Η λιποαναρρόφηση κρατάει ένα χρόνο

Ανώφελη αποδεικνύεται η λιποαναρρόφηση, αφού το λίπος που πασχίζουν μέσω της μεθόδου αυτής να ξεφορτωθούν χιλιάδες γυναίκες ανά τον κόσμο επιστρέφει σε άλλο σημείο του σώματος. Οπως λένε ειδικοί, ένα χρόνο μετά την επέμβαση το λίπος «κάθεται» αλλού στο σώμα...

Επίπεδες κοιλιές και καλοχτισμένους γλουτούς προσπαθούν να αποκτήσουν χιλιάδες γυναίκες εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά. Η λιποαναρρόφηση λοιπόν καταφέρνει να τους προσφέρει το σώμα που ονειρεύονται.

Ωστόσο τα ευρήματα έρευνας την οποία διεξήγαγαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο έδειξαν ότι το περιττό λίπος στη συνέχεια «μετακομίζει» σε άλλες περιοχές του σώματος.

Στην πειραματική μελέτη, η οποία προηγουμένως είχε διεξαχθεί και σε ποντικούς, συμμετείχαν τριάντα δύο νεαρές που ήθελαν να κάνουν λιποαναρρόφηση. Οι δεκατέσσερις από αυτές υποβλήθηκαν σε επέμβαση, ενώ οι υπόλοιπες δεκαοκτώ αρχικά όχι, καθώς συμφώνησαν να μείνουν στο πρόγραμμα ένα χρόνο για τις ανάγκες της έρευνας και στη συνέχεια να κάνουν με μειωμένο κόστος την επέμβαση.

Οι ειδικοί μέτρησαν το λίπος σε όλες τις γυναίκες ύστερα από έξι εβδομάδες, ύστερα από έξι μήνες και τέλος ύστερα από ένα χρόνο. Ολες τους έπρεπε να ακολουθήσουν τους συνηθισμένους ρυθμούς της ζωής τους για το συγκεκριμένο διάστημα. Μετά τις έξι βδομάδες αυτές που είχαν κάνει λιποαναρρόφηση είχαν χάσει το 2,1% του λιπώδους ιστού, ενώ το ίδιο ποσοστό στις γυναίκες που δεν είχαν κάνει επέμβαση έφτανε μόλις το 0,28%. Ωστόσο τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η διαφορά αυτή ύστερα από ένα χρόνο είχε πια εξαφανιστεί.

Το λίπος που οι γυναίκες είχαν αφαιρέσει από τους μηρούς, το κάτω μέρος της κοιλιάς ή τους γλουτούς είχε επιστρέψει αργότερα γύρω από τους ώμους, στα χέρια ή στο πάνω μέρος της κοιλιάς!

Οπως εξηγούν οι επιστήμονες, ακόμα κι αν τα λιποκύτταρα καταστρέφονται ολοσχερώς στην περιοχή όπου έχει γίνει η επέμβαση, κάθε φορά που ένα λιπαρό κύτταρο πεθαίνει κάποιο άλλο γεννιέται και έρχεται να πάρει τη θέση του. Εστω κι αν πρέπει να… μετακινηθεί προς κάπου αλλού!




espressonews.gr


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...