι απόλυτα ανθρώπινο. Όμως, είτε ως πομπός είτε ως δέκτης, το κουτσομπολιό δεν είναι πάντα αθώο και μπορεί να βλάψει πολύ κόσμο: το αντικείμενο του κουτσομπολιού, τον πομπό που διαδίδει κάτι προσωπικό (και αργά ή γρήγορα θα την πατήσει), τον δέκτη αφού δεν είναι πάντα προετοιμασμένος για αυτό που θα ακούσει και ίσως νιώσει βάρος για την πληροφορία που μόλις δέχτηκε και θα προτιμούσε να μην γνώριζε. Συμπέρασμα; Καθόλου ώριμο… Ας μείνουμε στο κουτσομπολιό επιπέδου Gossip Girl. Εκείνοι το κάνουν πολύ καλύτερα, με περισσότερο στυλ και όταν κάποιος την πατάει, εμείς έχουμε απόλυτη προστασία πίσω από τις οθόνες. Αυτό ναι είναι διασκέδαση!


http://www.fave.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...