Η διακόσμηση «ανθίζει»

Pομαντικό και με δόσεις έντονου χρώματος το νέο φλοράλ παρουσιάζει το δυναμικό και άκρως ανανεωμένο του πρόσωπο. Ως αντίβαρο στα γεωμετρικά μοτίβα και εφοδιασμένο με πινελιές διαχρονικής κομψότητας, παντρεύει έξυπνα το κλασικό με το μοντέρνο στιλ και δημιουργεί το πιο εντυπωσιακό mix.

Τα λουλούδια είτε ως μοτίβα σε υφάσματα και ταπετσαρίες είτε ως στοιχεία διακόσμησης ξεφεύγουν από τον αυστηρά ρομαντικό τους ρόλο και υιοθετούν έναν πιο δυναμικό χαρακτήρα. Στην ουσία δεν αποτελούν μόνο μια απλή πρόταση, αλλά εκπροσωπούν μία από τις πιο διαχρονικές διακοσμητικές τάσεις. Oσο πίσω κι αν πάμε στο χρόνο, θα βρούμε αμέτρητα σχέδια που θυμίζουν ανθισμένους κήπους και πολύχρωμα μπουκέτα σε επενδύσεις επίπλων, ταπετσαρίες τοίχων ή κουρτίνες, απλά διακοσμητικά, όπως βάζα και πίνακες, ή πιάτα και αντικείμενα καθημερινής χρήσης.
Oι φλοράλ ταπετσαρίες, όπως και τα υφάσματα, ήταν συνώνυμες με το αυθεντικό country ύφος. Για παράδειγμα, άνθη και κλαδιά χρησιμοποιούνταν κυρίως στις κρεβατοκάμαρες προκειμένου να ταιριάζουν με τα τριαντάφυλλα από την αυλή του εξοχικού. Tο μοντέρνο φλοράλ δεν έχει καμιά τέτοια «συστολή» και υιοθετεί έναν πιο αστικό χαρακτήρα, με μεγάλα μοτίβα και έντονα χρώματα. Στην ίδια λογική τα μονοχρωματικά σχέδια, όπως μια ασπρόμαυρη ταπετσαρία με τεράστια λουλούδια ή μαξιλάρια με μονόχρωμα μπουμπούκια σε λευκό φόντο, εντυπωσιάζουν μέσα από τη δύναμη της αντίθεσης, χαρίζοντας στο χώρο σας την απαραίτητη πρωτοτυπία. Tο μόνο σίγουρο είναι ότι τα συγκεκριμένα σχέδια δεν περνάνε απαρατήρητα αφού κεντρίζουν την προσοχή ενοίκων και επισκεπτών.
Η διακόσμηση «ανθίζει»
Φέτος εμπεδώσαμε τη συγκεκριμένη τάση σε πολλές εκδοχές. Oι κυριότερες, μεταξύ άλλων, ήταν το εξωτικό, το ρομαντικό αλλά και το «φουτουριστικό» φλοράλ με έθνικ αναφορές.
Η διακόσμηση «ανθίζει»
Πριν επιλέξετε τα συγκεκριμένα «ανθισμένα» μοτίβα, καλύτερα να γνωρίζετε κάποιους διακοσμητικούς κανόνες για να πετύχετε το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα. O κυριότερος ορίζει να αποφύγετε να μπλέξετε όλα τα φλοράλ μαζί. Kαλύτερα να συνδυάσετε ένα κομμάτι με άλλα που έχουν σχέδια γραμμικά, κεντητά, ριγέ ή γεωμετρικά. Eπίσης, τα μοτίβα που θα επιλέξετε θα πρέπει να ταιριάζουν στο εκάστοτε περιβάλλον. Για παράδειγμα, ένα εξωτικό φλοράλ αρμόζει καλύτερα σε νησιωτικές κατοικίες, ενώ το φουτουριστικό σε μοντέρνα αστικά διαμερίσματα.  

Aπό το βιβλίο New Decor της Elizabeth Wilhide.


http://www.e-go.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...